Ortaokul öğrencilerinden Filistin’e yardım

Ortaokul öğrencilerinden Filistin’e yardım

GÜNDEM 16.12.2023 13:43:16 0
Ortaokul öğrencilerinden Filistin’e yardım
İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı dünyaya duyurmak ve Gazze halkına sahip çıkmak için satış düzenleyen Sındırgı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Gazze’ye sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Sındırgı Belediyesi, ilçe kaymakamlığı ve milli eğitim müdürlüğü destekleriyle düzenlenen satışta öğrenciler ve veliler evlerinde yaptıkları yiyecekleri, köylüler ürünlerini ve el işlemelerini Filistin yararına sattı. Kumbara yapılarak bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar da birbiriyle yarıştı. Esnaf da dükkanlarında ürettikleri ürünleri Filistin için bağışlayarak katkıda bulundu.
Öğrenciler okudukları şiirler ve hazırladıkları pankartlarla ’zulme sessiz kalmayın’ çağrısında bulundu. İlçe müftüsü Sami Türkel tarafından yapılan dua ile Filistin’de zulüm altında bulunan Müslümanlar için eller semaya açıldı.
Satışta toplanan paraların Diyanet Vakfı aracılığı ile Gazze’ye ulaştırılacağı bilgisi verildi.
Sındırgı’nın yardımlaşmada her zaman örnek olduğunu, özellikle öğrencilerin de bu konuda duyarlı olmasının çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Yavaş, “Gazze’de yanan bir ateş var. Eğer önlenemezse bütün dünyayı sarabilir. Maalesef 20 bine yakın insan şehit oldu. Dünya susuyor, Birleşmiş Milletler susuyor, adına barış örgütü denilen maalesef Müslümanların başına geldiği zaman bu işler susan hiç barıştan söz etmeyen, Filistin’in yanında olmayı geçtik, hatta İsrail’i mazlum gösteren bir dünya var. Dünyanın suskunluğuna inat bizler ses çıkarmaya Türkiye’den en azından dilimizle, gönlümüzle, dualarımızla bu zulmü dünyaya duyurabilmeye çalışıyoruz. Bugün de Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizin düzenlediği bir satıştayız. En azından oradaki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için birlikte zulme dur demek için haykırıyoruz. İnşallah Filistin en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacaktır. Türkiye, Sındırgı halkı her zaman yanınızda” dedi.
Kaymakam Didem Dinç Özay ise, "Bugün Sındırgı’da küçük çocuklarımızla, öğrenci arkadaşlarımızla yediden yetmişe bir olduk. Filistinli kardeşlerimize sesleniyoruz. İnşallah bu zulmün en kısa zamanda kalkacağına dair inancımız tam. Dualarımız, yüreklerimiz onlarla. Öğrencilerimiz de bugün çok güzel hazırlık yapmışlar. Bütün gelirini de Gazzeli kardeşlerimize göndereceğiz. Bu zulmün bir an önce son bulması için canla, başla dualarımızla her zaman da onların yanındayız" diye konuştu.
Öğrenciler açtıkları pankart önünde seslerini duyurmak için Filistinli kardeşlerine özgürlük isterken, imam hatip ortaokulu öğrencisi Zeynep Durak, "Buraya Filistinlilere bir yardımımız olsun diye geldik. Herkes ailelerinin yaptığı şeyleri de getirdi. Oradaki arkadaşlarımız, kardeşlerimiz zulüm görürken biz de burada durmuyoruz, onlara katkımız olsun istiyoruz. Sesimizi tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Oradaki kardeşlerimiz için artık barış istiyoruz. Savaşlar bitsin, barış olsun istiyoruz. Filistin için özgürlük istiyoruz" dedi.

Yalova’da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bisikletle Longoz'da kaybolan kişi 4,5 saat sonra bulundu

Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar

İşçi Bayramı’nda çalışırken demirlerin altında kaldılar: 3 yaralı

1 Mayıs Sakarya’da yürüyüş, konser ve tiyatro gösterisi ile kutlandı

Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş

1 araba 2 motosiklet çalan hırsızlar yakalandı

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Ayvalık açıklarında lastik bot içinde sürüklenen 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yalova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek

1 Mayıs Bandırma’da kutlandı

Başkan Şehirli 1 Mayıs’ta emekçilerle birlikte yürüdü

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam etti

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkusu

Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı

İnşaat işçileri ekmek parası için 1 Mayıs’ta taş kırdı

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

Yolcu otobüsünün bagajında 50 koli makaron ele geçirildi

Kırklareli’nde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yükleniyor