Sirkeci-Kazlıçeşme hattında test sürüşü yapıldı

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyetteki 8,3 kilometrelik hatta gerekli iyileştirmeler yapılarak, 8 istasyon tekrar kullanıma alınacak.

GÜNDEM 19.08.2023 16:11:00 0
Sirkeci-Kazlıçeşme hattında test sürüşü yapıldı

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi büyük oranda tamamlandı.

Proje çerçevesinde düzenlenen törenle test sürüşü yapıldı. Test sürüş törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Enver İskurt, Osman Boyraz, Durmuş Ünüvar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan katıldı. Konuşmaların ardından protokol anı fotoğrafı çektirdi. Demiryolu inşasında emek veren işçilerle de hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından trende test sürüşü yapıldı. 



 “Kazlıçeşme-Sirkeci hattımız da İstanbul’da devam eden en önemli kent içi ulaşım projelerimizden biridir” 


 Kazlıçeşme-Sirkeci hattının en önemli kent içi ulaşım projelerinden biri olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, “İstanbul’u bir baştan diğer başa modern raylı  sistem ağlarıyla donatıyoruz. Kazlıçeşme-Sirkeci hattımız da İstanbul’da devam eden en önemli kent içi ulaşım projelerimizden biridir. Ayrıca belirtmek istiyorum ki bu projemiz sadece bir raylı sistem değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesidir. Şehirlerde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve yayalaştırma projelerine dair genel konsepti oluşturuyor ve bunun gelişmesine çok önem veriyoruz. Sirkeci Kentsel Ulaşım Odaklı Dönüşüm projemiz de bunun en güzel örneklerinden biridir. Mevcutta Sirkeci-Kazlıçeşme arasında atıl vaziyette duran 8,3 kilometrelik hatta gerekli iyileştirmeleri yaparak, 8 istasyon ile tekrar kullanıma alıyoruz. Proje çerçevesinde 7 kilometre bisiklet ve yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan alanı, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, araç ve yaya geçişleri için 22 adet alt geçit, Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 adet tarihi nitelikli istasyon, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 adet yenilenecek istasyon ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa’daki 2 yeni istasyon yer alıyor” dedi. 



 “İstanbullu vatandaşlarımıza şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olacağız” 


 Projenin içinde ulaşımın yanı sıra İstanbulluların sosyal aktiviteler yapabileceği alanların da bulunacağını aktaran Uraloğlu, “215 bin metrekarelik çalışma alanında proje tamamlandığında demiryolu hattının bir yönü trenler tarafından kullanılacak, diğer yönü ise yaya yürüme alanı, bisiklet, scooter parkuru, dinlenme alanları olarak düzenlenecektir. Eskiden sadece demiryolu için kullanılan arazinin 123 bin metrekaresi, yani yüzde 57’si vatandaşlarımızın yaya olarak kullanımına açılacak. Böylece İstanbullu vatandaşlarımıza şehrin kalbinde büyük bir yeşil alan kazandırmış olacağız. Ayrıca durak peron alanları da buna uygun olarak, yarısı tren iniş biniş alanı, yarısı ise dinlenme ve sosyal alan olarak kullanılacaktır. Projemiz neticesinde raylı sistem, yaya ve mikromobilite araçları, sosyal aktivite alanları oluştururken, yıllardır kronikleşmiş trafik ve güvenlik sorunlarına neden olan yaya ve karayolu alt geçitlerini de rehabilite ediyoruz. Projemizde en kapsamlı şekilde ecdat yadigârı, tescilli durakları sanat tarihçileri ve mimarlar nezaretinde ve kurul kararları doğrultusunda restore ediyoruz” ifadelerini kullandı. 



 “AK Parti hükümetleri olarak biz her zaman hizmetten ve eser siyasetinden yana olduk” 


 Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımlar atıldığına vurgu yapan Uraloğlu, “Zaten yaptığımız çalışma ve analizler İstanbul’un metro ağının ilk aşamada 500 kilometre omurga hattına ve ardından toplamda bin 100 kilometre metro hattına sahip olması gerektiğini gösteriyor. Kısaca İstanbul'un her köşesine raylı sistemi  getirmemiz lazım. Hepimiz sorumluluk alanımızda elimizi taşın altına koymalıyız. Hizmet odaklı olmalıyız. Herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Şimdi önümüzde yaklaşmakta olan 2024 yerel seçimleri var. Her ne kadar sadece bir yerel seçim gibi düşünülse de bu seçim hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin istikbaline yön verecek. Her zaman dile getirdiğimiz üzere merkezi yönetimle yerel yönetimlerin kolektif çalışması çok önemli. AK Parti hükümetleri olarak biz her zaman hizmetten ve eser siyasetinden yana olduk. Bizler Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek adımları atmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 


                    


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor