Türkiye’nin geleceğine yön verecek merkezin açılış kurdelesini Bakan Tekin kesti

Türkiye’nin geleceğine yön verecek merkezin açılış kurdelesini Bakan Tekin kesti

GÜNDEM 27.10.2023 19:07:48 0
Türkiye’nin geleceğine yön verecek merkezin açılış kurdelesini Bakan Tekin kesti
Kocaeli’de yetenekli çocukları keşfedip, Türkiye’nin geleceğine katkıda bulunacak Gebze Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Tekin, merkezi yaptıran hayırsevere teşekkür ederek, "Yerel yönetimlerin, merkezi idarilerin, başka kamu kurumlarının arazi ve arsa konusunda bizlere bu kadar zorluk çıkarmamaları gerekiyor. Okul yapacak birisini bulduysak bırakalım yapsınlar. Birçok hayırseveri bu süreçteki prosedür gibi sıkıntılarımızdan dolayı maalesef bıktırıyoruz. İmar, planlama, mülkiyet ve benzeri birçok problemden dolayı bunları yaşıyoruz" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hayırsever Tuğrul Tekbulut tarafından yaptırılan Gebze 23 Nisan Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Hayırseverlere teşekkür eden Bakan Bulut, Cumhuriyet’in 100. yılını da kutladı. Konuşmasında hayırseverlerin yapılacak okullar için arazi ve arsa konusunda sıkıntı yaşamamaları gerektiğine dikkat çeken Bakan Tekin, "Yerel yönetimlerin, merkezi idarilerin, başka kamu kurumlarının arazi ve arsa konusunda bizlere bu kadar zorluk çıkarmamaları gerekiyor. Okul yapacak birisini bulduysak bırakalım yapsınlar. Birçok hayırseveri bu süreçteki prosedür gibi sıkıntılarımızdan dolayı maalesef bıktırıyoruz adeta. İmar, planlama, mülkiyet ve benzeri birçok problemden dolayı bunları yaşıyoruz. İnşallah bunları yaşamadığımız birçok hayırsever işin içinde olduğu bir döneme hep beraber gireriz" dedi.

"Herkesi hep beraber yeni eğitim sürecini yürütmeye davet ediyorum"
Milli Eğitim Bakanlığı olarak hayırseverlerin katkılarını çok önemsediklerini kaydeden Bakan Tekin, "Sadece hayırseverlerin değil, toplumun her kesiminin eğitim süreci içerisinde var olması, bizimle paydaş olmasını arzu ediyoruz. Bir sürü televizyon programında, gazete açıklamalarımızda bunun altını ısrarla çizdim. Eğitim, politik görüş ayrılıklarını dikkate almaksızın toplumun tamamının sürecin içerisine dahil olması gereken bir mekanizmadır. Herkesi hep beraber yeni eğitim sürecini yürütmeye davet ediyorum. Katkılarınızı, desteklerinizi bekliyoruz. Hayırseverlerimizin katkılarını ayrıca bekliyoruz" diye konuştu.

"Böyle bir projeye 23 Nisan ismi verilmesi takdire şayan"
Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) özgün bir proje olduğunu ifade eden Bakan Tekin, "Milli Eğitim Bakanlığımızın çok sayıda projesi var. Sizi başka projelerimizle de birlikte çalışmaya davet ediyoruz. BİLSEM, yapısı gereği gerçekten çocuklarımızın okullardaki gündelik baskılardan, ders, sınav, kademeler arası geçiş, bu tür baskıların ötesinde çocuklarımızın doğalarında var olan yetenekleri keşfetmeye ve bu yetenekleri geliştirmeye özgün özel bir proje. Böyle bir projeye 23 Nisan ismi verilmesi de ayrıca takdire şayan" şeklinde konuştu.

"Çok mutlu ve gururluyuz"
Hayırsever Tuğrul Tekbulut ise, "Bu kanlı ve huzursuz coğrafyada bizi 100 yıldır hür ve bağımsız yaşatan Cumhuriyet’e giden yolun başlangıcı olan 23 Nisan’ın adını taşıyacak olan Bilim ve Sanat Merkezimizin açılışını yapacağız. 10 Şubat 2020’de protokolü imzaladık. Eşim kuruma adımın verilmesini istemedi. Bu konuda tevazu gösterdi. 6 Eylül 2021’de temeli attık. 11 Eylül 2023’te burada eğitim başladı. Bugün de resmi açılışı yapıyoruz. Çok mutlu ve gururluyuz" ifadelerini kullandı.
Törene Bakan Tekin’in yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İl Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, okulu yaptıran hayırsever Tuğrul Tekbulut ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor