Okan Buruk: "Maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz"

Okan Buruk: "Maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz"

GÜNDEM 28.08.2023 18:26:58 0
Okan Buruk:
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Molde’yi mağlup ederek, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak istediklerini söyledi.
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Galatasaray yarın saat 22.00’de evinde Norveç ekibi Molde ile karşı karşıya gelecek. Bu maç öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.
Turu geçmek istediklerini söyleyen Buruk, "Birinci maç öncesinde sahasında etkili bir takım olduğunu, uzun süredir bir arada oynamış teknik heyetiyle birlikte bir takım olduğunu söylemiştik. İlk maçta bunu net bir şekilde gördük. İlk maçta olumlu, olumsuz şeyler vardı. Rakibimizi daha iyi tanıyoruz. Taraftarımız her oynadığımız maçta büyük destek verdi. Şampiyonlar Ligi’ne girmek istiyoruz. Büyük bir hedef, büyük bir umut. Geçen sene şampiyonluk hedefi vardı, bunu başardık. Şimdi hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Şampiyon olmak ne kadar değerliyse, Şampiyonlar Ligi’ne girmek de değerli. İlk maçın sonucuna bakmadan, kendi adımıza doğruları yapıp, takım olarak daha iyisini ortaya koyup, maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz. Ülke puanı için de önemli ve değerli bir maç. Yarın maksimumuzu verip, maç sonunda taraftarımızla birlikte inşallah Şampiyonlar Ligi’ne gidişi kutlarız" şeklinde konuştu.

"Maçı kazanmak istiyoruz"
Molde’yi ilk maça göre daha iyi tanıdıklarını söyleyen sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Torreira döndü, Tete’nin daha hazır hale gelmesi, bu anlamda daha güçlü daha dolu bir kadro ile yer alacağız. Yunus ayrıldı. Onun dışında daha güçlü bir şekildeyiz. Kendi sahamızdayız. Daha agresif olmak istiyoruz. İlk maçta geçişlerde rakibimize birçok pozisyon verdik. Kaybettiğimiz toplarda rakibimiz daha etkiliydi. Bize göre daha çok maç oynamış bir takım. Biz de Avrupa’da 6, ligde 2 maç oynadık. Avantajımız var. Bunu da kullanacağız. Maçı kazanmak istiyoruz. Bu avantajı kullanacağız. Asıl olarak gerçek oyunumuzu sahaya koymak. Rakibimizin de çok etkili hücumları var. Kanatları çok etkili bir şekilde kullandılar. Daha sert, daha dirençli daha çok topa sahip olan, top rakipteyken daha agresif olan bir takım olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Fildişi Sahilli futbolcu Wilfried Zaha’nın dönmesi için milli takım arasını hedef seçtiklerini söyleyen Okan Buruk, "O arada mümkün olursa hazırlık maçı yapacağız. Hazırlık maçında onu kullanıp, devamında da takım içerisinde olacak" dedi.

"İnşallah gruplara kalmayı başarırız"
Baskının da olacağını belirten Buruk, "Bunların hepsi bizi maça hazırlayacak unsurları. Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Galatasaray’ın son iki senesine baktığınızda net bir şekilde buna ihtiyacı olduğunu görüyoruz. 13. sırada ligi bitirmiş bir takım, bir sonraki sene şampiyon oluyor ve Şampiyonlar Ligi’ne girme şansını yakalıyor. Bu bizim için de Galatasaray taraftarı için de önemli ve değerli. Buna çok odaklandık. Geçen sene de şampiyon olmak isterken de hayal ettiğim şeylerden biri Galatasaray’ın tekrar Şampiyonlar Ligi’nde oynamasıydı. Türk futbolu için önemli bir puan. Şampiyonlar Ligi’ne giriş puanı, oradaki maddi getiriler, manevi olarak takımımızın orada olması Galatasaray’ın hedeflerinden biri. İnşallah bunu başarırız" açıklamasında bulundu.

"TFF’nin verdiği karar doğru ve yerindeydi"
Ligde maçların ertelenmesiyle ilgili sorulan soruya Okan Buruk, "Çok olumlu baktığım bir şeydi. Avrupa’da oynayan diğer takımlarımız da buna olumlu baktı. Bunu doğru değerlendirmek lazım. Herkes play-off oynuyor. Bunu ayırt edemeyenler oluyor. Molde de maç oynamadı. Çok kritik bir eşik. Burada federasyonun verdiği karar doğru ve yerindeydi. Norveç’ten sabah 7’de döndük. Bu hazırlık süreci için de değerli oldu. Molde maçına hazırlanabildik. Hem dinledik, hem hazırlandık. Türkiye’yi temsil etmek için hazırız. Türkiye Futbol Federasyonu’nda teşekkür ederim. Avrupa’da oynayan takımlarının da düşüncesinin bu şekilde olduğunu biliyorum” diye cevap verdi.
Sarı-kırmızılıların teknik direktörü ana hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu daha sonraki süreçte de gruplardan çıkmak istediklerini söyledi" diye cevap verdi.
2008 yılından beri Şampiyonlar Ligi’ne elemelerden gruplara bir Türk takımının kalamadığını hatırlatılması üzerine Okan Buruk, "Galatasaray takımı geçen sene de bizle birlikte birçok rekor imza attı. Ana amacımız Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Şampiyonlar Ligi’ne girip, bu tür unvanı da yaşarsak bizim için ekstra bir sevinç olur. Türk takımı için Şampiyonlar Ligi’ne girmek çok önemli. Galatasaray’ın genlerinde Avrupa olduğunu, Şampiyonlar Ligi olduğu olduğunu söylüyoruz. Tekrar bu arenada olmak için bizim için önemli. Buradaki düşüncemiz bu. Yaklaşık 15 senelik bir özlem de bitmiş oluyor, elemelerden gruplara girmek" dedi.

"Takımımıza takviyeler yapmayı düşünüyoruz"
Transferlerle ilgili de konuşan Buruk, "Burada gidenler oluyor, gelenler oluyor. Bazen biz gitmesini istemiyoruz. Yunus uzun süre gitmek istediğini belirtti. Mecburen en sonunda izin verdik. Almak istediğimiz oyuncular oluyor. Takımımıza takviyeler yapmayı düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne gidersek bu önemli bir koz. Şampiyonlar Ligi kozunu kullanmaya çalışacağız. Teknik adam elindeki oyunculardan daha iyi oyuncular ister. En iyisini almak istiyoruz. Bazen bu anlamda zorlanıyorsunuz. Alamama riski de var, çok iyi oyuncu alma şansı da var. Direkt Galatasaray’a katkı sağlayacak, Şampiyonlar Ligi’ne girersek önemli katkı sağlayacak oyuncular istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Transfer döneminde benim için en önemli şey, Mauro’nun takımda kalmasıydı"
Arjantinli futbolcu Mauro Icardi için ise Okan Buruk, "Geçen senden sonra Mauro bizim için kilit isimdi. Transfer döneminde benim için en önemli şey, Mauro’nun takımda kalması, devam etmesiydi. Başkanımıza, yönetimiz, Erden Bey çok çaba sarf etti. Hepsi teşekkür etmek istiyorum. Bizim için sadece golcü değil, karakteriyle de önemli bir lokomotif. Bu maçlarda da hücumdaki goller ve asistlerle bir santrforun yapabileceği en maksimum şeyi yapıyor. Milli takım arasında dinlenme süresi olacak. Bize verdiği katkı önemli" değerlendirmesinde bulundu.

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseldi: Hizmetler %10, alkollü içecekler %20 kdv'ye tabi!

42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu: 321 zehir tacirine gözaltı

Bursa'da 33 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

BBP’den mazbatalarını alan başkanlara ziyaret

Bursa'da huzur ve güven operasyonu: 17 aranan şahıs gözaltına alındı

Bursa'da hurdalıktan çıkan otobüs eski ihtişamına kavuştu

Bursa’da tehlikeli halay kamerada

Bursa’da sokaklar gündüz insanlara, gece atlara kalıyor

Sinirini çöp kutusundan çıkardı

Bursa'da annesi ölen kuzuyu bebek gibi sevgiyle büyütüyorlar

100 yıllık gelenek: Uluabat'ta balık müzayedesi devam ediyor

Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Yükleniyor