Marmara Kafkas gürcü federasyonu Nilüfer’de açıldı

Marmara  Kafkas Gürcü Federasyon Hizmet Binası Nilüfer ilçesinde hizmete açıldı.

GÜNDEM 30.04.2023 18:34:00 0
Marmara Kafkas gürcü federasyonu Nilüfer’de açıldı

Marmara Kafkas Gürcü federasyonun hizmet binasının açılışına Bursa Büyükşehir Belediyen Başkanı Alinur Aktaş, Gürcistan Büyükelçisi Giorgi Janjgava, Federasyon başkanı Ömer Faruk Demirtaş ve Siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Törende konuşan  Federasyon Başkanı Ömer Faruk Demirtaş şunları ifade etti:
Demirtaş: "Büyükşehir belediye başkanı siyasi partilerimizin çok değerli başkanları siyasi partilerimizin milletvekili adayları kardeş derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri federasyon başkanımız konservasyon başkanımız ve federasyonumuza bağlı çok kuvvetli derneğimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri kıymetli gençlik kolları ve kadın kolları üyelerimiz hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum açılışımıza hoş geldiniz Şeref verdiniz. uzun yıllardır federasyonumuzun açılış çalışmaları devam etmekteydi yaklaşık 2 yıl önce ilk temellerini attık bugün de federasyon binamızı açmak nasip oldu. federasyon binamızın buradan tüm bölgedeki derneklerimize hizmet vermekte bu derneklerimizin koordineli çalışması sağlamak için önemli bir nokta  bu federasyon binamızın açılışında tabii ki derneklerimizin çok ciddi emekleri oldu bunun yanı sıra değerli Bursa büyükşehir belediye başkanı da çok değerli katkılar koydu ben kendilerine çok teşekkür ediyorum bugün burada aynı zamanda binamızın açılışının yanı sıra sayın büyükelçimizde bizi kırmayarak buraya geldiler aynı zamanda Gürcistan kültür Bakanlığı'nın İnegöl Kafkas halk arasında toplumumuza hediye etmiş olduğu kostümlerin de takdim edecek sayın büyükelçimiz bu vesileyle de Gürcistan'daki kültür Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.

 

Gürcistan Büyükelçisi Giorgi Janjgava şunları ifade etti.
Giorgi: "Hepinizi selamlıyorum, açılış davetiyeniz için Teşekkür ederim, Marmara Kafkas Gürcü Federasyon Binası hayırlı uğurlu olsun. İfadelerini kullandı.

 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ta Konuşmalarında şu ifadeleri kullandı:
Aktaş: “Sevgili büyükelçim siyasi partilerimizin çok kıymetli başkanları yöneticileri yine siyasi partilerimizin çok kıymetli milletvekili adayları çok kıymetli federasyon başkanı hanımefendiler beyfendiler sevgili misafirler bende hepiniz sevgiliyle saygılay selamlıyorum bugün Kafkas devletlerinin bir uzantısı olarak diyelim yıllardır üzerinden çalışılan bir  projeyle alakalı Ömer Faruk kardeşimizin başkanlığında olup federasyonu bir meşalesi olarak bir münegir noktası olarak federasyon binasının açılışı için bir araya geldik. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun tanışırsak belki burada ağırlıklı olarak Kafkas göçmeni ailelerin çocukları evlatları torunları var ama hepimiz bir taraflardan göçüp gelmişiz kimisi kafkaslardan kimisi balkanlardan ama nihayetinde hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Ülkemizi bayrağımız örf gelenek adetlerimizi çok seviyoruz ve bunların yaşatılması kadar da doğal bir şey olamaz açıkçası yıllardır belediye başkanlığı olmasa bile arkadaşlarımız la konuşmaya başladım milli manevi değerler ülke ile alakalı bir konu olduğunda can siper olduklarına hep beraber şahit olduk. örf gelenek adetlerimizin yaşatılması konusunda çok hasa olduklarına bizzat şahit oldum yaptıkları güzel etkinliklerle faliyetlerle, programlarla o kültürün yaşatılmasıyla alakalı yaptıkları konferans ve benzeri etkinliklerine ben her zaman federasyon çatısı altındaki derneklerimiz gerçekten farkındalık oluşturmuşlardır. Ben de bir çoğuna katılmaya çalışırım. Ben inanıyorum burada inşallah bu çalışmalarla kurumsal bir çatı altında yapılması çok güzel bir alan ve bahçeli.  Sözümün başında da ifade ettim gibi yapılan bu tüm çalışmalar ülkemizi daha çok sevmek daha çok sahip çıkmak ve bayrağımıza daha çok sahip çıkmak ve zor coğrafyadaki Türkiye'nin Allah göstermesin olası tehlikelere karşı her zaman yanında yakınında olmak adına bir aracılık teşkil eder bu mekan diye temenni ediyorum. Büyükelçime çok teşekkür ediyorum. Federasyonumuza kostüm takdimi ve katkıları için de teşekür ediyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık, federasyonumuz hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.


Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor