OKYANUS´TA TARIM COŞKUSU

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ HAYATA GEÇİYOR

ÇEVRE 16.11.2017 15:47:00 0
OKYANUS´TA TARIM COŞKUSU

Okyanus Koleji 6. sınıf öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersi kapsamında ?Çevremizde Ürettiklerimiz? konusunda yaptıkları çalışmaları, okul bahçesinde hazırlanan stantlarda sergilediler.

 

Dün saat 11.00´da gerçekleştirilen programa Kaymakam Ali Akça, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

 

Konu ile ilgili konuşan Okyanus Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Melike Karacaoğlu, ?Bu sene 6. sınıflarımızla bir proje başlattık. Dünyanın bir kısmında bütün insanlar obez hastalığıyla uğraşılıyor, bir kısmında ise insanlar açlıktan hayatlarını kaybediyorlar. Biz de bu bereketli topraklarımızın kıymetini öğrencilerimize anlatalım istedik. Tasarruf etme ve israf etmeme özelliklerini kazanmalarını istedik? dedi.

 

HAYATI ÖĞRETİYORUZ

Okyanus Koleji İlkokulu Müdürü Erdoğan Kızmaz, ?Öğrencilerimizi sadece akademik bilgiyle donatmanın yanında onların yaşadıkları hayatın ve çevrenin farkına varmalarını sağlıyoruz. Artık okul dendiğinde sadece 4 duvarın arasında eğitim öğretim görülen bir anlayışın dışına çıkarak her yerin sınıf olabileceğini, tarlanın, bağın, bahçenin, ahırın, barajın, fabrikaların da hayatımızın gerçeği olan sınıflar olabileceğini düşünüp öğrencilerimize yaşadıkları hayatta tarladan sofraya gelen ürünleri Sosyal Bilgiler dersindeki ?Çevremizde Ürettiklerimiz´ ünitesinden dolayı neler yetiştirildiğini, bunların hangi zorlukla, hangi emekler sonucunda hangi sürelerde oluştuğunu ve bizim bunları kullanırken nasıl davranmamız gerektiğini bizzat onlarla birlikte çalışıp gördük. Tarlada üretilen ürünlerin tüm çeşitlerini gördük, onlardan neler yapıldığını, elmanın yenirken aynı zamanda sirke ve pekmez yapılabildiğini gördük. Mısırdan un, yağ, hayvanlara yem yapıldığını inceledik. Onlara israf etmemeyi, tasarruf etmeyi, emeklerle yenilen poğaçanın, simidin bir kere ısırılıp çöpe atılmaması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Dünyada 2 milyar obez varken 2 milyar insanın da açlıkla karşı karşıya kaldığını anlatmaya çalıştık. Bu güzel projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bize bu projede destek olan İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Ziraat Odası Başkanlığımıza, Kulaca Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanlığımıza, muhtarlarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

 

DOĞAL YAŞAM ÇİFTLİĞİ HAYATA GEÇİYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?Çocuklarımıza yiyeceklerin sofraya nasıl geldiği öğretiliyor. Bugün burada gerçekleştirilen projeyle ilgili çalışmaları görüyoruz. Tarımda çok iyi yerdeyiz. Birçok ilçenin sahip olmadığı bir potansiyele sahibiz. İnegöl Belediyesi olarak çiftçilerin yanındayız ve onları güçlendirmek için çalışıyoruz. Doğal yaşam çiftliğini hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız şehir hayatı içerisinde birçok şeyden mahrum kalıyorlar, bu eksik bilgileri çocuklarımıza doğal yaşam çiftliğinde öğreteceğiz? diye konuştu.

 

TOPRAĞA SAHİP ÇIKMALIYIZ

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, ?Gerçekten çok önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Hayatın gerçeği ile teorinin birleştiği bir program? İnegöl´de biz tarım fuarları gerçekleştiriyoruz, geldiğimde bir fuar havası vardı. Toprağa sahip çıkmalıyız. İsrafı önlemeliyiz. Toprağın bize verdiklerine de sahip çıkmalıyız? dedi.

 

Konuşmaların ardından programın açılışı gerçekleştirilerek sergiler gezilip incelendi


Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Zaferi, şanlı bir destan

Celil Çolak "Mustafa Kemal'in Kağnısı"nı seslendirdi

Karacabey 100. Yıl Sanat Galerisinde Çanakkale Zaferi sergisi

Alinur Aktaş'tan yeni evlilere düğün hediyesi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 3 oyun sahnelenecek

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Yükleniyor