ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HEDEFİ 15 BİNE ÇIKTI

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, misafir öğrencileri Rektörlük Binası´nda ağırladı.

EĞİTİM 19.07.2018 18:43:10 0
/kanal16haber.com/2018-7/19/184922175b.mp4
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HEDEFİ 15 BİNE ÇIKTI

?Geride bıraktığımız dönemde 129 ülkeden 4 bin 640 uluslararası öğrenciye ulaştık. Bunların bir kısmı mezun oldu ama bu yıl uluslararası öğrenci statüsünde 6 bin 500 kişi başvurdu.

Biz bunlardan yaklaşık 2 bin öğrenciyi bu sene kadromuza katacağız.

Dolayısıyla bu yıl dönem başı itibariyle muhtemelen 6000´in üzerinde bir sayıyla eğitime başlamış olacağız. Bunun arkasında yatan sebeplerden biri Türkiye´nin 2023 vizyonunda hedef 200.000 uluslararası öğrenciye ulaşmaktı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada uluslararası öğrencilere çalışma hakkını hem okurken hem de mezun olduktan sonra tanındığını belirtti. Öğrencilerin sağlık sigortalarını eğitime başladıktan 3 ay sonra değil de eğitime başladığı tarihte başlatılacağının müjdesini verdi.

Bu yapılan yeniliklerle birlikte 2023 hedefi olan 200 bin uluslararası öğrenci sayısı da 350 bine çıkardı. Bu da Türkiye´deki tüm üniversitelerin bugüne kadar yapmış oldukları hedefleri yükseltmiş olmaları anlamına geliyor.

Üniversitemizin 2023´teki yeni hedefi 15 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmak. Bu hedefe ulaşmak için son dönemde izlediğimiz stratejileri biraz daha geliştirerek sürdüreceğiz? diye konuştu.

MİSAFİR ÖĞRENCİLERE ÖZEL BİN KİŞİLİK YURT

Uluslararası öğrencilerin yazın memleketlerine gittiklerinde Türkiye´nin elçileri gibi tanıtım yapacaklarına inandığını belirten Ulcay; ?Uluslararası öğrencinin bir başka ülkeye gittiğinde dil problemi çekiyor, çevreyi bilmiyor ve barınma problemi yaşıyor. Biz bu nedenle ilk etapta bin kişilik sadece uluslararası öğrencilerin kalabileceği bir yurt için iznimizi aldık. İhale aşamasındayız. Türkiye´nin 2023 vizyonu çerçevesinde biz de planlarımızı ve çalışmalarımızı ona göre hazırlıyoruz? dedi.

ULUTÖMER Müdürü Süleyman Eroğlu ise; ?Yunus Emre Enstitüsü´nün yaz okulu projesi kapsamında 22 ülkeden 25 farklı öğrenciyi Uludağ Üniversitesi´nde ağırlayacağız. Öğrencilerimize öncelikle Bursa´yı ve Bursa çevresini tanıtmayı, onlara burada Türk misafirperverliğini göstermeyi amaçlıyoruz. Onlar için güzel, eğlenceli, tatil yapabilecekleri ayrıca Türk kültürünü ve Bursa´yı tanıyabilecekleri bir fırsat olacak. Misafirlerimiz hem Uludağ Üniversitesi hem de ülkemiz adına gayet güzel bir proje kapsamında geldiler. Biz onları buradan gönül elçilerimiz olarak ülkelerine uğurlamayı amaçlıyoruz? şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER BURSA´YA HAYRAN KALDI

Öğrencilerden Emin Halil; ?Fransa´dan geliyorum, Bursa´ya ilk kez geldim. Çok güzel bir şehir. Uludağ Üniversitesi de çok güzel. Dün gezdik, dondurmalı irmik helvası yedik, çok lezzetliydi? diye konuştu. Misafir öğrencilerinde Raşit ise; ?Bahreynliyim, 21 yaşındayım. Bursa´yı gördük. Çok güzel bir şehir, insanları da çok iyi davranıyorlar bize. Çok iyi vakit geçirerek Türkçe öğreniyoruz daha ne isteyebiliriz ki? Türk yemekleri çok güzel. Osmanlı´nın tarihini de gördük ve etkilendik? dedi. Rusya´dan gelen Cinar isimli öğrenci ise; ?Türkiye´ye ilk defa geldim. Bursa´yı sevdim. Çok iyi insanlar var burada. Yemekler çok lezzetli, Uludağ Üniversitesi´ne de misafirperverliği için teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

Yunus Emre Vakfı; Türkiye´yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye´nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla 05.05.2007 tarihli ve 5653 sayılı kanunla kurulmuş bir kamu vakfıdır. Yunus Emre Enstitüsü ise; Vakfa bağlı bir kuruluş olarak bu Kanunun amaçlarını gerçekleştirmek üzere yurt dışında kurduğu merkezlerde yabancılara Türkçe öğretimi çalışmalarının yanı sıra ülkemizin tanıtımı amacıyla kültür ve sanat faaliyetleri yürütmekte, ayrıca bilimsel çalışmalara destek vermektedir.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor