Sedat Yalçın Bursa'nın geleceğini BUSİAD ile tartıştı

Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa'nın geleceğini inşa edecek projelerini BUSİAD ile paylaştı.

BURSA HABER 29.02.2024 22:15:00 0
Sedat Yalçın Bursa

eniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Başkanı Buğra Küçükkayalar ve Yönetim Kurulu'nu ziyaret ederek, Bursa'ya ilişkin plan ve projelerini paylaştı.

BUSİAD Evi’nde gerçekleşen ziyarette Bursa’ya ilişkin Kent Vizyonu Projelerini anlatan Yalçın, Bursa’nın geleceği için projeler üretirken, sivil toplum örgütlerinin süreçlere dahil edilmesine çok önem verdiklerini dile getirdi.

Kent Vizyonu Projesiyle, kentsel ve sosyal gelişim, çevre ve doğal kaynaklar, teknoloji ve kalifiye işgücü yönünden gelişmiş bir şehir hedeflediklerini vurgulayan Yalçın; projenin odak noktalarına da değinerek; “Kent Yönetimi ve Kentsel Gelişim başlığı altında hazırladığımız projelerimizin odak noktasını; kent yönetiminin iyileştirilmesi, kentsel gelişim,  kentsel planlama,  kentsel ekonomi, ulaşım ve enerji, çevre ve doğal yaşamın korunması,  sanat ve sosyal kalkınma, bilim ve eğitim ve akıllı kent teknolojisi gibi konu başlıkları oluşturuyor” dedi.

Teknoloji Temelli Sanayi Yapılmalı

Kenti yönetirken otokontrol mekanizmasının önemine dikkat çeken Sedat Yalçın; otokontrol mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesiyle kentin kontrolsüz bir şekilde büyümesinin önlenebileceğini belirterek; “Bursa’nın bir verisi yok. Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Veri Merkezi kuracağız. Kent yönetimine sürdürülebilirlik kültürünün hakim olması gerekiyor. Bursa’da kontrollü büyümeden söz edemiyoruz maalesef. Bursa'nın fiziksel şartları ile sanayi uyumuna bakılmalı. Eski teknoloji ile üretim yapan yerlerin kapasitesini artırmak doğru değil. Nüfusu artırmadan teknolojiyi uygulayarak sanayi yapmamız gerekir. İnegöl'den sonra Eskişehir'e kadar tarımsal verimliliği düşük uygun alanlar var. Oraları sanayi için değerlendirebiliriz” şeklinde konuştu.

Depreme Dayanıklı Kentler Oluşturacağız

Bursa’nın ulaşım, kentsel planlama, çevre ve sanayi yerleşimi gibi konularda master planlarını içeren bir Kent Anayasası’nın olması gerektiğine işaret eden Yalçın; projelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Dirençli Kent Stratejisi geliştirerek Afet Yönetim Planı hazırlayacağız. Bursa’nın mevcut konut stoku yetersiz. Bursa’nın konut stoku 600 bin civarında. Dolayısıyla Kentsel Dönüşüm doğru bir şekilde planlayacağız. Depreme dayanıklılık öncelikli prensibimiz olacak.  Özellikle dar gelirli ailelerin çok kolay konut sahibi olabilecek bir sosyal proje esası gözeteceğiz. Yaşanabilir bir kentin en önemli göstergelerinden birisi satın alınabilir boyutta konut stoğuna sahip olmasıdır. Kentsel dönüşüm planlanırken şehrin siluetini bozulmamasına dikkat edeceğiz. Kuzey Ve Güney Eksenli İki Uydu Kent kuracağız."


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor