ULAŞIMDA BİR DÜĞÜM DAHA ÇÖZÜLDÜ

(FOTOĞRAFLI)

ÇEVRE 18.11.2015 15:31:03 0
ULAŞIMDA BİR DÜĞÜM DAHA ÇÖZÜLDÜ

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Gökdere Eğitim Vadisi Köprüsü ve Eski Gemlik Yolu bağlantısı trafiğe açıldı. 
Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda bir düğümün daha çözülmesini sağladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ve Osmangazi ilçeleri arasında yapımı tamamlanan ?Gökdere Üzeri Eğitim Vadisi Köprüsü ve Eski Gemlik Yolu bağlantısı Yolu´ törenle hizmete açıldı. Başkan Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi´nin Bursa´nın ulaşımında bir düğümü daha çözdüğüne işaret etti. Bursa´nın her geçen gün daha da geliştiğine dikkati çeken Başkan Altepe, ?Bursa´da bereketli bir dönem yaşanıyor. Güçlü şehirlerle güçlü Türkiye´nin oluşumuna katkı sağlıyoruz. Lider ülke Türkiye, dünyanın parlayan 5 yıldızı arasında? Bursa´da her alanda çalışmalarımızı gerçekleştirirken, ulaşımda da önemli hizmetlere imza atıyoruz? dedi.
Başkan Altepe, Çelebi Mehmet Bulvarı´nın devamı üzerinde bulunan köprü ve bağlantı yolunun bölge trafiğine nefes aldıracağını kaydetti. Bulvarın devamındaki çalışmalarla Kestel ve Gürsu´ya uzanan alternatif bir yol olduğuna da değinen Başkan Altepe, ?Bursa´da yol yapmak için her gün binalar yıkıyoruz. Kent merkezinde çalışmak kolay değil. Çelebi Mehmet Bulvarı için bugüne dek 420´yi aşkın bina yıktık, daha da yıkılacak 60 bina var. Kenti yıkarak güzelleştiriyoruz. Bu yol tamamlandığında Acemler´den Samanlı´ya dek ulaşımda kolaylık yaşanacak. ?Gökdere Üzeri Eğitim Vadisi Köprüsü ve Eski Gemlik Bağlantı Yolu´nu bölgeye kazandırmaktan mutluyuz. Veysel Karani ve Millet mahalleleri bu yolla birbirine bağlandı. Veysel Karani Mahallesi ve Millet Mahallesi Gökdere Bulvarı (MOBESE Merkezi önü) ve çevre yollarında yapılan çalışmalar kapsamında Durgun Cadde, Gökdere Eğitim Vadisi Kavşağı, Cengizhan Caddesi, MOBESE merkezi önü, Veysel Karani ve Millet mahallelerinde asfalt çalışmaları yapıldı? diye konuştu.
Başkan Altepe, çalışmanın detaylarını da anlatarak, ?Proje kapsamında Millet Mahallesi ile Veysel Karani Mahallesi´ni birbirine bağlayan Gökdere üzerinde
2 adet köprü, bordur ve tretuvar/parke yapımı, beton dökülmesi ve elektrik işleri yapıldı. Bölgede kamulaştırmalar da yapıldı. ?Gökdere Üzeri Eğitim Vadisi Köprüsü ve Eski Gemlik Bağlantı Yolu´nun tümünde toplam 31 Milyon TL´lik (31 trilyon) yatırım yapıldı? şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, bölgede geçmişte yaşanan trafik problemini de hatırlatarak, ?Yol medeniyettir. Bölge ulaşımına nefes aldıracak ?Gökdere Üzeri Eğitim Vadisi Köprüsü ve Eski Gemlik Bağlantı Yolu´, bizleri ?Ulaşılabilir Bursa´ hedefine daha da yakınlaştırdı. Bursa´da ulaşıma çok önem veriyoruz, bu konudaki çalışmalarımız daha da devam edecek? dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın da Bursa´da bizzat yaşadığı sorunlardan örnekler vererek, ?2002 yılında Bursa´da araç sayısı 280 bin civarındaydı, şimdi 1 milyonu aştı. O dönemlerde imar hatalarından dolayı trafikte çok sorunlar yaşanıyordu. 2002-2003 döneminde Bursa trafiği yaşanamayacak durumdaydı. Bursa´da belediyelerimiz çok iyi işler yapıyorlar. Bursa´da ulaşıma nefes aldıran bir yolun açılışındayız. Bu kentin daha da gelişmesi ve kalkınması için hizmetlere desteğimizi sürdüreceğiz? diyerek Başkan Altepe´yi çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da ilçede ulaşımda atılan adımlardan örnek vererek, ?Ulaşım sorunu olmayan bir şehir hedefliyoruz, bunu da gerçekleştireceğiz? dedi.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise Millet Mahallesi´nde yaşayanların ulaşımda geçireceği zamanı kısaltan hizmetin önemine değindi. Dündar ile Edebali, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinin önemli mahallelerini birbirine bağlayan hizmetlerinden ve Millet Mahallesi Muhtarı Mehmet Mutlu ise bölge trafiğine nefes aldıran çalışmalarından dolayı Başkan Altepe´ye teşekkür etti.
DENEME SÜRÜŞÜ ALTEPE´DEN
Konuşmaların ardından Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek Yıldırım ve Osmangazi´yi birbirine bağlayan yolu trafiğe açtı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı törende, çevredeki okullardan gelen öğrenciler Başkan Altepe´ye teşekkürlerini tezahüratlarla gösterdi. Programın sonunda Başkan Altepe, makam aracını bizzat kendisi kullanarak ulaşımı başlattı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor