?MAZİYE BİR BAKIVER´ FOTOĞRAF SERGİSİ

Fotoğraflı Haber

KÜLTÜR SANAT 20.11.2015 14:23:02 0
?MAZİYE BİR BAKIVER´ FOTOĞRAF SERGİSİ

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun 1988 yılında kurulan İnegöl Müzik Derneği´nden günümüze geçen sürede gerçekleştirdiği konserler ve çalışmalardan fotoğrafların yer aldığı ?Maziye bir bakıver´ fotoğraf sergisi önceki gün Kent Müzesi´nde açıldı.

Sergi açılışına İnegöllü sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Müzik Derneği´nden İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu´na geçişi ve yapılan çalışmaları anlattı.

Aktaş; ?Sanat ve sanatçının dostu bir yönetim anlayışıyla bugüne kadar çalışmalarımızda pek çok etkinliğe, konsere ve çeşitli organizasyonlara yer verdik. Aylık olarak yenilediğimiz Kültür Sanat takvimimizin zengin içeriği ile şehrimizin sosyal hayatına yön veren bir belediyeyiz. İnegöl Belediyesi olarak yürüttüğümüz kültür ? sanat faaliyetleri, İnegöl halkının sanata olan ilgisi, ince ruhu ve naifliği sayesinde gönüllerinde karşılık bulmaktadır. Halkımız eskiden beri sanata ilgi ve alaka duyan bir yapıya sahip. Sivil bir mehterimizin olmasının, müzik derneğimizin olmasının bu durumun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum? dedi.

?İlçemizde 1988 yılında İnegöl Müzik Derneği adıyla bir dernek kurulmuş. İnegöllü hemşerilerimizden oluşan ve amatör ruhla profesyonel işler başaran İnegöl Müzik Derneğimiz İnegöl´ün sanat yaşamının öncülerindendir? diyen Aktaş; ?Derneğimiz yıllarca kendi imkânlarıyla çalışmalarını sürdürmüş. Fakat 2009 yılında Türk Sanat Müziği korosunun İnegöl Belediyesi bünyesine alınmasıyla derneğimiz kapatılmış, koromuzun çalışmaları belediyemizin imkanlarıyla daha da artarak gelişmiştir. Belediyemize bağlanana kadar tek bir koroyla çalışmalarını sürdüren eski adıyla İnegöl Müzik Derneğimiz, şu anda Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Çocuk Korosu, Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu ve bu sene başlatacağımız Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu ve Tasavvuf Çocuk Koroları olmak üzere bugün 6 farklı koroyu bünyesinde bulundurmaktadır. Bunun yanı sıra ayrıca 7 çeşit enstrüman kursu ve bu sene ilkini başlattığımız küçük çocuklarımız için geleceğin mimarlarını yetiştirmek hedefiyle çocuk resim atölyemiz ile her yaştan halkımıza sanatsal eğitimler vermekteyiz? ifadelerini kullandı.

Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bu akşam açılışını gerçekleştireceğimiz sergimizde 1988 yılında kurulan İnegöl Müziği Derneğine ait eserler sergilenecektir. Sergimiz Kent Müzesinde gerçekleştirilen 60. sergidir. Sergide İnegöl Müzik Derneği´nin 1988´den günümüze kadar yaptığı faaliyetler ve dernek hakkında haberleri içeren fotoğraflar ile gazete haberlerinden oluşan 72 adet doküman ile tabir yerindeyse hep birlikte geçmişe bir göz atacağız. Ayrıca müzikal aletler, derneğin ve dernek üyelerinin almış olduğu şiltler-plaketler ile müzikle alakalı kitaplar sanatsever İnegöl halkımızın izlenimine sunulmuştur. Kurdele kesiminin ardından açılış konseri ve kokteyl ile programımız devam edecektir. Tüm sanatseverlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyor, sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum? dedi.

Konuşmanın ardından İnegöl Müzik Derneği´nde başkanlık yapan Ünal Rubacı, Fikri Bayraktar, Kenan Çetinyazıcı, Saadettin Çakır ve Seyit Cirit´e plaket takdim edildi. İlk Başkan Ünal Rubacı, İnegöl Müzik Derneği´nin kuruluş hikâyesini aktarırken; diğer başkanlar da kendilerini unutmayan İnegöl Belediyesi´ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile sergi izlenime açıldı.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor