Ümraniye´den Türkiye´ye birlik ve beraberlik mesajı

Ümraniye´deki 2015-2016 Yılı Kültür ve Sanat sezonu açılışı, çok sayıda klasik ve modern sanatçıyı bir araya getirdi. Hikmet Barutçugil´in ?Elif´ temalı Ebru sergisi ile başlayan etkinlikte, artan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verildi

GÜNDEM 13.10.2015 09:17:17 0
Ümraniye´den Türkiye´ye birlik ve beraberlik mesajı

 

Ümraniye Belediyesinin 2015-2016 yılı Kültür ve Sanat sezonunun açılışı, dünyaca ünlü Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil´in Arap alfabesinin ilk harfi olan ?Elif´ temalı Ebru çalışmalarının yer aldığı sergiyle gerçekleştirildi. Ankara´da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler ve son dönemde alınan şehit haberlerinin ardından sadeleştirilen programda, eğlence içeren etkinlikler programdan kaldırıldı.

AMAÇ, BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU YAPMAK
Aralarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün imzasını stilize eden Hattat Ethem Çalışkan ve Türk edebiyatının önemli isimlerinden Ayla Ağabegüm´ün de bulunduğu, Türkiye´nin klasik ve modern sanatçılarını da bir araya getiren etkinlik, Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi´nde gerçekleştirildi. Etkinliğin ana teması ise kültür ve sanatın birleştirici gücü kullanılarak, son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verilmek olarak belirlendi.

Türkiye´nin jeopolitik konumundan dolayı dış güçlerin hedefinde olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ankara´da düzenlenen terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmetle anan Başkan Can, ?İçerisinde bulunduğumuz günler Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa cereyan eden maalesef çok menfur bir terör vakasıyla karşı karşıya kaldık. Devletimiz üç günlük yas ilan etmek durumunda kaldı. 97 tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Sonuç itibariyle de 200´ü aşkın yaralı var. Bunların bir kısmı yoğun bakımda inşallah o yoğun bakımdakiler de olumsuz bir durum yaşanmaz diye ümit ediyoruz? diye konuştu.

?İSTİKRARLI YAPIYI ÇÖKERTMEK İSTİYORLAR?
Dış güçlerin Türkiye´yi çeşitli senaryolarla bölmeye çalıştıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ?Yüz yıl öncesinde bizi 50´ye bölmüşler zaten şimdi o 50´yi de ne kadar parçalarız diye, Irak´ı ne kadar parçalarız? Suriyeyi ne kadar parçalarız? Tabi Türkiye´ye de niyetleniyorlar ama o noktada bir türlü diş geçiremiyorlar. Son 10 yılda da güçlü bir iktidar, iradesi güçlü bir yönetim ve pes etmeyen bir irade. İşte o pes etmeyen iradeyi pes ettirmek ve o güçlü istikrarlı yapıyı çökertmek istiyorlar? ifadelerini kullandı.

SANATÇILAR İLE ÖĞRENCİLER OKULLARDA BİR ARAYA GELİYOR
Ümraniye´deki kültür-sanat çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Başkan Hasan Can, etkinliklerin ilçedeki okullarda da yaygınlaştırıldığını belirterek, ?Ümraniye´deki bütün okullarımızda, çocuklarımızın kavrayabileceği yaşta olan okullarda çok değerli üstadları, yazarlarımızı öğrencilerle okullarda buluşturuyoruz. Çocuklarımıza bu etkinliklerde konuşmalar yaptırıyoruz. Böylece çocuklarımızın dünyayla irtibatlarının güçlenmesini sağlamaya çalışıyoruz? dedi.

Ünlü Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil´in 66 Ebru çalışmasının yer aldığı sergi, 15 gün süreyle sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek. 


Galatasaray ve Beşiktaş PFDK’ya sevk edildi

Dursun Özbek: “Bugünkü toplantı amacına ulaşmamıştır”

Ormandan şehre inen yavru ayı maskot oldu

Çocuklardan 23 Nisan’da Bursa klibi

Hurdaya dönen araçtan sağ çıktılar

Çanakkale’de öldürüldü, Bursa’daki kimsesizler mezarlığından çıktı

Bursa milletvekillerinden Bozbey’e ziyaret

50. MODEF Expo İnegöl Mobilya Fuarı açıldı

Keles'te çocuklar belediye başkanı oldu, talepleri dikkat çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irak stratejik değer atfettiğimiz bir komşumuzdur

Motosikletliler hemofili farkındalık için sürdü

Ayvalık açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Türkiye'ye sıcak havalar geliyor! Mevsim normallerinin 15 derece üzerine çıkacak

Melis Fis Osmangazi'de 23 Nisan coşkusuna eşlik etti

Orhaneli Kaymakamlık koltuğuna Sahre Ay oturdu

Polis amcalar çocukları unutmadı

İnegöl'ün yeni Nöbetçi Kitaphanesi açıldı

Orhaneli Belediye Başkanı Tayır makam koltuğunu temsili olarak devretti

Trafik kazasında yaralanan genç antrenör hayatını kaybetti

Türkiye Kupası’nda yarı final ilk maçlarının hakemleri belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ziyaretinde stratejik anlaşmalara imza atacak

Başkan Bozbey ilk resmi ziyaretini Vali Demirtaş'a gerçekleştirdi

YÖK Başkanı Özvar’dan BTÜ Robot Merkezine tam not

Mustafakemalpaşa, Bursa'nın orman zengini ilçelerinden birisi

Bursa Mudanya'da yunus balıklarından görsel şölen

Bursa'da 23 Nisan'da toplu ulaşım ve hayvanat bahçesi ücretsiz

Siber dolandırıcılığa karşı "SİBERGÖZ-32" operasyonu

Bursa’da alkollü şahısların kavgası kamerada

İçişleri Bakanlığı’ndan Bozdoğan-28 operasyonu

Yıldırım’da 23 Nisan’a özel jimnastik müsabakası

Yükleniyor