REFORM PAKETLERİNDEN OLUŞAN EYLEM PLANI

GÖRÜNTÜLÜ HABER

SİYASET 10.12.2015 17:32:47 0
/kanal16.com.tr/2015-12/10/181504338b.mp4
REFORM PAKETLERİNDEN OLUŞAN EYLEM PLANI

 


Bütün bakanlık ve kurumlarımızla işbirliği ile 1 aylık, 3 aylık ve 1 yıllık dönemleri içeren eylem planı hazırladık.Devletin esası adalettir. En yakınınızla sizin can düşmanınız bir konuda itilaf etse sizin huzurunuza getirse o anda yakınınızın yakın olduğunu can düşmanınızın can düşmanı olduğunuzu unutacak adalet ne gerekiyorsa onu yapacaksınız. 
Kamu yönetimini toplumun talepleri ve vatandaşların ihtiyaçlarına göre yenileyecek reformlar yapılacaktır. Biz Fatih Sultan Mehmet Han´ın çocuklarıyız karşımıza adalet için bir dosya gelirse nepotizme bakmayız, tek ölçüye bakarız o da adalet terazisidir. Kutadgu Bilig´den Nizamülmülk´e, Kınalızade´ye bakın tek bir esas vardır, adalettir. Gayrimüslimlere sesleniyorum adalet terazisi her hangi bir nedenle şaşarsa bize geleceksiniz. Biz birilerini ödüllendirmek, birilerini ön yargıyla cezalandırmak için değil, geçmişte 28 Şubat´ta olduğu gibi, biz adalet, merhamet ve şefkat dağıtmak için bu görevlerdeyiz. Temel Hak ve Hürriyetler reform paketi, darbe dönemlerinden kalan mevzuat gözden geçirilerek antidemokratik olan maddeler kaldırılacak. Cemevlerine hukuki statü kazandırılacak.
Roman vatandaşlarımızla ilgili yeni çalışmalar yapılacak. Siyasi etik kanunu çıkarılacak.
İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkacak değer artışlarından kamu pay alacak.  Çalışma hayatına esneklik sağlayacak düzenlemeler yapılacak. AB standartlarında istihdam büroları açılacak. Kıdem tazminatı sistemindeki sorunlar ilgili bütün sosyal taraflarla istişare içinde gerekli değişiklikler yapılacak. Asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilmesine yönelik düzenlemeler yapılacak. İnsan haklarının korunma mekanizmalarında etkinlik sağlanacak. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve diğer kurumların etkinliği arttırılacaktır. Yargı mensupları için mesleki etik kurallar belirlenecek. 

Temyiz mahkemelerin alt mahkemelerinin üzerindeki yetki denetimi sınırlandırılacak. İş mahkemelerinin yapısı ve işleyişi gözden geçirilecek. İstinaf mahkemelerinin hayata geçirelmesi 6 ay içinde sağlanacak. İdeal yargılama süreleri belirlenecek. Yargılama süreleri ile ilgili olarak mahkeme ve dava türlerine göre bu süreler için tedbirler alınacak.Merkezi birimlerin daha dinamik olması için kurumlararası yetki mükerrerliklerinin kaldırılacak.Teknolojinin kamu yönetiminde kullanılması bağlamında yaygınlaştırılacak. Vatandaşımız sanal işlemleri daha kolay yapacak.Siber güvenliğe ilişkin yasal düzenleme yapılacak. Üniversitede kalite ve özerkliği odağına alan yeni bir yüksek öğretim kurumu hazırlanacak. Bilimsel özerkliği gelişmiş bir üniversite sistemi oluşturulacak. Yüksek Öğretim Kalite Kurulu kurulacak. Sadece niceliğe değil niteliğe önem verilecek. 
Eğitim fakülteleri yeniden yapılandırılacak. Organize sanayi bölgelerinde açılacak okullar teşvik edilecek. Yeni gelir vergisi kanunu çıkarılacak. Vergi Üsul Kanunu düzenlenecek. 
Gümrük´te tek pencere sistemi gelecek. İşlemler tek noktadan yapılacak, gümrükler çağdaşlaştırılacak. Binalarda enerji verimliliği desteklenecek. Yenilenebilir enerji kaynakları için düzenleme yapılacak. Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması ve uluslararası sermayenin ülkemize gelmesine yönelik tedbirler alınacak. Şirketlerin kuruluş işlemleri kolaylaştırılacak. Endüstri bölgelerinde arsa maliyetleri azaltılacak.İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarında basitleştirilmeye gidilecek. Patent Kanunu çıkarılacak. Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. ARGE´de yeni bir fon oluşturulacak.TURKUAZ kart sistemi için hazırlıklar hızlandırılacak.

 

 

 


Galatasaray ile Pendikspor 2. randevuda

Ümraniye’de pompalı tüfek ile havaya ateş açan şahıs yakalandı

Gemlik’teki heyelanın boyutu havadan görüntülendi

Bursa’da 500 polisle ’huzur’ uygulaması: 14 kişi yakalandı

Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada

Bursa’da ’21. Yüzyılda Öğretmen Olmak’ konulu panel düzenlendi

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı

Altınova’da marketlere sıkı denetim

D vitamini eksikliği olanlarda bunama riski yüzde 19-25 artıyor

Çanakkale’de dehşet kaza: Havada taklalar attı

Bandırma’da 3 ayda 68 işletme açıldı

Bursa’da istinat duvarı apartmanın üzerine çöktü, 2 kişi yaralandı

’Berzeg Sendromu’ mahalleyi boşalttı

Başkan Gökçe özel çocukları ağırladı

Ferruh Duygu Spor Sahasına sentetik çim

Gümüş balığının ihracat serüveni başladı

Gaziosmanpaşa’da toprak kaymasının meydana geldiği alan günün ilk ışıklarıyla böyle görüntülendi

İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili oldu

Direksiyon hakimiyeti kaybeden otomobil sürücüsü aydınlatma direğine çarptı: 1 ölü

Para vermeyen annesini benzin dökerek yakan şahıs tutuklandı

Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar

Kadıköy’de narkotik köpeği "Giz" ile ’Huzur ve Güven İstanbul’ uygulaması yapıldı

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen yakalandı

Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı

Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 2 - MKE Ankaragücü: 0 (Maç sonucu)

Beşiktaş 5 maç sonra galibiyetle tanıştı

Beşiktaş’a teknik direktör değişiklikleri yarıyor

Muleka 5 ay sonra golle tanıştı

Yükleniyor