"TCG Anadolu ziyarete açık kalacak"

Gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete tepki gösterdi. Erdoğan, "Gençleri anlamak, mutfakta video çekerek veya otobüs kapısında raks ederek değil onların geleceklerine yatırım yaparak olur" dedi.

GÜNDEM 18.04.2023 21:21:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftar Programı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Depremzedelerimizi hiç yalnız bırakmadık. Durmadan dinlenmeden evlerine kavuşmaları için çalışıyoruz. El ve gönül birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Siz gençlerimizin dayanışma ruhuyla hareket ettiğini görüyorum. Gece gündüz koşturan gençliğimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Her birinizle gurur duyuyorum.

Dün İstanbul'da çok önemli iki projenin törenine katıldık. İstanbul Finans Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. 15 sene içinde milli gelire yaklaşık 130 milyar dolar katkı sağlayacak. Ülkemizde finansal bir ekosistemin oluşumuna destek olacak. Mimarisi, çevre dostu, altyapı ve üstyapısıyla dikkatleri toplayan bu projeden asıl sizler istifade edeceksiniz. Emaneti bizden devraldığınızda bizleri hayırla anarak dua edeceğinizi umuyorum.

Şu anda TCG Anadolu'yu benim vatandaşım kuyruğa girip geziyor. Türkiye'de böyle bir esere savunma sanayiinde sahip oluyoruz. Bunun personel sayısı 1350, belki de artacak. Birkaç gün daha Sarayburnu'nda kalacak. Sonra Boğaz'da TCG Anadolu'yu turlayacağız. Bayramdan sonra da bir süre daha ziyarete açık kalacak.

 

Sevgili gençler göreve geldiğimizde bizim savunma sanayimiz yüzde 20'ydi, şimdi yüzde 80 oldu. Yatıyorlar kalkıyorlar televizyon ekranlarında Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Rahmetli babaları bankalardan kredi almadan çalıştı. Çocukları da şimdi aldıkları bu terbiyeyle devam ediyorlar. Öyle bir baba ki devletin bunlara tahsis ettiği yerleri bile almıyorlar.

Gemlik'teki fabrikanın yanına lityum pillerinin üretimi için tahsis edeceğiz. İşte o zaman Togg'un menzil alanı artacak. İstasyonlar zamanla artıyor. Türkiye genelinde daha fazla görüyoruz. Togg'da kalite acayip. En ufak bir motor sesi dahi duymuyorsunuz. Togg ile yarının teknolojisinde hakettiğimiz yeri alacağız. Bu projelerin her biri ülkemizi yüksek teknolojiye dayalı işlerde öne geçirecek adımlardır.

Gençleri anlamak, mutfakta video çekerek veya otobüs kapısında raks ederek değil onların geleceklerine yatırım yaparak olur. Gençlere güvenmek, onları siyasi malzeme olarak kullanarak değil, onlara siyasette sorumluluk vererek olur. Biz her zaman bunu yaptık. 18-30 yaş arası gençlere geniş yer verdik. Biz gençlerimizin potansiyeline güveniyoruz. Sizlerin zamanının misafiri olduğumuzun bilinciyle sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz.

 

Yükseköğrenimdeki gençlerimize aylık 10 gigabayt ve bir defaya mahsus olarak bilgisayar ve cep telefonu alımlarında vergi muafiyeti getireceğiz. Genç girişimcilere faizsiz kredi desteği sunacağız. Yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışı gönderimlerini artıracağız. Mesleki veri tabanı kurarak iş dünyasıyla onları buluşturacağız. Gençlerimizin dünya gençleriyle buluşmasını sağlayacak programların sayısını artıracağız. Bu sene 407 binden fazla gencimizin başvurduğu staj imkanı sayısını artıracağız. Bunların dışında birçok projeyle sizlere aşkla hizmet edeceğiz

14 Mayıs'ta sizlerden geleceğinize sahip çıkmanızı istiyorum. 14 Mayıs'ta sizlerden sandıkları patlatmanızı istiyorum. Ben gençlerimize güveniyorum. 14 Mayıs'ta bu ülkenin gençlerinin, tekaüt vakti çoktan geçen 7'li koalisyonu artık siyasetten de ıskartaya ayıracağına inanıyorum.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Başkan Aydın’dan metruk bina talimatı

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

Bursa’da İHA muhabirine saldıran şüphelilerden 2’si gözaltına alındı

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener: “Kuzey Makedonya ile ticarette önemli fırsatlara sahibiz”

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu: Organize suç örgütü çökertildi

İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl'deki futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şahıs yakalandı

İnegöl Mobilya Fuarı rekorlarla kapandı

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor

Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 şampiyon nisan ayında belli oldu

Bursa'da kitap okutan market

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

Yükleniyor