MEMUR-SEN REFERANDUM TERCİHİNİ AÇIKLADI

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: MERKEZİMİZE ÖNCE İNSANI ALDIK

SİYASET 12.03.2017 16:42:44 0
/kanal16haber.com/2017-3/12/182916201b.mp4
MEMUR-SEN REFERANDUM TERCİHİNİ AÇIKLADI

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, ?Yakın tarihimizi doğru okur, bu darbelerin sebeplerine inersek, neden evet dediğimiz daha iyi anlaşılır. 16 Nisan, sivil bir anayasaya yol açacağı için bizler evet diyoruz? dedi. 


Memur-Sen Bursa İnegöl Temsilciliği tarafından düzenlenen "referandum" konulu konferansa AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker konuşmacı olarak katıldı. Numan Şeker, ?Memur-Sen Türkiye´de 1 milyon, Bursa´da 30 bin üyesi ile Cumhuriyet tarihi çalışmaları ile destan yazmış Türkiye´nin en etkili ve yetkili STK´sıdır. Değerler noktasından hareket ederek sendikacılığa hizmet eden çalışmaları yapan STK´yız. Sendika denildiğinde Türkiye´nin kırılma anlarında ülkenin değerleri için nasıl çalışılması gerektiğini hamdolsun biz gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Evet ile yola çıktık. 16 Nisan´da referandum yapılacak. Bize düşen görev kapsamında 1 milyon üyemizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alanlara indik ve çalışıyoruz. Bunu AK Parti için yapmıyoruz, bunu millet için yapıyoruz. Bütün dünyadaki mazlumlar bize bakıyor. Her ne kadar kendisi yalnızım dese de biz Memur-sen olarak Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız? dedi.


Atilla Olçum ise, öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, ?İdealleri olan, medeniyetimizin yeniden ihya ve inşası konusunda sözü ve gücü olan, gücünü ve birikimini teşkilatlarından alan, sorun çözen, kazanım üreten, mağdur ve mazlumların sesi olan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Kurulduğumuz günden bu yana insana dair her şeyi önceledik. İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışını içeren kültür ve medeniyet değerlerimizi referans alarak sendikacık yaptık. Bu süreçte de sorumluluk alarak ?Memur-Sen´e Davet, Tercih Evet? sloganıyla 81 ilde, 1 milyon 111 bin üye hedefi ve referandumda ?evet´ tercihiyle çalışmalar yürüteceğiz. Teşkilatımızın şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inancımız tamdır? dedi.


Demokrasi, insan onuru ve insan hakları için direnmekten, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Olçum, ?Birlikte ve dayanışma içerisinde yaşamaktan taviz vermek yok dedik ve bugünlere geldik. Sendikacılığın, sendikal mücadelenin evrensel boyutta vasatını oluşturan saygın iş, insan onuruna yaraşır ücret ve çalışma şartları noktasının çok gerisinde bir zeminde sendikal mücadele yapmak zorunda bırakıldık. Bu başarının, hızla yol alışın arkasında davamıza, dava arkadaşlığımızla vefa ortaklığı var? diye konuştu. Olçum, ?1960, 1970, 1980, 28 Şubat, Gezi olayları, e-muhtıra ve en son olarak en aşağılık darbe girişimi 15 Temmuz´u yaşadık. Yakın tarihimizi doğru okursak, bu darbelerin sebeplerine inersek neden evet dediğimiz daha iyi anlaşılır. 16 Nisan, sivil bir anayasaya yol açacağı için bizler evet diyoruz? ifadelerini kullandı.


Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, "Bu anayasa düzenlemesini Türkiye´nin istikbali açısından dönüm noktası olarak bakıyoruz. 15 yıldan beri iktidardayız. Öyle büyük değişiklikler, devrimler, reformlar yaptık ki ama bunların içinde bana sorsanız en önemli değişiklik budur. Türkiye´nin bir daha vesayet güruhu tarafından boğulmaması, milletin ötekileştirilmemesi, elde edilen kazanımların ortadan kaldırılmaması için bu değişikliğin mutlaka geçmesi gerekiyor" dedi.


Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ?18 maddelik anayasa değişiklik paketimiz 16 Nisan tarihinde milletimizin onayına sunulacak. 25 Şubat itibariyle biz referandum sürecini başlatmış olduk. Bu yönetim modelinin avantajlarını özellikle de hayır cephesinde buluşan kesimlerin bu değişiklik paketinin muhtevasını değil de daha ziyade muhtevası ile bağlı olmayan, gerçeklikle bağı kopuk olan eleştirilerini konuşup, değerlendireceğiz. Türkiye´nin 2023 ve bundan sonraki hedeflerine ulaşması bakımından yürütmedeki çift başlılığı, istikrarsız dönemleri ortadan kaldıracak, her şeyden önemlisi vesayet odaklarının direncini kırıp adeta onları tasfiye edeceğini düşündüğümüz hükümet modelini anlatıp milletimizin takdirine sunacağız.?


Personele ‘Kamu ihale kanunu eğitimi’

Adalet Bakanı Tunç CHP'de ki para sayma görüntülerine dair konuştu

İnegöl'de gaziler ve şehit aileleri iftar sofrasında buluştu

Nilüferli minikler de artık ‘Ana Kucağında’

Görükle Kampüsü'ne 3 spor salonu ve 2 yüzme havuzu kazandırıldı

Bursa'da ulaşımda dev yatırım

Erdoğan'dan CHP'ye para sayma tepkisi: "Hayırdır yav ne iş bu?"

Kocaeli'de sanayi tüpünün patlaması sonucu 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Mustafa Dündar ve Hakan Fidan Panorama 1326'da buluştu

İznik'te silah ticareti ve imalatı yapan şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz'dan Gökdere'ye modern pazar yeri hediyesi

Esnaf ve Başkan Dündar Osmangazi Meydanı'nda buluştu

F-16'lar gökyüzünde Çanakkale Zaferi'ni kutladı

Enerji işçilerinden İBB yönetimine "maaş zammı" protestosu

İHH, Gazze'de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlar arasına girdi

Kırantepe'de gökyüzü şenlendi

İnegöl'de üzerine kumaş balyaları düşen işçi yaralandı

Hamidiye'de korkutan kaza: 2 çocuk yaralandı

İnegöl'de ehliyetsiz sürücü kaçarken kazaya karıştı

İnegöl'de Gastro İnegöl ve BURFAŞ Kafe bir araya geliyor

Dündar, kentsel dönüşümle yenilediği binada seçim ofisini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de konuştu

Bursa'da 18 Mart'a yakışır bir tören

Nilüfer Altınova’ya gol yağdırdı

Bursa'da 18 Mart Çanakkale Zaferi anma töreni

Bursa'ya can suyu: Gölecik Barajı tamamlanma aşamasında

Bakan Şimşek 'faiz artırımı' iddialarına cevap verdi

Putin yeniden devlet başkanı seçildi

Kestel Belediyesi’nden Gölcük ve Ümitalan’a düğün salonu

Gürsu Belediyesi, İpekyolu Mahallesi'ne spor tesisi kazandırdı

Yükleniyor