TÜRK MÜZİĞİ KOROSU KULAKLARIN PASINI SİLDİ

Fotoğraflı Haber

KÜLTÜR SANAT 20.11.2015 14:21:24 0
TÜRK MÜZİĞİ KOROSU KULAKLARIN PASINI SİLDİ

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun 1988 yılında kurulan İnegöl Müzik Derneği´nden günümüze geçen sürede gerçekleştirdiği konserler ve çalışmalardan oluşan fotoğrafların yer aldığı ?Maziye bir bakıver´ fotoğraf sergisi açılışı sonrası İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun hazırlamış olduğu Türk Sanat Müziği sezon açılış konseri Mobilya Müzesi konser salonunda gerçekleşti.

Program İnegöl Müzik Derneği´nin kuruluşundaki ilk şef olan Emekli Müzik Öğretmeni Hasan Yörenç´in koronun 1988 yılındaki kuruluş hikayesini anlatmasıyla başladı. Daha sonra Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, farklı makamlarda birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Konser Seyfettin Osmanoğlu´nun hüzzam makamında peşrevinin ardından bestesi Selahattin Altınbaş´a güftesi Orhan Arıtan´a ait hüzzam makamındaki eserle başladı: ?Ömrümüzün son demi son baharıdır artık, maziye bir bakıver neler neler bıraktık´. Ardından Müzik Derneği´nde gerek yönetimde gerekse koroda yer alan isimlerin fotoğraflarının slayt gösterimiyle birlikte koro ?Zamanı var ki her bezmim ararsın, beni bir gün olur elbet anarsın´ adlı hüzzam şarkıyı okudu.

?Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır´ adlı Bestesi Yesari Asım Ersoy´a güftesi Fitnat Sağlık ?a ait hüzzam makamındaki eseri solist Turgut Kavaklı seslendirdi. Hemen ardından solist Duygu Şen, bestesi ve güftesi Yusuf Nalkesen´e ait hüzzam makamındaki ?Madem küstün dargındın, neden geldin ağladın´ adlı eseri yorumladı. Koro uzun yıllarda dernek koro çalışmalarında keman sanatçısı olarak hizmet vermiş Sinanbey ilkokulu emekli öğretmenlerinden Zeki Yazıcı´nın hüzzam makamında bestelediği ?Geçti o günler sanki masaldı, geriye sadece anılar kaldı´ adlı eseri okurken; Yazıcı sahneye çıkarak şef Diler Yalaza ve koroya teşekkür etti.

Koronun seslendirdiği birbirine bağlı iki hüzzam türkü ile program devam etti. Daha sonra koro sırasıyla Güftesi ve bestesi Girifzen Asım Bey´e ait uşşak makamındaki; ?Cana rakibi handan edersin´, Güfte ve Bestesi Hacı Faik Bey´e ait rast makamındaki ?Nihansın dideden ey mesti nazım, bana sensiz cihanda can ne lazım´ ve bestesi Gültekin Çeki´ye Güftesi Hayri Mumcu´ya rast makamındaki ?Eski dostlar´ adlı eserlerle programını sürdürdü.

Nihavent makamında eserlerin de geçildiği konserde bestesi ve güftesi Osman Nihat Akın´a ait ?Yine Bu yıl ada sensiz içime hiç sinmedi´ adlı eser sonrasında koro Bestesi Kemani Serkis Efendi´ye ait aynı makamdaki ?Kimseye etmem şikâyet ağlarım ben halime´ adlı eseri seslendirdi. Bestesi Avni Anıl´a Güftesi Ümit Yaşar Oğuzcan´a ait Nihavend makamındaki ?Biraz Kül biraz duman o benim işte´ adlı eseri Fikri Bayraktar seslendirirken; koronun uzun yıllar şefliğini de yapan Erdinç Çelikkol´a ait ?Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun´ adlı eser de izleyenlerle birlikte okundu.

Programın son bölümünde Hicaz makamında Bestesi ve güftesi Bursalı bestekar Bimen Şen´e ait ?Yıllar ne çabuk geçti o günler arasından´, Yusuf Nalkesen´in ?O ağacın altı´ ve bestesi Amir Ateş ?e güftesi Behlül Pektaş´a ait ?Seni ben unutmak istemedim ki´ adlı eserler seslendirildi.

Dernek Yönetimi ve İnegöl Belediyesi Türk Müziği korosu adına konuşan Fikri Bayraktar, kendisinin sevdiği ve solo yaptığı eserlerden oluşan bir repertuar olması hasebiyle Şef Diler Yalaza´ya ve korodakilere teşekkür etti. Fikri Bayraktar koroya desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Alinur Aktaş´a plaket; koro adına Emel Güriş de Bayraktar´a çiçek takdiminde bulundu. Koro adına ayrıca Cem Taşkıner de şef Diler Yalaza´ya çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın ricasıyla Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, okuduğu şiirle geceye renk kattı. ?Teknolojiye değil sanata bağımlıyız´ mesajının da verildiği konser, tüm ilçe protokolü ve Müzik Derneği eski yönetici ile koro mensuplarının birlikte bir kez daha seslendirdikleri ?Eski Dostlar´ ile son buldu. Konser sonrası kokteyl ile müzik dolu gece son buldu.


Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Yükleniyor