KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU

TOPLANTIDA GRUP BAŞKANLARININ SUNDUĞU PROJELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

DÜNYA 11.02.2010 23:30:19 0
KENT KONSEYİ OLAĞAN GENEL KURULU

İnegöl Kent Konseyi çalışma guruplarının hazırladıkları projeleri sunmaları doğrultusunda yılda iki kez yapılmasına karar verilen Genle Kurul Toplantılarının ilki önceki akşam saat 19.00’da Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Turgay Yel, Nedim Bayram, SP Belediye Meclis Üyesi Hakan İnkaya, MHP Belediye Meclis Üyesi Müfit Besler, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, MP İlçe Başkanı Mahmut Çil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Gümüş, Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Yeşil, Fırıncılar Odası Başkanı Osman Ceylan, Mimarlar Odası İnegöl Temsilciliği Başkanı Ersin Bahçeci ile Kent Konseyi bünyesinde yer alan Kadınlar Meclisi Başkanı Şule Kuzlak, Gençlik Meclisi Başkanı Cem Taşkıner, Çocuklar Çalışma Grubu Başkanı Elif Çalık, Engelliler Çalışma Grubu Başkanı Hasan Fırlncıoğlu, Doğal Afetlere Hazırlık Çalışma Grubu Başkanı Münir Kandemir, Kentlilik Bilincini Oluşturma Çalışma Grubu Başkanı Cuma Ali Yürekli, Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Tandoğan Taner, Trafik Komisyonu Çalışma Grubu Başkanı Tuncay Gönültaş, Kültür, Sanat, Turizm ve Tarih Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Parlar, Eğitim ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Özer Yılmaz ve çalışma guruplarının yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

İnegöl’ü daha yaşanabilir bir hale getirmek ve bu manada ortak aklı oluşturmak adına bir araya gelindiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, “Daha önceki toplantılarımızda ve basın açıklamalarımızda Kent Konseylerinin tanımı ile amaçları üzerinde durduk. Bizim için önemli olan noktanın; siyasetten arınmış, tamamen gönüllülük esasına dayalı bu sivil oluşum ile İnegöl`e hizmet etmek olduğunu vurgulamıştık. Kent Konseyinde ortaya çıkan görüşlerin yılda en az iki kez yapılacak olan Kent Konseyi Genel Kurulu`nda kabul edildikten sonra gerekli olduğu takdirde ilgili kurum ya da kuruluşlarla görüşüleceğini veya tavsiye niteliğinde değerlendirilmek üzere Belediye Meclisinde toplantı gündemine alınacağım da daha önceden ifade ettik. 15 Aralık 2009 tarihinde yine bu salonda yapılan genel kurulda Yeni Dönem Kent Konseyi çalışmalarım görüşmüş, meclis ve çalışma gruplarının belirlenmesi ile Kent Konseyi`nin oluşumunu sizinle birlikte gerçekleştirmiştik. Bu akşam burada toplanma amacımız Aralık ayı Genel Kurul Toplantısından sonraki çalışmalarımızı, çalışma grup ve meclislerinin sunduğu projeleri değerlendirmektir. Genel Kurul`dan bugüne kadar geçen 57 günlük sürede yaptığımız çalışmaları özetlemek gerekirse, öncelikle her bir çalışma grubunun ve meclislerin ilk toplantılarına katıldık, Kent Konseyinin tanımı, işleyişi, görev ve amaçları konusunda istişarelerde bulunduk. Yine bu toplantılarda çalışma grubu ve meclisler kendi aralarında yaptıkları demokratik seçimler sonucu başkan, başkan yardımcısı ve sekreterlerini seçtiler. Aralık Ayı Genel Kurulumuzda aldığımız karar doğrultusunda da seçilen başkanlardan Yürütme Kurulunu oluşturduk. Çalışma grupları ve meclislerde bulunan arkadaşlarımız kendi aralarında yapmış oldukları toplantılarda kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirmek istedikleri projelerin altyapılarını hazırladılar. Hazırlanan projelerin uygulanabilirlik aşamasında her bir grup ve meclisle istişarelerde bulunduk. Kent Konseyi yönetmeliğinde de belirtildiği gibi Belediye Başkanımızın Kent Konseyi Yürütme Kurulumuza önerdiği üç isimden biri olan Fatih Aydın, oybirliği ile Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak belirlendi. Ayrıcı bu zaman zarfı içerisinde kurumsallığın mutlak unsuru olan web sitesi ve logo tasarımı konusunda araştırmalar yaptık. Elimize ulaşan çeşitli logo çalışmaları içerisinden Yıldırım Gazetesi Muhabiri Adem Akçora’nın tasarımı Yürütme Kurulunda yapılan seçimde oybirliği ile kabul edildi. Buradan Adem Akçora kardeşimize teşekkür ediyoruz. Web sitemiz ise şu anda yapım aşamasındadır. Web sitesi ile alakalı tüm prosedürler tamamlanmış olup teknik içerik çalışmaları devam etmektedir, web sitemiz en kısa zamanda hizmete girecektir. Kent Konseyi yönetmeliği gereği Sayın Belediye Başkanımız Alinur AKTAŞ, Belediye Binasında bir başkan odası ile çalışma grup ve meclislerinin toplantı yapabilecekleri bir salonu Kent Konseyimize tahsis etmiştir, kendilerine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen ilk genel kurul toplantısında çalışma gurubu başkanları 57 günlük süre zarfında ilgili oldukları alanlarla ilgili hazırladıkları kısa, orta ve uzun vadeli projelerin sunumlarını yaptılar. Hazırlanan projelerin gerekliliği ve İnegöl’e neler kazandıracağının masaya yatırıldığı toplantıda Konsey çalışmaları ile ilgili konular oylamaya sunuldu.

Yapılan çalışmaların İnegöl’e hayırlar getirmesini dileyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kent Konseyleri nüfusu 50 bini aşkın belediyelerin oluşturduğu bir prosedür. Ama bu yaptığımız formaliteden ibaret olmasın. İlçenin mülki amire olan bir kaymakam var, belediyeyi yöneten bir belediye başkanı var, belediye meclisi var, belediye encümeni var, diğer kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin liderleri var. Biz kent konseylerini belin fırtınası estirerek fikirler ortaya koyacak ve bu fikirleri bizzat takip edecek gruplar olarak değerlendiriyoruz. 10 çalışma gurubumuzda ağırlıklı kısa vadeli olmak üzere orta ve uzun vadeli yaklaşık 40 projeden bahsedildi. Bu konuda fikir yürüten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Belediyenin kesinlikle maddi ve manevi bütün imkanları bu iş için seferberdir. Özellikle sizlerden de projelerinizin takipçisi olmanızı istiyorum. Şehrin bütününü içine alacak organizasyonlarla çok ciddi çalışmalara imza atabiliriz. Dolayısıyla da bundan bütün şehir istifade edebilir. Ben çalışma guruplarımızın ciddi projeler üreteceklerine inanıyorum.” diyerek hazırlanan projelerin detayları üzerinde de durulması gerektiğini belirtti. Toplantıda çalışma guruplarının sunduğu projeleri değerlendiren Başkan Aktaş, ortaya konulan hedeflerin ulaşılmaması gibi bir durum olmadığı kaydetti. Başkan Aktaş, “Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Projeleriniz belediyemizin çalışmalarına yol gösterecektir. Kent Konseyimizin de belediye organizasyonlarının desteklenmesi noktasında büyük önem teşkil edeceğini düşünüyorum. Burada uçuk kaçık gibi değerlendirilen bazı projeler hayata geçirildiğinde birçok kişinin ufkunu açacaktır.” diye konuştu.

Programın sonunda toplantıya katılanlar ortaya konan projeler ile ilgili görüş ve önerilerini ifade ettiler. Genel kurula sunulan projelerin ise eksiklerinin tamamlanıp son şekline kavuşmasıyla Belediye Meclisine sunulacağı bildirildi.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor