MEMUR-SEN´DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği 24 Haziran seçimlerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

SİYASET 26.06.2018 19:26:13 0
/kanal16haber.com/2018-6/26/193536079b.mp4
MEMUR-SEN´DEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran Seçimlerine katılımın son derece yüksek olduğuna dikkat çeken Numan Şeker, ?Sonuçlar milletin siyasetin tartışmasız tek hakemi, egemenliğin kayıtsız şartsız hakimi olduğunu bir kez daha kayıt altına almıştır? dedi. 


Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçim sonuçlarını İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısı ile değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere katılım oranlarının Türkiye´ye demokrasi dersi vermeye çalışan ülkelere örnek olacağını ifade eden Numan Şeker, ?Sandığa gitme oranının 86,5 gibi rekor bir düzeyde gerçekleşmesi; 15 Temmuz´da millet iradesini ve devlet idaresini korumak için alanları dolduran milletimizin demokratik tercihini sandığa yansıtmak, kendisinin onayıyla değişen yeni hükümet sisteminin kuruluşuna tercihiyle destek olmak konusundaki hassasiyetini de yansıtmaktadır? dedi.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oluşan tablonun, hükümet sistemi değişikliğinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu da gösterdiğini hatırlatan Şeker, ?Memur-Sen olarak, 16 Nisan referandumunda ?Türkiye´nin koalisyon dayatmalarından kurtulması´ gerekçesinin de aralarında bulunduğu nedenlerle ortaya koyduğumuz ?Evet´ kararımızın, hem doğruluğunu hem de milletin iradesiyle uyumluluğunun bu tablo ortaya koymaktadır. Milletimiz 24 Haziran´da hür ve bağımsız bir şekilde sandığa yansıttığı iradesiyle; istikrardan vazgeçmeyeceğini ve ?Yeni, Büyük ve Güçlü Türkiye? için ter dökenlere yetki vereceğini aksi iddia edilemez bir biçimde bir kez daha göstermiştir? diye konuştu.

?TÜRKİYE HEDEFİNE HIZLA İLERLEYECEK?
24 Haziran seçimlerinin kesinleşmesiyle fiilen hayata geçecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte Türkiye´nin hedeflerine hızla ilerleyeceğine inandıklarının altını çizen Şeker sözlerini şöyle sürdürdü: ?Vesayet aparatlarından arınmış, koalisyon tehdidinden sıyrılmış, yasama ve yürütme arasındaki görev farklılıkları netleşmiş, kuvvetler ayrılığının olması gerektiği şekilde inşasını sağlamış Türkiye gerçeğinin üreteceği fırsat ve imkanları, en yüksek düzeyde ve en etkin şekilde kullanarak hem ?Yeni Türkiye´ hem de ?Dünya beşten büyüktür´ paradigmasını için ?Yeni Dünya´ hedefine doğru daha hızlı bir yolculuk gerçekleştirileceğine inanıyoruz.?
24 Haziran seçimlerinin döviz kuru, faiz oranı, ihanet tezgahı ve terör örgütlere pazarı gibi farklı şekillerde ve içeriklerle Türkiye´ye operasyon yapma peşinde olanların heveslerini kursaklarında bıraktığını iddia eden Şeker, ?Millet, Türkiye, ?Türkiye´den ibaret değildir´ gerçeğini kavramakta zorlanan ülkelerin, dış güçlerin, küresel şebekelerin ve onların tetikçilerinin haddini bildirmiş ve hakkı sahibine teslim etmiştir. 24 Haziran seçim sonuçları; FETÖ´ye destek olup, FETÖcüleri koruyanlara, PKK´ya hendek ve tünel kazdıranlara, terörü ve terör örgütlerini palazlandıranlara, sahne arkasında DAEŞ´le birlikte senaryo yazanlara ?bu kirli stratejilerden ve ikircikli taktiklerden vazgeçin´ uyarısıdır? şeklinde konuştu.

?MİLLET ERDOĞAN´A GÜVENİNİ GÖSTERDİ?
Türk milletinin son 15 yıllık süreçte birçok kazanımlarıyla Türkiye´ye önemli hizmetleri bulunan Recep Tayyip Erdoğan´a olan güvenini 24 Haziran´da bir kez daha deklare ettiğini söyleyen Numan Şeker, Türkiye´de kutuplaşmanın olduğu iddialarını da sert bir şekilde eleştirdi. Türk milletinin seçim sonuçları ışığında kutuplaşma değil, kucaklaşma birlikte yol alma ve uzlaşma iradesini sandığa yansıttığına dikkat çeken Numan Şeker, ?Siyasi partiler ve siyasi özneler, milletin sandığa yansıttığı iradenin kendisine dönük mesajlarını almalı, 25 Haziran´dan itibaren yürüteceği siyasi faaliyetlerin stratejisini, söylemlerini merkezinde millet ve iradesinin olduğu bir perspektifle belirlemeyi asli sorumluluğu olarak kabul etmelidir? dedi.
Seçim sürecinde adaylar ve siyasi partiler tarafından yayımlanan deklare edilen seçim vaatlerinin her birini genelinde millete özelde ilgili kesimlere verilen söz olarak görmek gerektiğini hatırlatan Şeker, Bu çerçevede, hem bütün kamu görevlilerine yönelik hem de bazı unvan ve görevler özelinde kamu görevlilerinin bir bölümüne verilen vaatlerin ivedilikle gerçekleştirilmesine yönelik tutum öncelikli beklentileri olduğunu sözlerine ekledi.

 


Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta yarın başlayacak

Çanakkale Kara Savaşları’nda broşürle propaganda savaşı

İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı

Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler"

Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı

Bursa Şehir Hastanesi bahçesi boks ringine dönüştü

Bursa'da rögar giderinden ses geldi, vatandaş köpeği kurtardı

Bursa'da Doğancı Barajı'na inşaat atığı döken kişiye 15 bin lira ceza

Bursa’da suç örgütüne yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

Yükleniyor