SUBÜ Fikir Sofrası’nda sağlık eğitimi konuşuldu

SUBÜ Fikir Sofrası’nda sağlık eğitimi konuşuldu

GÜNDEM 10.01.2024 17:18:38 0
SUBÜ Fikir Sofrası’nda sağlık eğitimi konuşuldu
SUBÜ tarafından düzenlenen Fikir Sofrası, ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Sakarya’da Sağlık Eğitimi’ teması ile gerçekleştirildi. Etkinlikte sağlık eğitimi alanında yapılanlar, yapılabilecekler ve yeni teknolojilerin entegrasyonu ele alındı.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ev sahipliğinde ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Sakarya’da Sağlık Eğitimi’ temalı Fikir Sofrası etkinliği gerçekleştirildi. Üniversite lokalinde düzenlenen etkinliğe; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Ada Tıp Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yaşar, Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Şeyda Tok, SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Azize Alaylı, SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Feride Taşkın Yılmaz ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Rümeysa Demir katıldı.
Fikir Sofrası etkinliğinde ilk olarak Dekan Prof. Dr. Azize Alaylı, Akyazı’da bulunan SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler paylaştı. Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü ve SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Sakarya’da sağlık alanında ihtiyaç duyulan ve açılması planlanabilecek bölüm ve programlar konusunda öneride bulundu. Ada Tıp Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yaşar, sağlık hizmetlerinin sunumunda kullanılan güncel yazılım programlarının öğrenci eğitiminde kullanılmasını önerdi. Akyazı İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Şeyda Tok ise birlikte gerçekleştirilebilecek iş birliklerine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Katılımcılar, SUBÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin sağlık turizmine hizmet sunabilme olanaklarını da değerlendirdi. Fikir Sofrası, SUBÜ’de verilen sağlık eğitiminin kamu ve özel sektöre katkısının değerlendirilmesiyle tamamlandı.
Katılımları için misafirlere teşekkür eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Pandemi ve hâlâ devam eden etkileri sağlığın ve bu alanda yapılacakların planlanmasının önemini bizlere ciddi bir şekilde gösterdi. Sağlık Bilimleri Fakültemizi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu açmadan önce de ilgili paydaşlarla Fikir Soframızda bir araya gelmiştik. Bu buluşmamızda ise verdiğimiz eğitimlerin çıktılarını, ileride oluşabilecek ihtiyaçları ve sağlık alanında planladığımız yeni hizmetlerle teknolojik gelişmeler ışığındaki dönüşümleri konuştuk. Ehil insanların istişare ile aldıkları kararların hayırlı sonuçlar vereceğine inanıyor ve esasında bunu görüyoruz. Belirli gündem konuları etrafında uzman isimlerle Fikir Sofrası etkinlikleri düzenlemeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor