NİLÜFER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ TEMELİ ATILDI

Törenin açılış konuşmasını Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz yaptı.

GÜNDEM 25.05.2018 18:33:03 0
/kanal16haber.com/2018-5/25/183753497b.mp4
NİLÜFER İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ TEMELİ ATILDI

BURSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ´NİN YER TAHSİSİ VE İNŞASINI ÜSTLENDİĞİ YENİ NİLÜFER İLÇE EMNİYET HİZMET BİNASI´NIN TEMELİ ATILDI? YAKLAŞIK 6 BİN 500 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP 7 KATLI YENİ HİZMET BİNASINDA ÇOK AMAÇLI TOPLANTI ODALARI, KOORDİNASYON MERKEZİ,  TEK KİŞİLİK, İKİ KİŞİLİK VE AÇIK OFİSLER BULUNACAK.

Bursa OSB içerisinde yer alacak olan Nilüfer İlçe Emniyet Binası´nın temel atma törenine; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Nilüfer Kaymakamı Avni Oral, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim´in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, iş dünyası temsilcileri, emniyet ve jandarma teşkilatlarının mensupları hazır bulundu.

Temel atma töreninin açılışında konuşan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, "Bölgemiz tarafından yaptırılmak üzere bugün temelini atacağımız Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında görev yapacak değerli emniyet mensubu arkadaşlarımız sadece bölgemizin asayişini değil bütün Nilüfer´in güvenliğini sağlamak üzere çalışacaklar" dedi.

"Her şeyin başı sağlık ve huzur"

Hizmet binasının yaklaşık 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Durmaz, "Tamamlandığında 7 katlı ve 6494m² kapalı alana sahip olacak Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü binası; çok amaçlı toplantı odaları, koordinasyon merkezi,  tek kişilik, iki kişilik ve açık ofisleri ile modern bir ofis binası olacaktır. Akıllı yapı standartlarına sahip olacak ve cctv kamera sistemi ve merkezi anons sistemi güvenlik noktasından yönetilebilecektir. Asansöründen tuvaletine kadar engelli yönetmeliğine uygun olarak planlanmıştır.  Yapı yangın yönetmeliğine uygun şekilde yangın algılama ve söndürme sistemlerine sahiptir. Alternatifli ve korunaklı merdivenleri ile acil durum kaçış planlanmıştır. Nizamiye sınırları içerisinde toplam 18 araçlık otopark kapasitesine sahiptir. Bursa OSB olarak bina inşaatını tamamlayarak emniyet müdürlüğümüze tahsisini gerçekleştireceğiz. Çünkü biliyoruz ki; her şeyin başı önce sağlık sonra huzur" diye konuştu.

"Polis merkezleri demokrasinin aynasıdır"

Durmaz´ın ardından konuşan Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak ise polis merkezlerinin fiziki şartlarının yenilenmesinin ne denli önemli olduğuna dikkat çekti. Ak, "Polis merkezleri devletin şefkatli elinin aynasıdır, polis merkezleri devlet otoritesinin, demokrasinin aynasıdır" dedi.

Bursa OSB´nin katkısının önemine işaret eden Emniyet Müdürü Ak, "Bu katkı ne kadar önemli. Elbirliği ile bunları yapacağız. Bursa´ya yakışan bir bina olacak. Bunun açılışını da yapmak hepimize nasip olur inşallah. İşadamlarının emniyete yaptığı katkılar olduğunu biliyorum. Emniyet teşkilatımızın, araçtan daha çok modern yeni ve kalıcı hizmet binalarına ihtiyacı var. Diğer kurumlara örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Günün kahramanlarını kutluyorum"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız´ın da bir selamlama konuşması yaptığı temel atma töreninde davetlilere hitap eden Bursa Valisi İzzettin Küçük de emniyet ve jandarma teşkilatının ne denli fedakârlıklar yaparak görevlerini icra ettiklerine dikkat çekti. Bursa OSB´nin, emniyet teşkilatı için her türlü fedakârlığı yaptığını hatırlatan Vali Küçük, "Sizlerin bu duruşu, anlayışı olduğu müddetçe bu ilde hiçbir tehdit ve tehlike olmaz" dedi.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından yeni hizmet binasının temel atma törenine geçildi. İl Müftüsü İzani Turan´ın yaptığı duanın ardından törene katılanlar hep birlikte ilk harcın temelini attı.


Galatasaray’da, Pendikspor maçı hazırlıkları devam etti

Define ararken mağarada ölen baba ile oğlu toprağa verildi

Edremit’te ’dur’ ihtarına uymayan şahıslardan uyuşturucu çıktı

Başarılı çocuklar ödüllendirildi

Balıkesir’de ilk ameliyatsız kan kaçağı tedavisi yapıldı

İnegöl trafiğine MODEF düzenlemesi

Canbey, Avrupa Konseyi’nde Gazze’nin sesi oldu

Valerie Garnier: "Hayali gerçekleştirebiliyor olmak muhteşem bir sezonu özetliyor"

Pazar günü çarşıya çıkacaklar dikkat

AKM Çocuk Sanat Festivali başlıyor

23 Nisan coşkusu Gaziosmanpaşa’da doyasıya yaşanacak

Başkan Ahmet Akın’dan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret

Üsküdar’da öğrencileri taşıyan servis aracının kaza anı kamerada

Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa

Balıkesir’de FETÖ/PDY firarisi yakalandı

Jandarmadan miniklere trafik eğitimi

Sandalye fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

Burhaniye Belediyespor U-18 Takımı Türkiye Şampiyonası’na hazır

YÖK Başkanı Erol Özvar: "Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 99.8’i dolu"

11 kişinin yaralandığı otobüs kazasının olay yeri havadan görüntülendi

Tüp kamyonunda yangın

Kazak Gölü’nde uyuşturucu satan şahıslar yakalandı

Psikososyal gelişimin eğitimdeki önemi

Organlarını başlayarak 4 hayata umut olan Melek, son yolculuğuna uğurlandı

Contitech işçilerinden ‘keyfi işten çıkarma’ eylemi

Market çalışanına kurşun yağdırmıştı, tutuklandı

KidZania İstanbul’dan ‘Züper bir 23 Nisan’

Bulut tohumlama ekosistemi bozuyor

Metro Turizm otobüsü kaza yaptı: 11 yaralı

Vodafone Red’lilere 100 milyon TL’yi aşkın değer sağlanacak

Yükleniyor