Kılıçdaroğlu: ´Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ´

Fotoğraflı Haber

POLİTİKA 26.10.2015 13:54:38 0
Kılıçdaroğlu: ´Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız ´

 

1 Kasım 2015´te yapılacak olan milletvekili genel seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan´da seçmene seslendi. Kılıçdaroğlu, ´´7 Haziran´da sandığa gittik ve oyumuzu kullandık. Niye ? Hangi hükümet kurulamadı? Bize geldiler, biz dedik; ´hükümet kurmak istiyorsanız, koalisyon kurmak istiyorsanız buyrun gelin bizim açımızdan sorun yok. Çünkü bizim için önce Türkiye vardır. Biz partimizi değil önce Türkiye´yi düşünürüz, vatandaşımızı düşünürüz, gelin oturalım konuşalım.´ 10 gün konuştuk dediler ki; ´biz koalisyon istemiyoruz.´ Ne istiyorsunuz? ´Seçim hükumeti istiyoruz, 3 aylık.´ Niye seçim, hangi gerekçeyle seçim? Vatandaşı neden tekrar sandığa taşıyoruz? Efendim bize 400 milletvekili verilmedi bizde o nedenle seçime gidiyoruz. Terörü azdırdılar, kan ve gözyaşını milletin önüne koydular. Ya diyor bana 400 vereceksin ya da seni her seferinde sandığa götüreceğim. Mademki size şantaj ediyorlar siz de onları sandığa gömün, bir daha da bu lafı etmesinler.Ardahan´ın çok sorunları var. İşsizlik 1 numaralı sorun. Bütün Türkiye´de gencecik çocuklarımız işsiz ve hiç çıkıp söylüyorlar mı biz işsizliği önleyeceğiz diye? Asla söylemiyorlar. Çünkü onların çocuklarının işi var, sanıyorlar ki herkesin işi var. Yok öyle bir şey işsizliği çözeceğiz. Size sözüm söz herkesin aşı herkesin işi olacak´´ diye konuştu.

"TÜRKİYE´Yİ TERÖRDEN KURTARACAĞIZ"
Türkiye´yi terörden kurtaracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ´´Bu ülkeye refahı ve huzuru getirmeye söz veriyorum. 13 yılda yapamadılar, 4 yılda çözeceğim ben bu sorunu. Türkiye´ye huzuru getireceğim. Kardeş kanı akmayacak bu ülkede, hepimiz huzur içinde yaşayacağız. 13 yıl tek başına görev yaptılar ve sanki Türkiye´nin bütün sorunlarını çözmüşler de milletin önüne çıkıyorlar. 7 Haziran öncesi seçim bildirgesi açıkladık. Dedik ki; ´emekliye Ramazan Bayramı´nda ve Kurban Bayramı´nda birer ikramiye vereceğiz.´ Dedik ki; ´aile sigortasını getireceğiz ve hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak.´ O zaman 17 milyon yoksul, fakir var diyorduk, son rakamlar çıktı 22 milyon fakir var bu ülkede, 22 milyon. Ayda 300 lira ile geçiniyorlar. Benim sözüm var hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. Hiçbir ailede çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu ülkeye refahı, bu ülkeye huzuru getireceğim´´ ifadelerini kullandı.

800 BİN TAŞERON İŞÇİYE KADRO
Türkiye´de şu anda 800 bin taşeron işçi bulunduğunu hatırlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu işçilerin hiç bir güvencesi olmadığını belirterek şöyle konuştu:
´´800 bin taşeron işçisi var. Dedik ki; ´bunları kadroya alacağız.´ Zaten çalışıyor, zaten aylık alıyorlar. Zaten parayı veren devlet. Devlet taşerona veriyor. Doğrudan sen ver, niye taşerona veriyorsun? Bunu kaldıracağız, bunu söyledik.´´

"ASGARİ ÜCRETTEN VERGİYİ KALDIRACAĞIZ"
Asgari ücretten vergiyi kaldıracaklarını ve bin 500 liraya yükselteceklerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Asgari ücreti de bizden öğrendiler. Kaç lira olduğunu bilmiyorlardı. ´Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız´ dedik, gidip bizi işverenlere şikayet ettiler. 7 Haziran bitti, her seferinde dediler ki; ´kaynağı nereden bulacaksınız, parayı nereden bulacaksınız?´ Maliye Bakanı da dedi ki; ´parayı bulursanız ben de CHP´ye oy vereceğim.´ Gayet güzel, şimdi bizim seçim bildirgemizi aldılar aynen kopya ettiler. Onlar da emekli diyor, onlar da işçi diyor, onlar da taşeron işçisi diyor, onlarda fakirliği bitireceğiz diyor. Ee, 13 yıldır sen ne yapıyordun, armut mu topluyordun sen? Cebini mi dolduruyordun sen, 13 yıl ne yaptın sen? Demek ki neymiş, demek ki kaynak varmış. Demek ki neymiş, Türkiye´nin sorunlarını en iyi bilen parti Cumhuriyet Halk Partisiymiş. Demek ki neymiş, Türkiye´nin en iyi kadrolarını bünyesinde tutan parti Cumhuriyet Halk Partisiymiş. Demek ki neymiş, kul hakkını yemeyen parti Cumhuriyet Halk Partisiymiş" açıklamalarında bulundu.

"TAŞIMALI EĞİTİMİ KALDIRACAĞIZ"
Kılıçdaroğlu, annelere de seslenerek, "Sevgili anneler, CHP iktidarlığında çocuğunuzu tam gün okula göndereceksiniz. Sabah gidecek akşam eve gelecek. Beslenme çantasını da artık kullanmayacaksınız. Sevgili anneler çocuklarınızı okula gönderiyorsunuz. Taşımalı eğitim, bilmem kaç kilometre ötede ki okula götürüyorsunuz. Taşımalı eğitimi kaldıracağız söz. Nerede öğrenci varsa öğretmen de orada olacak. Birinci kuralımız o. 2´nci kural çocuklar tam gün okula gidecekler. Sabah gidecek, akşam eve gelecek. Beslenme çantasını da artık kullanmayacaksınız. Çocuk öğle yemeğini öğretmenleriyle beraber okulda yiyecek. Hiçbir ücret ödemeyecek. Karnı doymuş öğle yemeğini de yemiş eve gelecekler´´ dedi.

"ETNİK KİMLİK ÜZERİNDEN SİYASET YAPANLARA GÜVENMEYİN"
Kılıçdaroğlu, Türkiye´nin huzura ve barışa ihtiyacının olduğunu dile getirerek, "Türkiye´nin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Çok ayrıştırdılar bizi, çok böldüler. Eğer birisi gelip size etnik kimlik üzerinden siyaset yapıyorsa, ona sakın güvenmeyin. Birisi gelip size en temiz dinimiz üzerinden siyaset yapıyorsa ona da güvenmeyin" şeklinde konuştu.


Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Mudanya'ya Kent Tiyatrosu ve Kültür Merkezi müjdesi

Hanlar Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor

İnegöl'de manevi bir akşam

Yükleniyor