SUBÜ 2 bin 665 öğrencisini coşkulu törenle mezun etti

SUBÜ 2 bin 665 öğrencisini coşkulu törenle mezun etti

GÜNDEM 29.07.2023 10:27:43 0
SUBÜ 2 bin 665 öğrencisini coşkulu törenle mezun etti
SUBÜ 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bugün mezun ettiğimiz her bir öğrencimiz artık SUBÜ ailesinin birer ferdi oldular. Hayatlarının geri kalanında bizden birer isim olarak başarılar elde edecekler ve bizleri gururlandırmayı, üniversitemizin adını taşımayı sürdürecekler” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda 2 bin 665 mezunla gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Mezuniyet yemini ve kep atma töreninin ardından düzenlenen DJ performansı sonrasında mezuniyet töreni sona erdi. Depremde kaybettikleri mezunlara, öğrenci ve çalışanlarının yakınlarına ve onlarla birlikte tüm deprem şehitlerine rahmet dileyerek konuşmasına başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Akademik yılı ülkemizin yaşadığı büyük depreme rağmen çok ciddi bir sorun yaşamadan tamamladık. Hayat elbette her bir insan için sınavlar, engeller, başarılar, hüzünler, mutluluklar, inişler ve çıkışlarla dolu. Bu yolculukta elde ettiğimiz başarılar arasında üniversiteden mezun olmak; emek, alın teri ve çalışma ile geçen yılların bir nişanesi olduğu için son derece kıymetli. Üniversite yıllarında kazanılan bilgiler, beceri ve yetkinlik ile birlikte edinilen arkadaşlıklar ve dostluklar ömrümüzün geri kalan kısmında çok büyük etkilere sahip oluyor. İşte bugün burada üniversite tecrübesini yaşayan ve mezun olan öğrencilerimiz hayatlarının bir sonraki aşamasına güçlü bir şekilde adım atıyorlar” dedi.

“Bir kısım mezunumuz işe başladı”
Mezunlarının çok şanslı olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, “Çünkü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mesleki uygulama ağırlıklı üniversiteler arasında örnek gösterilen bir üniversiteden, SUBÜ’den mezun oluyorlar. Şanslılar, çünkü: müfredatımız gereği, iş dünyasının içinde en az bir dönem tam zamanlı bulunarak henüz mezun olmadan iş tecrübesi kazandılar. Belki de bir kısım mezunumuz işe başladı bile. Şanslılar, çünkü: sürekli güncellenen iş dünyasında uygulama becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun oldular. Şanslılar, çünkü: yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetler üniversitemiz ayrıcalığıyla sosyal transkriptlerine işlendi. Günümüzde iş dünyası sosyal açıdan donanımlı insanlara öncelik veriyor. Daha sayabileceğimiz birçok ayrıcalığa sahip mezunlarımızın bugünlere gelmesi elbette kolay olmadı. En zor günlerinde bile duaları, maddi ve manevi tüm imkanları ile yanlarında olan ailelerimize teşekkür ediyor, evlatlarınız için dilediğiniz tüm güzelliklerin gerçekleşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

“Yolunuz ve bahtınız açık olsun”
Ailelerin dışında da teşekkür edilmesi gerekenler olduğunu belirten Sarıbıyık, “Akademisyenlerimiz ile gerek üniversite bünyesinde gerekse online ortamda ‘öğrenim kazanımlarının elde edilmesi’ için çaba gösteren çok sayıda çalışanımız oldu. Onlar da büyük bir teşekkürü hak ediyorlar. Şehrimizdeki kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlar daha iyi bir şehir hayatı, daha nitelikli sosyal imkanlar için çaba gösterdiler. İş dünyasının temsilcisi oda, şube, dernek ve sivil toplum örgütlerimize, öğrencilerimizin her daim yanında olan tüm kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız yıl birçok yenilikle üniversitemizi bir adım daha ileriye taşırken ülkemizin gelişimine de sahadaki sorunlara çözüm üreten Ar-Ge, birçok alanda topluma hizmet ve nitelikli insanlar yetiştirerek katkı sağladık. Bugün mezun ettiğimiz her bir öğrencimiz artık SUBÜ ailesinin birer ferdi oldular. Hayatlarının geri kalanında bizden birer isim olarak başarılar elde edecekler ve bizleri gururlandırmayı, üniversitemizin adını taşımayı sürdürecekler. Mezun olarak bu gurur dolu günün sevincini yaşayan her bir gencimizi tebrik ediyorum. Kariyerlerinde ve hayatlarında kendilerine başarılar ve mutluluklar diliyorum. Severek yapacağınız bir iş, severek yaşayacağınız bir eş mutluluğun anahtarıdır.’ Mutlu olmanız dileklerimle. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

“Bugün hepimizin gurur günü”
Sevdiklerinden uzak farklı bir şehirde ailesinin ve arkadaşlarının desteği olmadan başarılı olmasının mümkün olmadığını söyleyen Üniversite Birincisi Mustafa Hızlı, “Bu motivasyon kaynağı ile her zorluğun üstesinden geldim. Hedefler ve heyecanlarla adım attığımız üniversite hayatımızı hedeflerine bir adım daha yaklaşmış mezunlar olarak tamamlıyoruz. Yoğun çalışmalar, sınavlar ve projelerin üstesinden gelmek için çok çaba harcadık. Bazen düştük kalktık ama pes etmedik. Zorluklar bize güçlü olmayı, hayata tutunmayı ve hedeflerimize yürürken karşımıza çıkan engelleri aşmayı öğretti. Bugün hepimizin gurur günü. Başarısı için emek veren arkadaşlarımı kutluyorum. Çalışma hayatına atılan mezun gençler olarak tam bağımsız Türkiye’nin yarınlarını inşa etmek için durmadan çalışacağız. Biliyoruz ki ülkemizin geleceği gençlerin omuzlarında ve bizler bu geleceği şekillendirecek kıymetli bireyleriz. Yahya Kemal’in dediği gibi, ‘Türk Milletinin karakterine en uygun olan prensip, sağlam bir ilim ve fenni temelinde yükselen yüksek bir ahlak ve fazilet sistemidir’. Bana desteğini esirgemeyen aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma, akrabalarıma ve üniversitedeki oda arkadaşlarıma, teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan törene AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar şehit oldu!

Diyaliz hastası Turan Cinislioğlu'na 22 yaşındaki öğrencinin böbreği nakledildi

75 yaşında hayallerinin peşinde: Macide Gürçay Yiğitgör, torunlarından önce üniversite hedefliyor

Kadıköy’de İBB’nin alt yapı çalışmalarında rögar kapağı patladı, yollar göle döndü

Gaz pedalı takılı kalan otomobil, bebek arabasına çarptı: 2 yaşındaki bebek ağır yaralandı

Yabancı öğrenciler Osmanlı’yı yerinde hissetti

Zehir taciri şehirlerarası yolculukta yakalandı

22 araç sürücüsü drone denetimlerinden kaçamadı

Bilecik’te kontrolden çıkan araç kaza yaptı, 4 kişi yaralandı

Orhaneli Belediyesi camilerin periyodik temizliği için özel ekip kurdu

1 haftadır haber alınamıyordu, kötü kokular acı gerçeği ortaya çıkardı

Çiğ süt üretimi 2023 yılında yüzde 0,4 azaldı

Uyuşturucu satıcısı polisi görünce 5’inci kattan atlayarak kaçmaya çalıştı

Altın kaçakçılarına darbe, 40 milyon lira değerinde altın ele geçirildi

Kırmızı et üretimi 2023 yılında yüzde 8,8 arttı

Yeni belediye başkanı ilk maaşını öğrencilere burs olarak bağışladı

Vali Demirtaş, Yenişehir'de hem tren hem de sanayi yatırımlarını inceledi

Bursa'da at kazası: Sürücü şokta, at tedavi altında!

Aç kalan domuzları kurabiye ile besledi

Yükleniyor