Masal Bahçesi Hamitler’de açıldı

Osmangazi Belediyesi Hamitler Macera Bursa içerisindeki Masal Bahçesi'ni çocukların hizmetine açtı. Açılış törenine aileler ve çocukları yoğun ilgi gösterdi.

BURSA HABER 2.08.2023 13:57:00 0
Masal Bahçesi Hamitler’de açıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Hamitler Mahallesi'nde spor ve eğlenceyi buluşturduğu Macera Bursa Parkının içinde bulunan Masal Bahçesi açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine, Bursalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken küçük çocuklara da dondurma dağıtıldı. 

Törene, AK Parti Bursa Milletvekillerinden Mustafa Yavuz, Ahmet Kılıç, Refik Özen ve Bursa Büyükşehir Başkanvekili Arif Bayrak da katılım sağladı.

Çocuklar için kurulan masal bahçesinde çocukların hayal dünyasını süsleyen 122 adet masal kahramanı teması buluyor. 

On6 TV mikrofonlarına konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç masalların çocuk gelişimine katkılarına değindi.

“Öncelikle çocuklarımıza hayırlı olsun diyorum. Çocukluğumuzun ve çocuklarımızın vazgeçilmezi masal. Masallarla büyüdük, masallar bize karakterimizin oluşmasında hakikaten çok önemli katkılar sundu. Mutlaka doğrunun bir gün kazanacağına dair pek çok masalda önemli vurgular var. Bu vurgular doğrultusunda gençlik, çocukluk önemli kazanımlar elde ettik. Çocuklarımıza hayırlı olsun. Osmangazi belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum böyle bir eseri çocuklarımıza kavuşturduğu için.”

On6 TV Muhabiri Ahmet Kerem Özdemir’e özel açıklamalarda Bulunan Ak Parti Bursa Milletvekili Refik Özen konuşmasında “ Güzel bir günde Osmangazi Belediyemizin güzel bir açılışında evlatlarımız ile birlikteyiz. Hem Bursa’ya hem de Osmangazi İlçemize güzel bir eser kazandırdılar. Sayın başkanımız Mustafa Dündar’ı ve ekibini yürekten kutluyorum farklı bir ortam, hayallerimizdeki, masallardaki kahramanları görebilmek farklı bir duygu. Ben çocuklarımızın burada keyifli vakitler geçireceğine inanıyorum ve ilk fırsatta burayı görmelerini tavsiye ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha güzel bir Osmangazi için hizmetlere devam ettiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Bursa’mızda modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallemizde her yaş için spor ve eğlenceyi buluşturduğumuz ‘Macera Bursa’nın içerisinde yer alan masal bahçesini bugün çocuklarımızla birlikte geziyoruz. Geçtiğimiz yıl, gençlerimize ve adrenalin tutkunlarına söz verdiğimiz gibi Macera Bursa’nın açılışını yapmıştık. Toplam 50 bin metre kare alanda inşa ettiğimiz Macera Bursa Parkı’mız içerisinde kır kahvesi, yürüyüş yolu, çocuk oyun ve egzersiz alanları, doğal dokuya uyumlu kent mobilyaları ile adrenalin park, bahar bahçesi ve masal bahçesi gibi bölümlerden oluşuyor. Macera Park’ında adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezleri olan zipcoaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, 19 etaplı macera ip parkuru ile ekstrem dolu aktiviteler bu bölümlerde yer alıyor. Bahar bahçesinde 6 dönümlük alan içerisinde, 53 çeşit ve değişik renklerde 245 bin bitki ve mevsimlik çiçekler ile 19 noktada 40 adet heykelden oluşan tematik park yer alıyor. Masal bahçesinde ise 22 adet tema ve masal dinleme alanından oluşuyor. Ürünler, alanın fiziki yapısına göre yerleştirilerek alanda bu temalar konu içeriklerine göre 24 noktada değerlendirildi. Bu bahçeyi gezen çocuklar keyifli vakit geçirerek karakterlerin maketleriyle bol bol fotoğraf çektiriyor” dedi. 

Konuşmaların ardından, Masal bahçesini çocuklara beraber gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kahramanları tek tek tanıtıp onlara rehberlik etti.


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor