ŞEHİT ANNESİNE ÇİRKİN SALDIRI İDDİASI

Yaşanan tartışmaya ilişkin çıkan haberlere CHP cephesinden cevap geldi.

ASAYİŞ 19.06.2018 14:01:23 0
ŞEHİT ANNESİNE ÇİRKİN SALDIRI İDDİASI

Bursa´da Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) standında görev yapan bir kişinin şehit annesi Ayşe Güngör´e saldırdığı iddia edilirken saldırın ardından Ak Parti milletvekili adayları ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları şehit annesini ziyarette bulundu. Açıklamalarda bulunan şehit annesi Ayşe Güngör, " Cumhurbaşkanı bana sahip çıksın beni yanına çağırırsın onun ile görüşmek istiyorum" dedi. 

Bursa´nın merkez Osmangazi ilçesi Merinos semti Orhangazi Parkı´nda şehit annesi olduğu öğrenilen Ayşe Güngör, iddiaya göre siyasi partilerin seçim stantlarının bulunduğu alanda CHP´nin standına ´Siz teröristlerle nasıl el sıkışırsınız?´ diye yürümek istedi. O esnada CHP stant görevlileri kendilerine tepki gösteren Ayşe Güngör´e saldırmaya başladı. Saldırının ardından şehit annesi olduğunu dile getiren Ayşe Güngör´ün çığlıklarını duymayan CHP´liler yaşlı kadına saldırmaya devam etti. Ayşe Güngör´ün Giresun´un Şebinkarahisar ilçesinde arkadaşıyla şakalaşırken tüfeğin ateş alması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Sivas Asker Hastanesi´nde hayatını kaybederek şehit olan Jandarma komando er Mehmet Güngör´ün annesi olduğu tespit edildi. Saldırının ardından Şehit annesi Ayşe Güngör´ün evine gelen Ak Parti Milletvekili Adayı Osman Mesten , İsmail Özkan ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Muhammet Tekin, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 
Saldırıya uğradığını iddia eden şehit annesi Ayşe Güngör," Ben SSK´ya gitmiştim oradan gelirken köprünün altından geçtim Ulucami´ye giderken namaz kılmaya gidiyordum. Onlar da oraya çadır kurmuşlar, o çadırı kurarken bana afiş uzattı. Ben de ne uzatıyorsunuz afişi almıyorum sizin Cumhurbaşkanı adayınız Edirne´de PKK´yı ziyaret etti. Siz bana ne olduğunu bilmeden afiş uzattınız. Bende attım afişini almadım. Kadınlar bana saldırdı saygısızlık yaptılar. Bana tepki gösterdiler bende onlara tepki gösterdim. MHP´liler beni ayırdı MHP olmasaydı onlar beni linç ediyordu. Üstüme saldırdılar kollarımı yırttılar. Ondan sonra karakola gittim. Şikayetçi olmuştum sonra polisler ikna etti bende olmadım vazgeçtim. Bu saatten sonra böyle kalmasını istiyorum o kadar yükseğe gitmesini istemiyorum ama onlar bana saygısızlık yaptılar. Hangi hükumet gelirse gelsin benim vatanımdır hükümetimdir benim hiç birisi ile alakam yok. Benim CHP ile işim yok ama onlar bana afiş uzattı. Onların Cumhurbaşkanı adayı gitti PKK´yı ziyaret etti. Ben kabul etmedim ben onun afişini almak zorunda değilim. Onlar bana attın diye tepki gösterdi. Onlar bana saygısızlık yaptı. Ben onlara saygısızlık yapmadım. Cumhurbaşkanı bana sahip çıksın beni yanına çağırırsın onun ile görüşmek istiyorum" dedi. 


Olay hakkında bilgi aldıktan sonra şehit annesi Ayşe Güngör´e geçmiş olsun ziyaretine gelen Ak Parti milletvekili ve milletvekili adayı Osman Mesten , Bu gün maalesef menfur ve müessif bir olay hukuğu bulmuş. Gemlikte Şehit Mehmet Güngör´ün annesi Ayşe teyzemizi bizde ziyaret ettik. Ayşe Teyzemiz Bursa merkezinde CHP´li üyelerin kendisine broşür vermek istemesi ve CHP olduğundan dolayı şehit annesi olduğundan dolayı da özellikle terörist sevicisi olan Selahattin Demirtaşı´ı, genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret etmesi ve buna benzer HDP ve diğer teröristler ile ilişkilerinden dolayı CHP´lilerin buna tepki göstermek maksadı ile broşürünü kabul etmemesi üzerine CHP´li üyeler annemize saldırıda bulunmuş. Hakikaten dikkat çekici ve müessif bir olaydır. Olayı gerçekleştiren her kimse kınıyoruz. Şehit annesi bizim annemizdir. Bizde Gemlik´te seçim çalışmalarındaydık hemen olayı duyar duymaz kendisini ziyarete geldik. Bu tepkisi haklı bir tepkidir. CHP´nin CHP´li üyelerin şehit ailelerine yakın olmak yerine tam tersine ülkemizi bölmek isteyen bunca insanımızın kanına giren ve halende bu düşüncelerinden vazgeçmeyen teröristleri ve terörist sevicilerine yakın durmalarından dolayı milletimiz gereken tepkiyi gösteriyor. Daha önce bazı şehit cenazelerinde benzer olaylar hukuğu bulmuştu. Ben buradan CHP´li üyelere CHP´li temsilcileri biraz izan diliyorum. Vatanın milletin bölünmesi için uğraşanların yanında değil şehit ailelerin yanında bulunmaları gerektiğini ifade ediyorum. Onlar şehit ailelerinin yanında durmayabilirler ama biz onların yanındayız her daim. Şehit annesi bizim annemizdir zaten sürekli bizim partimizin temsilcileri Gemlik´te mükim olan Belediye Başkanlarımız sürekli kendileri ile irtibat halindedirler. Bu bizim ailemizdir. Bizim annemizdir, biz vatanımızın birliği ve bütünlüğü için uğraşan insanlarız. Bu müessif olayı tekrar kınadığımı ifade ediyorum. Yasal işlem hemen orada polis ekipleri tarafından tutanak tutulmuş ifadeler alınmış ancak bunun üzerine mutlaka ilgili devlet kurumları da gidecektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız olmak üzere şehit ailesi yakınları ilgili dernekleri başta olmak üzere bizde bunun takipçisi olacağız. Adli süreç mutlaka devam edecektir? dedi. 

Bursa´da dün CHP standında görevli olduğu iddia edilen bir kadın ile şehit annesi arasında yaşanan tartışmaya ilişkin çıkan haberlere CHP cephesinden cevap geldi. 
Osmangazi´de bulunan Orhangazi Parkı´nda dün CHP´nin standında görevli olduğu öne sürülen bir kadının şehit annesi Ayşe Güngör ile kavga etmesi amatör bir kamera tarafından kaydedilmişti. Olayın ardından dün akşam saatlerinde AK Parti ve MHP milletvekili adayları, Güngör´ü evinde ziyaret etmişti. Yaşanan gelişmelere CHP cephesinden de cevap geldi. Yapılan yazılı açıklamada şehit annesi ile yaşanan kavganın içerisinde yer alan kadının parti ile ilişiği olmadığı bildirildi. CHP Bursa İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Ulucami civarında mevkiinde CHP seçim çadırının yaklaşık 500 metre ilerisinde sebebi ve çıkış noktası tarafımızca belirlenememiş bir tartışmaya haksız, mesnetsiz iddia ve söylemlerle, basın yolu aracılığı ile iştirakçi olarak lanse edilmekteyiz. İçerisinde anılmaktan son derece rahatsız olduğumuz bu olay gerçeklikten son derece uzak bir şekil de kamuoyuna yansıtılmaktadır. Şöyle ki; çalışma standımızda görevli arkadaşlar normal çalışma rutinlerini gerçekleştirirlerken standın 500 metre ilerisinde yaşlı bir kadının bağırmalarını duyduktan sonra olay yerine doğru yöneldiklerinde vatandaşlar arasında gerginlik çoktan başlamıştır. Partimizin söz konusu bu olay ile illiyet bağı yoktur. Söz konusu habere konu video kayıtlarda görüldüğü üzere olay anında tek bir Cumhuriyet Halk Partisi amblemi bulunan bayrak ve benzeri görsellerin, ya da orada bulunan insanlar üzerinde parti görsellerimizin bulunduğu kıyafetlerin olmadığı, normal vatandaşlar olduğu, olay yerinin Gemlik değil Bursa Ulucami olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Bu konuda yapılan yanlış haber ve haber yorumlarına itibar edilmemesini temenni ediyoruz. 
Biliyoruz ki söz konusu olayın mağduru şehit annesinin yıllardır taşıdığı acının üzerine bir de ülkenin siyasal anlamda en hassas olduğu bu süreçte haliyle hepimizden daha da çok etkilenmiş olacağı yadsınamaz bir gerçektir. Söz konusu olayda duygularını sesli bir şekilde dile getirdiği esnada oradan geçmekte olan partimizle hiçbir ilgisi ve bağı olmayan bağımsız bir vatandaş tarafından darp edilmeye kalkışılmıştır. Bunun üzerine orada bulunan başka bir siyasi partinin seçim çalışma standına alınarak; sakinleştirilmesi gerekirken duygusal baskı sonucu daha gergin hale gelmiştir. Olayın rehaveti ve çevredeki konuşmalardan bir hayli etkilenen yaşlı kadın standımız önünden geçerken birden bağırmaya başlayarak ?beni siz dövdünüz´ sözleri ile standımıza zarar verme girişiminde bulunmuş ve stant görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılmıştır. Emniyet tarafından karakola götürüldüğünde alınan sağlık raporunun ardından ifadesini vermiş ve taraflar arasında ki yanlış anlaşılma giderilerek sağlıklı bir uzlaşma sağlanmıştır." 


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor