Salman'dan Türkoğlu'na tokat gibi yanıt

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında verilen soru önergesine Salman'dan tokat gibi yanıt geldi..

POLİTİKA 9.11.2023 19:08:00 0
Salman

İYİ Parti Milletvekili Selçuk Türkoğlu'nun TBMM'de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş   hakkında verdiği önergeye AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman TBMM'de yanıt verdi.

TBMM'nde konuşmasında Salman" “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, İYİ  Parti'nin vermiş olduğu grup önerisi üzerine söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle aziz milletimizi ve gazi meclisimizi saygıyla selamlıyorum diyerek" başladı.

 

Konuşmasına şu şekilde devam eden Salman:

" Kuruluşundan bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz, milletimizden aldığı güçle milletimizin emrinde çalışmalarımızı hamdolsun canla başla sürdürüyoruz.

İYİ Parti , Bursa milletvekilimizin grup önerisini okuduğumda açıkçası hiç şaşırmadım ve ilk olarak aklıma şu atasözü geldi. “Huylu huyundan vazgeçmiyor. Grup önerisindeki bir bölümde; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın şehrin tüm bulvar, cadde ve sokaklarında piar çalışmalarıyla donattığı iddia edilmekte. Grup önerisinde belirtilen rakamlar gerçekle bağdaşmamaktadır. Doğru rakamlarda değildir.”

Değerli arkadaşlar, elbette ki görevi gereği Büyükşehir Belediye'miz ve Belediye Başkanımız, vatandaşlarımızla birlikte şehrin tüm bulvarlarında, caddelerinde ve sokaklarında hizmetleriyle, eserleriyle, çalışmalarıyla vardır ve Bursa'nın her yerinde olmaya da bundan sonra da devam edecektir. Bu size neden ve niçin rahatsızlık veriyor? Açıkçası hiç anlamıyorum. İddia ettiğiniz rakamlar üzerine ben de Bursa Büyükşehir Belediyemizi arayarak bilgi istedim.

Bakınız Büyükşehir Basın Yayın Dairesi Başkanlığı 2021 yılı bütçesi 45.000.000 TL, 2022 yılı bütçesi 76.000.000 TL, 2023 yılı yani devam eden bütçesi 120.000.000 TL’dir. Yani 3 yıllık toplam bütçe açık ihale usulüne göre Kültür A.Ş. tarafından alınmış olan 3 ihaleyle birlikte toplam 241.000.000 TL'dir. Grup önerisinde belirtilen rakamlar gerçekle bağdaşmamaktadır. Doğru rakamlarda değildir."dedi

 

Konuşmasına  Türkiye'nin en başarılı Büyükşehir Belediyesine çamur atmak karalamak size hiç yakışmadı  sözleriyle Türkoğlu'na yanıt veren AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bursa Büyükşehir Belediyemizin tüm iş ve işlemleri ilgili mevzuatlar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne uygun olarak yürütülmektedir. Bu durumla ilgili her yıl yapılan Sayıştay raporlarında da aksine herhangi bir tespit bulunmamaktadır. Hiçbir araştırmaya başvurmaksızın birkaç tane reklam afişi, billboard görüntüsü ve tanıtımı kendinize malzeme alıp Türkiye'nin en başarılı Büyükşehir Belediyesine çamur atmak karalamak size hiç yakışmadı.“Bu konuda da sizlerin çok mahir olduğunuzu Bursa zaten biliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl Başkanlığımıza ya da bizlere sorsaydınız zaten size doğru bilgileri verirdik.

“Elinize benzin bidonlarını alıp AK Parti İl Başkanlığımıza baskın yapacağınıza başkanımızdan randevu talep ederek güzel kentimiz Bursa'ya yapılan çalışmalarla alakalı bilgiler isteseydiniz. Biz de size belediyecilik tecrübelerimizden istifade etme şansını tabii ki sunabilirdik. Bu tavrınızı milletimizin ferasetine bırakıyorum. Bursa'nın tanıtımından güzel Bursa’mızın değerlerinden, kazanımlarından ve Bursa'da yapılan güzel işlerin anlatımından neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Bunu da hiç anlamıyorum.”

Yanlış bilgiden yakınan Ayhan Salman, "Bursa hepimizin ortak değeri değil mi? Bursa'yı konuşacaksak keşke sağlık, ulaştırma, eğitim, kültür, sanat, turizm ve spor yatırımlarımızla şehrimizin nereden nereye getirdiğimizi konuşabilseydik ama nerede? ‘Çamur at izi kalsın’ sözleriyle TBMM'de konuşmasını tamamladı.


Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor