POLİSTEN KEMALPAŞA MAH. SAKİNLERİNE UYARILAR

TOPLUM DESTEKLİ POLİS VATANDAŞLARA HIRSIZLIK OLAYLARINA KARŞI ALINACAK ÖNLEMLERİ ANLATTI

GÜNDEM 7.04.2010 18:43:41 0
POLİSTEN KEMALPAŞA MAH. SAKİNLERİNE UYARILAR

Kemalpaşalılar Hırsızlıklara Karşı Uyarıldı

Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından, Kemalpaşa mahallesi sakinlerine yönelik Toplum Destekli Polislik Projesinin tanıtımı ve güvenlik tedbirleri ile alakalı bilgilendirme semineri düzenlendi.

Dün saat 19.00?da İshakpaşa İlçe Halk Kütüphanesi çok amaçlı salonunda düzenlen toplantıya, Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Mustafa Eti ve Büro görevlileri ile mahalle sakinleri katıldılar.

Toplantıda, mahalle sakinleri, hırsızlık olayları ile alakalı bilgilendirilirken, 2009 yılı içerisinde meydana gelen çeşitli suçlara karşı gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Programın açış konuşmasını yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Mustafa Eti, Toplum Destekli Polisliği, mahalle sakinleri, kamu kurum ve kuruluşları, mahalle muhtarı ve sivil toplum örgütlerinin, mahallenin daha güvenli hale gelmesi için işbirliği yapması ve kurumlar arasındaki kolektif uyum ile güvenli yaşam alanları oluşturmaya çalışılması şeklinde tarif etti.

Güvenliğin, sadece güvenlik güçlerinin görevi olmadığını, vatandaşların, kamu kuruluşlarının, yerel kuruluşların da bu işin içerisinde yer alması gerektiğini ifade etmek için bu tür toplantıları düzenlediklerini bildiren Komiser Mustafa Eti, ikinci amaçlarının, polis ile vatandaş arasında köprü görevini yapmak olduğunun altını çizerek, ?Halkımızın, bir olay anında polise haber vermek gibi bir çekingenliği var. Biz, bu sorunları düzenlediğimiz toplantılarla aşmak istiyoruz. Bizler de vatandaşların içinden kişileriz. Ayrıca her hangi bir olayı ihbar eden kişinin bilgilerinin her zaman saklı tutulacağını bilmenizi istiyoruz? dedi. İhbar sayısını, düzenledikleri bu tür toplantılarla artırmayı hedeflediklerine işaret eden Eti, şuanda ihbar oranlarının yüzde 17 olduğunu, polise gelen 5 ihbardan sadece ve sadece birinin doğru ihbar, diğer 4?ünün ise yanlış ihbar olduğunu, bu amaçla doğru ihbar sayılarını artırmak, yüzde 17 doğru ihbar sayısını yüzde 50?liler seviyesine çıkartmak istediklerini, öte yandan suçüstü olaylarını da artırmak istediklerini söyledi.

Konuşmanın ardından, Kemalpaşa mahallesi ile alakalı bilgiler veren Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Mahalle Polisi Yüksel Albay ise, düzenledikleri toplantılar ile  problem çözmek, suçla mücadelede vatandaş sorumluluğunu ortaya koymak ve gerçek suçlar ile algılanan suçlar arasındaki farkı ortaya koymayı amaçladıklarını bildirdi.

İNEGÖL?DE BİN 869 SUÇ İŞLENDİ

İnegöl?de 2009 yılında, şahsa karşı bin 129, mala karşı ise 740 olmak üzere toplam bin 869 suçun işlendiğini belirten Yüksel Albay, meydana gelen olayların yüzde 40?ını mala karşı işlenen suçların oluşturduğunu, 2009 yılında mala karşı işlenen 740 adet suçun 142?sinin evden hırsızlık olduğunu söyleyerek, bu olaylar ile ilgili 437 şüphelinin yakalanarak, adli mercilere teslim edildiğini, zanlıların, genç, eğitim seviyelerinin düşük, hırsızlıktan sabıkalı oldukları, bir kısmının başka illerden göç ederek ilçeye yerleştikleri ve ekip halinde hareket edenler olarak tespit ettiklerini kaydetti? dedi.

KEMALPAŞADA 2009 YILINDA 354 OLAY

Kemalpaşa mahallesinde 2009 yılında 354 olayın meydana geldiğini bildiren Albay, ?Bunların 212 adedini Mala Karşı işlenen suçlar oluşturmaktadır. Bu suçların 52 adedini evden hırsızlık olayları oluşturmaktadır? diye konuştu. 2009 yılı içerisinde evden hırsızlık olaylarının analizini yapan Albay, 20 olayın gece, 32 olayın ise gündüz olduğunu, binalara girişlerin 38?inin kapıların zorlanması, 14?ünün ise pencere zorlanması sonucu, zemin ve birinci katlarda 40 hırsızlık olayının, diğer üst katlarda ise 12 olayla karşılaşıldığına işaret etti.

BİNA KAPILARI AÇIK

Mahallede, yaptığı çalışmalar ve incelemeler sonucunda birçok apartmanın, ana giriş kapısının açık bırakıldığı yada tahta, taş konulduğu veya otomatik kapatma sistemleri arızalı olduğundan dolayı kapıların kapanmadığını tespit ettiğinin altını çizen Albay, bir çok apartmanın doğalgaz borularının ve çatı oluk giderlerinin balkon ve pencerelere yakın olduğunu, bir çok apartmanın balkon altlarına otomobil, merdiven, eşya ve benzeri şeylerin bırakıldığı, bir çok apartmanda kullanılan malzemenin PVC ve alüminyumdan oluştuğunu, zemin ve 1. katlardaki dairelerde parmaklık, panjur ve benzeri korumanın olmadığını tespit ettiğini, bir çok binanın çevre aydınlatmasının zayıf olduğunu veya doğal gözetim zayıflığı bulunduğunu, bir çok bina eklentileri veya müştemilatlarının tehlike arz ettiği, posta kutularında evrak biriktirildiği ve zillerin üzerine ad ve soyadı yazıldığını tespit ettiğini vurgulayarak, ?Yaptığımız son değerlendirmede, hırsızlık olayı meydana gelen evler ile hırsızlık olayı meydana gelmesi muhtemel evler arasında gerek yapısal olarak gerekse önlemler bakımından bir fark yoktur? diye konuştu.

Engelleyici veya güçleştirici tedbirlerin alınması gerektiğini öğütleyen Albay, ana giriş kapılarının sürekli kapalı tutulmasının sağlamasını, kapıların ?Kim O? demeden açılmamasını, kapılarda gömme kilit kullanılmasını, zemin ve 1. katların pencere  ve balkonlarına panjur, parmaklık, pencere alarmını takmalarını isterken, kapı zilleri üzerine isimlerinin baş harflerini, bahçedeki ağaçların dallarının pencere veya balkonlara yakın olmamasını, yanmayan sokak lambalarının ilgili birime bildirilmesini öğütledi.

HIRSIZLIKLARIN ÇOĞU YATAK ODALARINDA GERÇEKLEŞİYOR

Hırsızlık meydana gelen evlerden alınan ziynet eşyalarının tamamının yatak odasından çalındığının tespit edildiğine işaret eden Albay, ?Evinize geldiğinizde camınızın kırıldığını  ya da kapınızın aralık olduğunu fark ederseniz, evinize giren şahıs yada şahıslar hala içeride olabileceğinden eve girmeyin. Sakin olun ve hemen 155?e haber verin. Tanımadığınız kişileri veya sokak satıcılarını evinize almayınız. Durumundan şüphelendiğiniz personele kimlik sorunuz? şeklinde konuştu.

YükselAlbay, bilgilendirmenin sonunda kendi icatları olan ve pencerelerde uygulanan hırsız alarm sistemini tanıttı. Sistemin sadece 15 TL?ye temin edileceğini ifade eden Albay, sistemde sadece 3 adet materyalin yer aldığını söyledi. Albay, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri olarak, bu zamana kadar yankesicilik, sahte para, ?kim o?, ve benzeri konularda vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 


Merkezparkın 200 araçlık otoparkı hizmete girdi

Gürsu'da Başkan Aktaş'a sevgi seli

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Türkiye yerel seçim için sandığa gidiyor

Zekai Gümüşdiş ortaokulu öğrencileri çilek ve marul dikerek tarımla buluştu

Borsa İstanbul ilk yarısında yükseldi

Meral Akşener'den CHP'ye tepki: Bana abla mabla demeyin artık

Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Yükleniyor