Rusya-Ukrayna krizinde kırmızı alarm: Öldürmeyi planladığı isimlerin listesi var

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'ya saldırının başlatılması için resmi emri verdi" iddialarının ardından gündeme gelen yeni bir iddia da dünya gündemine bomba gibi düştü.

GÜNDEM 21.02.2022 12:43:00 0
Rusya-Ukrayna krizinde kırmızı alarm: Öldürmeyi planladığı isimlerin listesi var

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden krizde gerilim her geçen gün tırmanıyor. Rusya Ukrayna savaşının çıkmasının an meselesi olduğu söylentileri artarken, Ukrayna'nın sınır bölgelerinden gelen çatışma ve tahliye haberleri, bu söylentilerin her an gerçek olabileceği ihtimalini artırıyor.İki ülke arasında yaşanan krizde Batılı ülkeler sık sık Ukrayna'nın işgal edileceği yönündeki iddiaları yüksek sesle dile getiriyor.Daha önce de Batı medyasının, ABD istihbaratına dayandırdığı haberlerinde Rusya'nın işgal tarihleri verilmiş, bu iddialar Rusya tarafından kesin bir dille reddedilmişti.Söylentilere, Rusya'dan da yanıt gelmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in söylentiler karşısındaki tavrını aktaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Tarihlere kulak asmıyor." açıklamasında bulunmuştu.Peskov, ortaya atılan tarihlerin provokasyon çalışması olduğunu vurgulamış, "Rusya tarihi boyunca hiç kimseye saldırmamıştır. Rusya, 'savaş' kelimesini kullanmak isteyecek son ülkedir. Gerginlik had safhaya çıktığında, Donbas'taki temas hattında olduğu gibi, her türlü kıvılcım, her türlü beklenmedik olay veya planlı küçük bir provokasyon geri dönülemez sonuçlara yol açabilir." İfadelerini kullanmıştı.

"PUTİN'İN ELİNDE ÖLÜM LİSTESİ VAR"

Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyon tırmanırken, ABD istihbaratı medyaya ilginç iddialar daha sızdırdı.ABD'li Washington Post gazetesinin haberine göre ABD, Birleşmiş Milletler'e ellerinde Rusya'nın "Ukrayna'nın işgali sonrası öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalılar listesi" hazırladığına dair güvenilir bilgiler olduğunu belirtti.Washington Post tarafından ulaşıldığı söylenen mektupta ABD, BM'ye Moskova'nın işgal sonrası planında "işkence, ortadan kaybolmalar ve insanların yaygın acı çekmesi" maddelerinin olduğu söylendi.

Mektubun altında imzası olan ABD'nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Bathsheba Crocker, bazı isimlerin hedef alınarak öldürülebileceğini belirtti.

Crocker, Rusya'nın elinde bulunan "ölüm listesi"ndeki isimlerin, Rusya'nın Ukrayna'da yapacağı hamleye karşı çıkacağı düşünülen isimlerden oluştuğunu düşündüklerini ifade etti.

Crocker, Moskova'nın hedef almayı planladığı isimler arasında, Rusya'dan ve Belarus'tan Ukrayna'ya kaçmış muhalifler, gazeteciler, yozlaşma karşı aktivistler, dini ve etnik azınlıklar olacağını vurguladı.Crocker ayrıca, "Daha spesifik olarak Rusya güçlerinin öldürülecek veya kampa gönderilecek Ukraynalıların isimlerinin konulduğu bir liste hazırlanıyor. Elimizde buna işaret eden güvenilir bilgiler var" iddiasında da bulundu.Washington Post gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı bir diğer haberinde, Putin'in Ukrayna saldırının başlatılmasına ilişkin emrinin ordu komutanlarına gittiğine dair Amerikan istihbaratının elinde bilgi olduğunu iddia etti.

Haberlerde bu bilginin Washington'a geçen hafta geldiği ve ABD Başkanı Joe Biden ile Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın istihbarat bilgisine dayanarak, Putin'in Ukrayna'yı işgal edeceğine karar verdiği şeklinde açıklama yaptığı ileri sürüldü.

ABD Başkanı Joe Biden, Cuma günü yaptığı açıklamada, Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğine ikna olduğunu ve Rus ordusunun Kiev'i işgal edebileceğini ifade etmişti.

Blinken ise Pazar günü CNN televizyonuna bağlanarak, Rusya'nın bölgedeki faaliyetlerini gerçek bir işgal sürecinin başlangıcı olarak yorumlamıştı.Bu bilginin tamamen yanıltma amacıyla da Rusya tarafından dolaşıma sokulmuş olabileceği de tartışılıyor.


TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Bursa’nın coğrafi zenginlikleri güç birliğiyle değerini buluyor

Bursa'da sevgilisiyle tartışan genç kız bıçakla saldırdı

TL Eylül 2021'den bu yana en değerli seviyesine çıktı

31 Mart seçimlerinin kesin sonuçları belli oldu

BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğine yeni halka

Kocaeli'de dehşet! Sürü halinde başıboş köpekler yavru köpeği ve kediyi parçaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Gazze sınavını en başarılı veren ülkelerden biri"

Gaziantep'te TIR ile minibüs çarpıştı: 8 kişi hayatını kaybetti

Bursa’da kamyon altında kalarak hayatını kaybeden kadın toprağa verildi

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa 355 milyonluk ceza

Otomotiv ihracatı Nisan ayında yüzde 2 arttı

Bursa Şehir Hastanesi, ’Anne dostu hastane’ oldu

Diyanet 2024 kurban kesim bedelini açıkladı! yurt içi 11.750 TL, yurt dışı 4.750 TL!

Prof. Dr. Kuzu: Hava kirliliğinin asıl nedeni trafik!

Trafik kazalarında can kaybı artıyor! 1 milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor

Numara taşıma rekoru kırıldı! 180 milyondan fazla numara taşındı!

Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor

Akaryakıta müjde: Benzin ve motorine 1.5 TL indirim geliyor

Kütüphane müdavimleri ödüllerine kavuştu

Dünyanın en büyüğü Kyzikos’ta

Minik öğrenciler ilk namazlarını kılıp seccadelerini aldı

Eşrefoğlu Rumi vefatının 555. yılında İznik’te anıldı

Bursa’da tehlikeli yolculuk

Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin 141 TL

Sibergöz-38 operasyonu: 51 dolandırıcı yakalandı! 62 milyon lira ele geçirildi!

İnegöl'de piyano yıldızları sahne aldı

Yükleniyor