KIRSALDA YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR

HARMANCIK´IN GÖÇ VERMEYEN MAHALLELERİNDEN OLAN GÜLÖZÜ´NE KAZANDIRAN TESİSLER TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

GÜNDEM 8.04.2017 14:50:18 0
/kanal16haber.com/2017-4/8/182443661b.mp4
KIRSALDA YAŞAM KALİTESİ YÜKSELİYOR

 

İlçe merkezlerinin yanı sıra köylerdeki yaşam kalitesini de yükseltmek için çalışmaları hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Harmancık´ın Gölözü Mahallesi´ne de futbol sahası ve BUSMEK kurs merkezi kazandırırken, cami çevre düzenlemesini de tamamladı. Harmancık´ın göç vermeyen mahallelerinden olan Gülözü´ne kazandıran tesisler törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birçok ilçe merkezinde bile bulunmayan tesislerin artık köylere bile ulaştırıldığını belirterek, istikrar ve güven ortamıyla birlikte kırsal kalkınmanın sağlanacağını ve kısa sürede tersine göçün gerçekleşebileceğini söyledi.Bütünşehir yasası gündemde bile yokken, en fazla göç veren Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerine farklı alanlarda hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi, şimdi bu bölgelerde yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefiyle çalışmalara hız verdi. Harmancık ilçesinde nüfusun en yoğun olduğu ve fazla göç vermeyen Gülözü Mahallesi´nde de çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tamamlanan tesisleri hizmet açmaya başladı. Bu çalışmalar kapsamında yapımı tamamlanan futbol sahası, BUSMEK kurs merkezi ve cami çevre düzenleme çalışmaları köy meydanında düzenlenen törenle hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ile Harmancık Kaymakamı Enis Aslantatar´ın da katıldığı törene yağmura rağmen köy halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Bu dönem hizmet dönemi
Bütünşehir yasasının ne kadar gerekli olduğunun bu yatırımlarla ortaya konduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eskiden ilçe belediyesinin bile hizmet götüremediği köylerde bugün hem Büyükşehir Belediyesi´nin hem de ilçe belediyesinin yatırım yapabildiğini hatırlattı. İçme suyu ve kanalizasyondan sulama suyuna, arazi yollarının düzenlenmesinden sosyal donatı alanlarına kadar her türlü yatarımı köylere kadar ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, ?Eskiden il genel meclisinin Bursa genelinde bir yılda yollara ayırdığı ödenek yaklaşık 7 milyon TL´ydi. Biz sadece Harmancık yollarına 12 milyon TL harcamışız. Bunun yanında yine Harmancık´ta altyapıdan kırsal kalkınmaya, tarihi mirastan spora kadar tamamlanan, devam eden ve projesi yapılan 70 milyon TL´lik yatırım yapmışız. Büyükşehir´in gücü olmazsa bu yatırımların olması mümkün değil. İlçe belediyesinin kaynaklarıyla bu işler yapılamaz. Göçü nasıl tersine çeviririz, tarım ve hayvancılıkta kalkınmayı nasıl sağlarız hep bunları düşünüp ona göre yatırımlar yapıyoruz. Yeter ki yaptığımız tesisler kullanılsın ve halkımız mutlu olsun? diye konuştu.
Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çekintaya ise Gülözü´nün aynı zamanda annesinin köyü olduğunu hatırlatarak, ?Diyorlar ki Gülözü´ne daha fazla hizmet yapılıyor. Oranın ayrıcalığı ne. Tabii ki bir ayrıcalığı olacak. Burası benim ananım köyü. Yapılmayan işler yüzünden anamdan azar işitemem. Köyümüze kazandırılan tesisler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem ilçe hem de kendi köyüm adına teşekkür ediyorum? dedi.
Gülözü Mahalle Muhtarı Ahmet Gündoğdu ise, Büyükşehir Belediyesi´nin gücünü her zaman yanlarında hissettiklerini belirterek, köy içi parke taş düzenlemelerinin tamamlandığını, mezarlık istinat duvarının yapıldığını, stabilize yol çalışmalarının bittiğini, muhtarlık çevre düzenlemesinin tamamlandığını ve misafirhane ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirterek, köye kazandırılan tesisler nedeniyle Başkan Altepe´ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından futbol sahası ve BUSMEK kurs merkezini hizmete açan Başkan Altepe, daha sonra kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor