Milletvekili adayı Bilen´den, Bahçeli´ye sert tepki

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 26.10.2015 09:30:52 0
Milletvekili adayı Bilen´den, Bahçeli´ye sert tepki

 

AK Parti Manisa Milletvekili adayı İsmail Bilen ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Selendi ilçesinde büyük ilgiyle karşılandı. Milletvekili adayı İsmail konuşmalarında Devlet Bahçeli ve HDP´ye yüklenirken, Bahçeli´nin 7 Haziran seçimleri sonrası sergilediği tutumu sert bir dille eleştirerek, "Milliyetçilik böyle olmaz. Milliyetçilik, vatanseverlik, elini taşın altına koyabilmektir." dedi.

 

22 ve 23. Dönem AK Parti´den Manisa Milletvekili olan İsmail Bilen ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi seçim çalışmaları kapsamında Selendi´yi ziyaret etti. Bilen ve Çerçi, ilçe girişinde AK Parti Selendi İlçe Başkanı Muharrem Sezer ve yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları başkanları ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, partililer ve muhtarlar tarafından karşılandı.

Selendi Barajı ve Ayanlar Göletinin mimarı olan Bilen ve Çerçi ilk ziyaretlerini de buraya gerçekleştirdi. Bilen ve Çerçi, göleti yerinde inceleyerek bölgenin sulu tarıma geçmesi ile Selendi ekonomisinin büyük fayda göreceğini söylediler. Burada konuşan Rahmanlar Mahalle muhtarı olan Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, bölgenin iklimini değiştiren göletin yapılmasında emeği geçen İsmail Bilen´e, "Sonuna kadar arkandayız. Sizi Ankara´ya göndereceğiz. Bunu siz hak ediyorsunuz. Bizler de sizleri destekleyeceğiz" diyerek Mehmet Çerçi´ye de teşekkür etti.

BAHÇELİ ´HAYIR´DAN BAŞKA BİR ŞEY BİLMİYOR

Ardından muhtarlar ile birlikte bir araya gelen Bilen ve Çerçi burada muhtarlara hitaben birer konuşma yaptılar. İsmail Bilen konuşmasında, "Bildiğiniz üzere 7 Haziran´da bir seçim atlattık. Sandıktan çıkan millet iradesi bizlere ´sorunları birlikte çözün´ dedi. Ne sorununuz var ise parlamentoda çözme şansı verdi. 8 Haziran günü Devlet Bahçeli çıkıp ´ne olursa olsun biz hiçbir koalisyonda olmayacağız´ dedi. Ülkesi için elini taşın altına koymayan bir Bahçeli zihniyeti ile karşı karşıya kaldık. Ne amaçla oy istiyorsun milletten iktidar olamıyorsun, hangi amaçla siyaset yapıyorsun, milletin sorunlarını çözemeyeceksen hangi işe yararsın sen. Sayın Devlet Bahçeli´ye gittik ´Hükümet kuralım uzun vadeli´ diye ´hayır´ dedi. ´Kısa vadeli olsun´ dedik ona da ´hayır´ dedi. O zaman ´seçim hükümeti kuralım´ ona da ´hayır´ deyip adeta ülkeyi hükümetsiz bırakmak için elinden geleni yaptı. Milliyetçilik böyle olmaz, vatanseverlik böyle olmaz.

Milliyetçilik elini taşın altına koyabilmektir. Bize tek söylemek istediği ´ben hayırdan başka bir şey bilmiyorum.´ Bize de hayır deyip ülkesi için elini taşın altına koymayı kabul etmedi. Diğer Partilerimizin onlardan farkı yok. Birine milletimiz 80 vekil verip ´git sorunumuzu parlamentoda çöz´ dedi. Millet iradesine karşı gelip kanla beslenmeye devam ettiler. Çünkü bunlarda da vatan sevgisi yok. Kandil sevgisi var. Millerimiz artık terör dursun, kardeş kavgası bitsin diye seni parlamentoya gönderdi. Sende çıkıp ´Kandil´i ben durdururum´ dedin seçim vaatlerinde. Samimi değildi çünkü seçimden sonra çıkıp dedi ki ´Ya dün böyle demiştim ama o böyle olmaz´ yani ´çark ettim´ dedi. Kürt vatandaşlarımız ´biz bunlara inandık, çözmesi için fırsat verelim dedik ama samimi olmadıklarını gördük´ dedi. Ne pahasına olursa olsun terörü bitirmek için mücadelemiz devam edecek. Biz terörü bitirmek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İnlerine girdik Allah´ın izniyle bu belayı başımızdan def edeceğiz. Vatan yangın yerine dönsün AK Parti iktidardan düşsün tek amaçları bu. Kriz istiyorlar. Patronlarının paralarına para katsın istiyorlar. Biz buna asla müsaade etmeyiz. Bizi milletimizle yenemedikleri için içeride ve dışarıdaki şer odaklarını devreye soktular. Bunun adına da milliyetçilik, cumhuriyetçilik veya Kürtçülük diyorlar bu mu vatan severlik? AK Parti olduğu sürece kimse ülkemizin huzur ortamını bozamayacaktır. Milletimiz bunun farkında" dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise, "Biz Selendi ilçemizi çok seviyoruz. Amacımız sizlerle birlikte olmak onun için bugün buradayız." diye konuştu.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜLER

Bilen ve Çerçi daha sonra AK Parti Selendi İlçe Teşkilatına geçti. Milletvekillikleri döneminde Selendi´ye büyük katkı sağlayan Bilen ve Çerçi partililer tarafından coşkuyla karşılanırken konuşmaları sık sık tezahüratlar nedeniyle kesildi.

İsmail Bilen partililere yaptığı konuşmasında, "Selendi 50 yıllık hizmeti 13 Yıllık AK Parti iktidarında aldı. Eksikleri var mı? Tabii ki var. Onun için 1 Kasım seçimlerinde kardeşiniz olan Selendi´nin her karış toprağında yatırım izi bulunan İsmail bilen´i Ankara´ya gönderin yarım kalan işleri tamamlayalım. Biz söz verdik mi sözümüzü yerine getiririz. Başkaları gibi konuşmayız. İcraata bakarız. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Şer güçleri güldürmeyelim. 7 düvele karşı Türkiye´nin geleceğine destek olalım." dedi.  


İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Başkan Oktay Yılmaz: "Bursa için elbirliğiyle çalışacağız"

Bursa mobilya sektörü temsilcileri Milano’da

İnegöl'de 23 Nisan ruhu yaşandı

İnegöl'de yan bakma nedeniyle sopalı ve bıçaklı kavga

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg'e ait eşyalar bulundu

Konut fiyatları Şubat’ta yıllık yüzde 58,3 arttı

Cezaevindeki hükümlüler üretti, fuardaki ürünler yoğun ilgi gördü

Motorin fiyatına gece yarısı indirim: 1,17 kuruş azalma bekleniyor

Yaylada kadın cesedi bulunmasına ilişkin bir kişi tutuklandı

Bursa'da alkollü sürücü kazaya neden oldu! 3 araç hasar gördü, vatandaş kıl payı kurtuldu

Bursa'da holding binasına silahlı saldırı! 43 el ateş açıldı, camlar tuz buz

Bursa'da toz fırtınası uyarısı! Görüş mesafesi düşecek, hava kirliliği artacak!

Ayvacık açıklarında 29 kaçak göçmen kurtarıldı

Osmangazi, çocuklarla şenlendi

Bursa’da 23 Nisan coşkusu kentin dört bir yanını sardı

Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Yükleniyor