Osmangazi Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleşti

15 yıl boyunca Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Dündar mührü yeni başkan Erkan Aydın'a devretti.

BURSA HABER 5.04.2024 16:57:00 0
Osmangazi Belediyesi

31 Mart yerel seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın, başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreniyle görevini Mustafa Dündar'dan devraldı.
Gerçekleşen devir teslim törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Osmangazi CHP İlçe Başkanı Cengiz Çelikten katıldı 


 

“15 YIL SONRA GÖREVİ DEVREDİYORUZ”

15 sene Osmangazi Belediye Başkanlığı görevini üstlenen Dündar selamlamaların ardından konuşmasına başladı. Dündar, "2 aylık bir seçim süreci geçirdik, yoğun bir süreçti; güzeldi. Biz Erkan Başkan'ımla 3. Defa karşılaşıyoruz. 3 kere çok güzel süreç yaşadık. Kamuoyu bizi teşekkür ve takdirle karşıladı. Seçimdi, sandığa gidiyorsunuz vatandaş karar veriyor. Kamuoyu hep garanti gözüyle bize baktı. Sandık ne diyorsa başımızın üstüne. Belediye başkanlığı zor bir görev. Halkla iç içesin, bütünleşiyorsun, ailenin parçası oluyorsun. O şekilde halk seni kabullenir. Derdini dinlersin olursun olamazsın gayretindir. Onun ötesinde Osmangazi'de böyle bir göreve seçilmek çok daha önemlidir, onurlu bir görevdir. Bursa bir tarih şehridir. Osmangazi sorumlu bir iştir. 15 yıl sonra görevi devrediyoruz. Bu bahsetmiş olduğumuz özelliklerden dolayı büyük işler yaptık. Panorama çok eleştirildi fakat şu an dünyadan çok turist alıyor, çok ziyaretçi geldi. Sosyal belediyecilikte iyiydik" açıklamalarıyla görev süresinin önemli projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“BEN HER ZAMAN ARKANDAYIM”

Dündar, "Bursa bir turizm şehri. Hanlar Bölgesi'nden Tarihi İpek Yolu, Hisar hepsine bütün baktığımızda tarihi yönü çıkmış oluyor. En son yaptığımız Osmangazi Meydanı, başlı başına bir iş. Şehir dinamik, sen de buna uymak zorundasın. Burası gerçek kentsel dönüşüm projesi. Birinci etabı bitti, ikinci etabı inşallah sizden gelecek. Biz 2009'dan bu yana 75.000 bağımsız konut ürettik, depreme yönelik uzun süreli hazırlıklar yaptık. Belediyenin işleri yoğun, görevleri ağır. Bütçeyi akıllı bir şekilde kullandığımızda bu işler ortaya çıkıyor. Osmangazi Belediyesi güçlü ve büyük bir aile. İyi yönetildiğinde iyi iş olmadı diye bir şey yok. Ben her zaman yanındayım, her zaman arkandayım" sözleriyle yeni başkan Erkan Aydın'a desteklerini bildirdi.



"İLİŞKİMİZ HER ZAMAN ABİ KARDEŞ İLİŞKİSİ"
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, "Mustafa Dündar'la ilişkimiz her zaman abi kardeş ilişkisi gibi oldu. Her zaman telefonlarımızı açtı, hep istişare içinde olduk. 15 yıl Osmangazi'ye değerli hizmetleri oldu. Gerektiğinde onu arayacağız, fikrini ve bilgilerini alacağız" açıklamalarıyla Mustafa Dündar hakkında görüşlerini dile getirdi. Aydın sözlerine, "Allah bize de güzel eserler bırakmayı nasip etsin. Hizmet etme aşkınız varsa kalıcı eserler bırakabilirsiniz. Ben şu saatten sonra çalışmıyorum, hafta sonu tatil yapayım diyemezsiniz. Çok seçimlerde bulunduk. Hep şunu söyledim; siyasi yaşantımda kaybederken kazandım. Bir kere kaybedince bir sonrakinde kazandım. Buna inanarak mücadele ettik. Bütün ekibimizle birlikte güzel hizmetler yapacağız. Osmangazi, Bursa'nın kalbi, hak ettiği değeri alması gerekiyor. Biz de eserler koyup canla başla çalışacağız. Osmangazi'de yaşayanların mutlu olması için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından Mustafa Dündar başkanlık mührünü yeni başkan Erkan Aydın'a devretti. İki başkan birbirlerine çiçekler takdim edip başarılar diledi. Dündar “Biz müsade isteyelim artık” dedikten sonra da yeni başkan Erkan Aydın Dündar'ı belediye binasından aracına kadar eşlik ederek uğurladı. Dündar alkışlar eşliğinde uğurlanırken, Aydın'da alkışlar eşliğinde karşılandı.

Muhabir: Furkan Karaderi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu

CHP’li ilçe belediye başkanlarından Başkan Bozbey’e ziyaret

Başkan Aydın’dan metruk bina talimatı

TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye tepki: "İhmalin bedeli ağır oldu"

İçişleri Bakanı: DEAŞ'lı terörist Beykoz'da yakalandı

MİT Hakurk'ta 15 teröristi etkisiz hale getirdi

Bursa’da İHA muhabirine saldıran şüphelilerden 2’si gözaltına alındı

BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener: “Kuzey Makedonya ile ticarette önemli fırsatlara sahibiz”

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir istifa etti

Bursa'da "Mahzen-32" operasyonu: Organize suç örgütü çökertildi

İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl'deki futbol turnuvasında 3 kişiyi yaralayan şahıs yakalandı

İnegöl Mobilya Fuarı rekorlarla kapandı

Yerlikaya: "Toplantı hakkı anayasal ama Taksim 1 Mayıs için uygun değil"

Fenerbahçe 10 yıllık şampiyonluk hasretini sonlandırmak istiyor

Avrupa’nın 5 büyük liginde 3 şampiyon nisan ayında belli oldu

Bursa'da kitap okutan market

Bursa'da yokuşta aracı kaldıramayan sürücü kazaya neden oldu

Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı

Bursa’da tır domuza çarptı

Bursa’da üretilen kabak çiftçinin yüzünü güldürdü

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Mudanya'da sahil düzenlemesi esnafı ve vatandaşı çileden çıkardı

Bursa’da tehlikeli taşımacılık kamerada

Bilecik’te 5 ayrı suçtan aranan şahıs Bursa’ da yakalandı

Bursa'da hesap tartışması kavgaya dönüştü

Türk-İş 1 Mayıs programını tanıttı

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’

TÜİK, Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı

Yükleniyor