Türk İnternet medyası RTÜK Çalıştayında buluştu

Türk internet medya çalıştayın da Türkiye’nin 81 ili ve yurtdışından gelen medya mensuplarının katıldığı toplantıda Kültür Turizm Bakan yard. Özgül Özkan Yavuz’un konuşması ilgi uyandırdı.

GÜNDEM 28.09.2022 10:59:00 0
Türk  İnternet medyası RTÜK Çalıştayında buluştu

CP Ankara hotel de 27 eylül 2022 tarihinde düzenlenen yemekli toplantıya RTÜK Başkan yardımcısı Orhan Özdemir de katılarak konuşma yaptı
Toplantıda İMEF Başkanı Dr Süleyman Basa kurucu Başkan ve Birlik Haber Ajansı genel yayın koordinatörü Nizamettin Bilici ve yurtdışından gelen medya mensupları konuşma yaparak görüşlerini açıkladılar.

On6 Tv Medya ekibi olarak davetli olduğumuz toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Hasan Özdemir katılım sağladı.

Dr. Süleyman Basa Türk İnternet Medya Birliği ve İMEF başkanı Konuşmasının satır başlıkları şu şekilde;

  • 81 il 5 ülkeden 105 internet medya mensubu ile RTÜK’ün himayelerinde gerçekleştirdiğimiz “ Türk İnternet Medya Çalıştayı’na “ hepiniz hoşgeldiniz.
  • RTÜK uygulamalarından internet medyasının sorunlarına, dezenformasyondan içerik üretimine birçok konuyu enine boyuna konuşacağımız çalıştayımız, inanıyorum ki Türk İnternet Medyası ‘nın geleceğini aydınlatacak fikirlere sahne olacaktır.

  • İnternet Medyası her geçen gün büyükmekte ve etki alanını genişletmektedir. Bugün anadolunun 7 bölgesşnden  81 il de kendi emekleri ile çocuğunun rıskını harcayarak insanlara haber ulaştıraN gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar.

 

  •  Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir.
  • Bugün İnternet Medyası ülkemizde kendi emekleri ile şuanki gücüne erişmiştir. Devletten desteği almadan, ticaret odasında berberler odasından emlakçılar odasına farklı tüzel kişiliklerle muhattap olarak, basın kartı olmadan yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir.

 

  • Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynaği ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur, yabancı vakıfların sözcülüğünü yapan gayri milli niyetleri taşıyan medya kuruluşları yoktur. Burada yer alan medya mensupların gücün değil milletin medyasıdır.

 

  • Türkiye’nin dijitalleşmede son 20 yılda sağladığı ilerleme internet medyasının hızlı büyümesine vesile oldu. Günümüzde yazılı ve görsel medya ile boy ölçüşür seviyeye gelen internet medyası şüphesiz geleceğin ana akım medyası olacaktır.

 

  • Cılız sesler vasatı öne çıkarmamalıdır. Cebinde domein alacak parası olan internet habercisi olmamalıdır. Kopyala yapıştır haberciliğini gazetecilik sanan, etik kurallardan uzak anlayış itibar görmemelidir. Bu sebeple emeği takdir edecek, vasatı engelleyecek bir internet medyası yasası yeni yasama döneminde mutlaka kanunlaştırılmalıdır.

 

  • .Karar vericiler üzerinde etki oluşturmak için mutlaka birlik olmalıyız. Tarih hep birlik olanların muavvafakiyetleri ile doludur. Bu sebep ile 3 yıllık bir emek sonucu 81 il temsilcisi 1000în üzerinde internet gazetecisi 5 uluslararası katılımcı kurucu olarak yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği TİMBİR için başvuruyu tamamladık. Şuan İçişleri Bakanlığı’nda olur süreci devam ediyoruz. Zannediyorum kısa Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları ile müjdeli haberi alacağız.

  • TİMBİR olarak resmi statüye eriştiğimiz andan itibaren, internet medyasının devlet desteklerinden pay alması, basın kartı elde etmesi, kuruluş aşamalarında akreditasyon sistemi kurulması, ticaret odalarında kendine ait komitesi olması, editör çalıştıranlara teşvikler verilmesi gibi kurumsallaşmaya katkı sunacak birçok hakkın tanınması için mücadeleye daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

 

  • TİMBİR olarak en çok üzerinde duracağımız konulardan biride yerli içerik üretilmesidir. İnternet medyası demek sadece internet haber sitesi değil, sosyal medyayı etkin olarak kullanarak erişim ağını genişletmesi demektir. Bu sebeple yerli içerik üretimine katkı sunarak hem internet medyasının ağını genişletecek hemde interneti bütün platformları ile kullanmış olacağız.

 

  • Bir önemli teşekkürü de RTÜK’e yapmak istiyorum. RTÜK bizlerin sesine kulak veren ilk kurumlardan biri olmuştur. Bugün bizlere uygulamalarını anlatarak kurumsal kimliklerimize katkı sunacaklar .

 

  • Ben başta RTÜK başkanımız Eburbekir Şahin, başkan yardımcısı dr İbrahim usulu ve mete bey olmak üzere, oturumlarda konuşmacılarımıza, bizleri yalnız bırakmayan sizlere, TİMBİR ailesine teşekkür ediyor, çalıştayın ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Bursa’nın coğrafi zenginlikleri güç birliğiyle değerini buluyor

Bursa'da sevgilisiyle tartışan genç kız bıçakla saldırdı

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğine yeni halka

Kocaeli'de dehşet! Sürü halinde başıboş köpekler yavru köpeği ve kediyi parçaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Gaziantep'te TIR ile minibüs çarpıştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da kamyon altında kalarak hayatını kaybeden kadın toprağa verildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı

Bursa Şehir Hastanesi, ’Anne dostu hastane’ oldu

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı

Bursa’da tehlikeli yolculuk

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Sibergöz-38 operasyonu: 51 dolandırıcı yakalandı! 62 milyon lira ele geçirildi!

İnegöl'de piyano yıldızları sahne aldı

Yükleniyor