OSMANGAZİ´DEN YAŞAMA KALİTE KATACAK TESİS

KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

ÇEVRE 11.11.2017 17:59:09 0
/kanal16haber.com/2017-11/11/181541162b.mp4
OSMANGAZİ´DEN YAŞAMA KALİTE KATACAK TESİS

Osmangazi Belediyesi, içerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi için çalışmalarını sürdürüyor. Demirtaş´ta hayata geçirilecek olan projenin inşaat alanında özel bir makine ile zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Zeminin güçlendirilmesinin ardından dev tesisin temeli atılacak.

 

Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye´ye örnek olan Osmangazi Belediyesi, büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye´de bir ilk olacak olan Kaliteli Yaşam Merkezi´ni Bursa´ya kazandırıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan merkez, üç fonksiyonu bir arada bulunduracak. Huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuk bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi, Demirtaş Mahallesi´nde 14 bin 162 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Kampüs şeklinde projelendirilen merkez, bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşacak. Tesisin bodrum katında sığınaklar, teknik hacimler, mutfak, çamaşırhane, personel giyinme odaları ve misafir otoparkı yer alacak. Merkezin zemin katında çocuk rehabilitasyon merkezi ve yaşlı rehabilitasyon merkezi bulunacak. Bu bölümlerde çocuk ve yaşlılara yönelik günlük bakım hizmeti verilecek.

YAŞLILARA, ENGELLİLERE VE HASTALARA HİZMET VERECEK

Çocuk rehabilitasyon merkezinden ulaşılan zemin kat alanlarında atölyeler, spor salonu, terapi odaları, yemekhane gibi çocuklara yönelik sosyal alanlar yer alacak. Yaşlı rehabilitasyon merkezinden ulaşılan zemin kat alanlarında ise yaşlılara uygun çalışmaların yapılabileceği atölye alanları, spor ve terapi odaları ile yemekhane yer alacak. Merkezin birinci katı yönetim birimleri, doktor ve hemşire odaları, çocuk bölümünde ve yaşlı bölümünde günlük bakım amacıyla hazırlanmış birimlerden oluşacak. Bu alanlarda 12 tane üçer kişilik dinlenme odaları ve televizyon salonu gibi fonksiyonlar bulunacak. Bu alandan yararlanan konuklar, geçici olarak merkeze gelecek ve akşam evine dönmek üzere ağırlanacak. 

Kaliteli Yaşam Merkezi´nin diğer iki katı ise huzurevi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek. Bu iki alanda sürekli kalacak konuklar için 112 oda bulunacak. Odalar; banyosu, oturma bölümü, yatağı ve balkonuyla yeterli büyüklük ve donanımda inşa edilecek. Ayrıca her kat, kendi buluşma ve sosyalleşme imkanı sağlayacak oturma, televizyon ve oyun salonuna sahip olacak. Yapıyı oluşturan tüm bu birimler, çağdaş bir bakım merkezi için yeterli olanakları sağlayacak.

?KALİTELİ YAŞAM MERKEZİ BURSA´NIN FARKINI ORTAYA KOYACAK?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kaliteli Yaşam Merkezi inşaatını gezerek zemin güçlendirme çalışmalarını inceledi. Başkan Dündar, ?Kaliteli Yaşam Merkezi, Osmangazi Belediyesi´nin en büyük bütçeli projelerinden bir tanesi. Bu dev proje için inşat çalışmalarına devam ediyoruz. Şuanda kazı çalışmaları bitti ve zemin güçlendirme için çalışmalar yürütüyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak her şeyin en iyisini ortaya koymak için çalışıyoruz. En son teknoloji ve en yeni mimariyi uyguluyoruz. Kaliteli Yaşam Merkezi´de bunun bir örneği. Bu tesisimizin inşaatı için 15 metre derinlik kazarak özel bir alet ile içerisine çimento enjekte ediyoruz ve böylelikle zemin daha dayanıklı ve güçlü oluyor. Bu yöntem Türkiye´de yeni uygulanmaya başlandı. İstanbul´daki üçüncü havalimanı inşaatında da bu yöntem uygulandı. Şuan inşaat sahasının yarısının zemini güçlendirildi. Önümüzdeki günlerde temeli atacağız. Temel atmadan sonra inşaat hızlı bir şekilde devam edecek? dedi.

Kaliteli Yaşam Merkezi´nin Bursa´da sosyal belediyecilik adına önemli bir hizmet olacağını belirten Dündar, ?Yaşama kalite katacak bu merkezimiz, Osmangazi Belediyesi´nin ve Bursa´nın farkını ortaya koyacak bir hizmet olacak? diye konuştu.


Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Yükleniyor