MAKEDONYALI SANATÇIDAN BURSA´DA RESİM SERGİSİ

Makedonyalı Ressam Besa Dauti´nin ?Gülün Yansıması´ temalı resim sergisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin de katıldığı törenle Atatürk Kongre Kültür Merkezi´nde (Merinos AKKM) izlenime sunuldu.

KÜLTÜR SANAT 8.02.2017 09:20:59 0
MAKEDONYALI SANATÇIDAN BURSA´DA RESİM SERGİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin ve Makedonya Kültür Bakanlığı´nın destekleriyle Makedonyalı Ressam Besa Dauti ?Gülün Yansıması´ temalı sergisi Merinos AKKM Zeki Müren Sergi Salonu´nda açıldı. Açılış programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şahabi, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, belediye yöneticileri ve sanatseverler katıldı.

?Sergi Türkiye ile Balkanlar arasındaki dostlukları pekiştirecektir?
Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, kardeş ülke Makedonya ve kardeş şehir Üsküp´ten Bursa´ya esen güzel bir rüzgarın estiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi´nin ve Makedonya Kültür Bakanlığı´nın ortak katkılarıyla serginin Bursa´ya geldiğini belirten Başkan Altepe, Bursa´nın bir Balkan şehri olduğunu, ilk günden itibaren Balkanlarla köprüleri oluşturduklarını ifade etti. Üsküp´ün 626 sene önce Yıldırım Beyazıt´ın komutanı Paşa Yiğit Bey tarafından fethedildiğini hatırlatan Başkan Altepe, ?Oralara ilk gittiğimizde bizleri karşılayan Behicüddin Şahabi ?Buralara sahip çıkın. Çünkü buradaki eserleri Bursa´dan gelip yaptınız. Ecdadın mimarisini ve kültürünü buraya taşıdınız. Bunların canlandırılması gerekiyor. Eğer bunu siz yapmazsanız başka devletler yapacak ama ecdadın izlerini silecek´ dedi. Bizleri bu konuda bilinçlendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Bizler de o günden bu yana oralardayız. 60´ın üzerinde eser yaptık. 10 tanesi sadece Üsküp´te oldu. İki ülke arasındaki dostluğun gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Açılan sergi de Türkiye ile Balkanlar arasındaki dostlukları pekiştirecektir. Sergi hazırlanmasına emeği geçen sanatçı Besa Dauti başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum? dedi.



?Serginin Bursa´da açılmasından mutluluk duyduk?
Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şahabi, Türkiye´de ve Bursa´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Kültür Bakanlığı´nın genç yeteneklere destek vermek amacıyla kampanya başlattığını, Besa Dauti´nin bu çalışmasıyla beğeni topladığını anlatan Şahabi, ?Hırvatistan´da sergi açmak üzere proje kazandı. Ancak bizler kendisini Bursa´ya getirmek istedik. Kendisi de ?Türkiye´nin, Bursa´nın şanını biliyorum. Recep Başkanın hizmetlerini görüyorum. Türkler ile Arnavutlar arasındaki sıcak ilişkilere hayranım. Bursa´ya gitmekten onur duyarım´ dedi. Kültür Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle genç yeteneğimizi Bursa´ya getirdik. Gül, maneviyatımızda ve tarihimizde önemli simgedir. Gül, Peygamber Efendimizi bizlere hatırlatır. Bu yüzden serginin Bursa´da açılmasından mutluluk duyduk? dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin kültürel, sosyal, restorasyon ve birçok alanda Balkanlara hizmet ettiğini ifade eden Şahabi, Bursa´nın kendileri için merkez olduğunu dile getirdi.
Ressam Besa Dauti ise, Bursa´da sergi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Eserleriyle Makedonya´dan Türkiye´ye selamlar getirdiğini belirten Dauti, desteklerinden ötürü Makedonya Kültür Bakanlığı´na ve Bursa Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından sanatçı Besa Dauti tarafından konuklara sergi gezdirilerek bilgi verildi. Sanatçı Dauti sergide yer alan bir gül tablosunu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye hediye etti. Başkan Altepe ise Yeşil Türbe biblosunu sanatçı Dauti´ye hediye etti.


KTSOİ öğrencilerinden beğeni toplayan tiyatro gösterisi

Yıldırım'da 4 bin 142 çocuk sporla buluştu

Aydın'dan Bursa'ya sahte zeytinyağı getirenler gözaltına alındı

Bursa Büyükşehir Belediyesporlu kanocular Muğla’da 12 madalya 1 kupa kazandı

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 37 sokakta asfaltlama yapıldı

Sıfır atık'a tam destek: Yıldırım'da kahvehane masaları çevreye dost oluyor

Çocuk Korosu izleyicilerden tam not aldı

Karacabey'de traktör kazası: 2 yaralı

TCMB faiz kararını açıkladı! Faiz sabit bırakıldı, enflasyon hedefi %5 olarak belirlendi

Şehitler Abidesi’nde SOLOTÜRK gösterisi nefesleri kesti

Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı

İnegöl'de dayı yeğenine ateş etti! Saldırgan dayı tutuklandı

Traktör ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

İnegöl'de şüpheli, polislerden kaçarken balkondan düştü

Dünyada bir ilk! İnegöl'de yarı tavuk yarı horoz doğdu

Başkan Erol: "Kestel kirliliğin pençesinden kurtulacak"

Kadavra köpekleri ormanda Korhan Berzeg’e ait iz arıyor

Şehitler Abidesinde 57. Alay Vefa Yürüyüşü kapanış programı düzenlendi

İmrahor İlyas Bey Camii’ne uzay kafes: 100 yıl sonra üstü kapatılacak

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Çorlu tren kazasında karar çıktı

Marmarabirlik’ten ortaklarına 630 milyon liralık ödeme

Otomobilin içinde ailesine bıraktığı notlar ve cesedi bulundu

Adana Demirspor ile Galatasaray 40. randevuda

Avcılar’da esrarengiz cinayet

Balkan göçmenleri, İnegöl'de 23 Nisan'ı coşkuyla karşıladı

Bursa’da alkollü sürücü terlikle araç kullanırken kaza yaptı

Bursa'da 'Huzur' operasyonu! Görükle'de kontrol yapıldı

Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Yükleniyor