TÜRSAB 9 ülke büyükelçisini Bursa`ya getirdi

Bursa?ya gezi amacıyla gelen büyükelçiler ve maslahatgüzarlar Türk dizileri sayesinde Türkiye`yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtip, birçok Türk dizisinin Güney Amerika ülkelerinde de çok sevildiğini dile getirdiler.

GÜNDEM 4.05.2019 12:51:59 0
04052019_8759b43eed0f10b38590.mp4
TÜRSAB 9 ülke büyükelçisini Bursa`ya getirdi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB), büyükelçilere Türkiye'yi tanıtmak amacıyla geçen yıl ekim ayında Gaziantep ve Şanlıurfa'dan başlattığı geziler kapsamında Bursa programı başladı.

 

Arjantin Büyükelçisi Jorge Alejandro Mastropietro, Kolombiya Maslahatgüzarı Milena Gomez Kopp, Kuzey Makedonya Büyükelçisi Zvonko Mucunski, Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Litvanya Büyükelçisi Audrius Bruzga, Malezya Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Wahab, Sırbistan Büyükelçisi Zoran Markovic, Ukrayna Büyükelçisi Andrii Sybiha, Hindistan Maslahatgüzarı Vanaja Kumari Thekkat Bursa’da bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. Botanik Park, Ulucami, Kozahan’ı ziyaret eden diplomatlar, yarın Cumalıkızık ve İznik’te gezecekler.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Hacıalioğlu, “Büyükelçiler gezisinin bugün ikincisini düzenliyoruz. İlkini ekim ayında Şanlıurfa ve Gaziantep bölgesinde yapmıştı. Daha önce 5 büyükelçimiz gelmişti, bu defa 10 büyükelçiyi ağırlıyoruz. Program bugün başladı. Bursa merkezi bugün gezeceğiz, yarın da Cumalıkızık ve İznik’i ziyaret edeceğiz” dedi.
 

Geçen yılı rekor turist sayısı ile geçirdiklerini ifade eden Hacıalioğlu, “Erken rezervasyonlarımız çok yoğun. Bunun yansımalarını otel doluluklarından görebiliyoruz. Bu yıl da iyi bir sezon bekliyoruz. Dolardaki artış fiyatlara da yansıdı. Bizim kısa vadede öngörümüz iç pazardaki turizm canlandırmak adına bölgesel tatillerin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu yıl turist sayısında geçen yılın yüzde 10 üzerinde bekliyoruz. Türk Hava Yolları’nın tatil destinasyonlarına tarifeli seferler koyması diğer uçtuğu ülkelerdeki hava yolun şirketlerini de tetikledi. Bu anlamda çok güzel haberler alıyoruz” dedi.
 

Arjantin Büyükelçisi Jorge Alejandro Mastropietro, “Yıllar önce Türkiye’ye geldiğimizde pek çok yeri gezdik. Her şey çok güzeldi. Şimdi yıllar sonra tekrar diplomat olarak döndüm ve bu benim için çok güzel bir duygu. Eskiden siz bizim dizilerimizi izlerdiniz, şimdi biz sizin dizilerini izliyoruz. Bu da hoş bir nüktedan bence. Türk dizilerinin gerçekten oyunculuk, kostüm, mekan seçimi hepsi çok yüksek kalitede. Bu yüzden diziler bizim ülkemizde de çok izleniyorlar. Bizim bulunduğumuz alanlarda yoğun bir ilgi var” diye konuştu.
 

Malezya Büyükelçisi Abd Razak Bin Abdul Wahab, daha önce İskender kebabı yediğini ama Bursa’da ki gibi olmadığını ifade ederek, “Burada yediğim kebab çok güzeldi. Malezya Türkiye arasındaki ilişkilerin dizinlerden daha önceye dayandığını söyleyebilirim. Geçen yıl 95 bin 500 Malezyalı Türkiye’yi ziyaret etti. Malezya nüfusu 32 milyon olarak düşünürsek bu kötü bir oran değil. Malezya’da yerel kanallar da Türkiye’ye gelip dizi çekimleri yapıyorlar. Bu dizilerin de Malezyalıları Türkiye’ye çekmesinde etkisi oluyor” dedi.
 

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez’e yapılacak bir protokolle turistlik gezi vizesi ile Küba’da kanser tedavisinin olabileceğinin sorulması üzerine, “Bununla ilgili bir takım gelişmeler var. Ama henüz açıklanan bir şey yok. Zaman içerisinde Türkiye ve Küba arasında kanserle ilgili çalışmalar olacak” şeklinde konuştu.


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor