Teknik direktörüne kızıp futbolu bıraktı, kendisi hoca olup 7 kupa kazandı

Teknik direktörüne kızıp futbolu bıraktı, kendisi hoca olup 7 kupa kazandı

GÜNDEM 18.12.2023 13:21:36 0
Teknik direktörüne kızıp futbolu bıraktı, kendisi hoca olup 7 kupa kazandı
Bölgesel Amatör Lig’de adil forma dağıtmadığı gerekçesiyle teknik direktörüne kızan ve 29 yaşında aktif futbolu bırakan Sedat Topçu, bir süre sonra sahalara teknik direktör olarak geri döndü. Futbolu bıraktığı takımda teknik direktörlük yapan Topçu, 9 yılda 7 kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlardan Şirinspor futbolcusu Sedat Topçu (43), bundan 14 yıl önce bir müsabaka sonrası teknik direktörüne kızarak futbolculuğu bıraktı. Ani bir kararla aktif futbol kariyerini bitiren Topçu, çok sevdiği yeşil sahalara bu kez teknik direktör olarak geri döndü. Topçu, futbolu bıraktığı Şirinspor’da dahil olmak üzere birçok kulüpte teknik direktörlük görevini üstlendi ve 9 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 7 kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Teknik direktörünün adil forma dağıtmadığını düşündüğü için futbolu bıraktığını belirten Topçu, futbolcularına performanslarına göre davrandığı için başarılı olduğunu dile getirdi. Uzuntarla Belediyespor’da teknik direktörlük yapan Topçu ile kendinden yaşça büyük futbolcuları arasında ise zaman zaman güldüren diyaloglar da yaşanıyor.

"Biz futbolu seviyoruz, sevdirmeye çalışıyoruz"
22 yıllık futbol kariyerinin 17 yılının aktif futbolcu olarak geçtiğini söyleyen Sedat Topçu, "Futbola 16 yaşında biraz geç başladım gidemiyordum. Fakat futbolculuk yıllarımda iyi sezonlar geçirdim. Futbolculuk hayatımın sonuna yaklaşırken, hocalarla alakalı gözlemlerim biraz sıkıntılıydı. Onlara bir nevi kızdım diyebilirim. Kızdıktan sonra hocalık yapmaya karar verdim. İlk hocalığımızda Şirinspor’da yaptım. Burada 3-4 yıl inanılmaz bir sezon geçirdim, 2 senesi namağlup olaraktı. Başka takımlarda yine hocalık yapmaya devam ettim. Her gittiğim yerde şampiyonluklar yaşadım. Kocaeli Amatör Liginde ses getirdiğime inanıyorum. Biz futbolu seviyoruz, sevdirmeye çalışıyoruz. Gençleri eğitmeye çalışıyoruz, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyoruz. Uzuntarla Belediyespor’da çalışıyorum, iyi bir sezon geçiriyoruz. Rabbim inşallah kupa nasip edecek" dedi.

"Hocama kızdım"
Aniden aldığı kararla aktif futbolculuğu bıraktığını söyleyen Sedat Topçu, "Ben 29 yaşında kadar futbol oynadım. Bir takımda oynarken hocama kızdım. ’Ben antrenör olacağım’ dedim. Bu işe öyle başladım. İyi ki de kızdım, iyi oldu. Hocalık serüvenim başladı. İyi senelerim geçti, şampiyonluklar yaşadım. Futbol oynamak zevkli, hocalık yapmak ise bambaşka. Futbolcuyken idman yapıp hocayı dinliyorsun veya bir taktiğe, sisteme uymaya çalışıyorsun. Hocalıkta elinde bulunan kadroyu, oyuncuları hepsini bir seviyeye getirmek için uğraşıyorsun. Onlar için kafa yoruyorsun, sistem hazırlıyorsun, taktik hazırlıyorsun. İdman programı, yemesi-içmesi birçok şey var tabii ki, hocalık bambaşka. 20 karakteri 1 karakter yapmaya çalışıyorsun. Zaten bunu yapabildiğinde şampiyonluk geliyor. Kesinlikle hocalık yapmak çok zor" diye konuştu.

"Bu formayı hak eden oynadı"
Adil forma dağıtmadığı gerekçesiyle teknik direktörlere kızdığını söyleyen Topçu, "Hocalarımın kızdığım yanları çoktu. Hep belli bir kalıptaydılar, belli kişiler üzerinden gidiyorlardı. Diğerleri ne kadar çalışsa, efor sarf etse de bir şekilde görünmüyordu, görmüyorlardı. Futbolculuktan hemen çıktığım ve futbolcu psikolojisini çok iyi bildiğim için 1’den 20’ye kadar oynayan, oynamayan tüm topçularımıza eşit davrandım. İdman performansı iyi olan, bu formayı hak eden oynadı. En çok bu konuda kızmıştım, onların yapmadığı şey buydu. Bunu çok iyi yaptığım için şampiyonluklar ve başarılar geldi. Benden yaşlı futbolcular vardı. Beraber top oynadığım futbolculara hocalık yapmaya başladım. Benden 1 yaş küçük olanı veya büyük olanı vardı. Hoca, arkadaşlık ilişkisine girdi. Benim her zaman bir çizgim vardır. Kendi arkadaşlarımla ve benden büyüklerle aynı takımdaydık ama o çizgiyi korudum. Onlar da bunun bilincindeydi. O çizgiyi ne öteye geçerlerdi, ne de ben çizgimizi bozardım" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor