Keles kabuğunu dev yatırımlarla kırdı! Açılışı Bakan Varank yaptı

Keles'e kazandırılan hizmetlerin toplu açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Keles meydanında gerçekleştirildi.

BURSA HABER 28.04.2023 17:36:00 0
Keles kabuğunu dev yatırımlarla kırdı! Açılışı Bakan Varank yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles Belediyesi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve BUSKİ tarafından Keles'e kazandırılan hizmetlerin toplu açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Keles meydanında yapıldı.

Açılışta konuşan Bursa Milletvekili Osman Mesten, yörenin evladı olarak Keles halkına yıllardır beklenen hizmetlerin getirilmesinde katkı sunduğu için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte halkın her zaman yanında olduklarını ve hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Mesten, açılışı yapılan hizmetlerin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin,  de konuşmasında; Bursa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bakan, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin işbirliği halinde çalışarak Keles'e uzun yıllardır görmediği hizmetleri getirdiğini belirten Başkan  Keskin, ilçe halkı adına desteği ve katkısı olan tüm kurum ve kişilere  de teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,da Bursa'nın 17 ilçesine ayrım gözetmeksizin projeler geliştirdiklerini, dağ ilçelerine ise ayrı bir önem verdiklerini söyledi. İlçenin yıllardır konuştuğu Keles Kültür Merkezi'nin konferans, düğün salonu ve diğer müştemilatlarıyla birlikte ilçe halkına hizmet verdiğini belirten Başkan Aktaş, "Keles Kocayayla, Bursa'nın ve ülkemizin sembollerinden bir tanesi. Kocayayla, kamp ve rekreasyon projesi kapsamında hiçbir ağaca zarar verilmeden bungalov evleri ve restoranıyla Keles'e hizmet vermeye devam ediyor. Birçok kırsal mahallenin yollarında ve altyapısında önemli çalışmaları hayata geçirdik. BUSKİ marifetiyle de 173 kilometre içme suyu hattı, 42 kilometre kanalizasyon, 9 kilometre yağmur suyu hattı döşedik. Keles İleri Biyolojik Atık Su Arıtma ile ilgili çalışmalar sürüyor. 64 milyon 985 bin TL bedelle ihalesini yaptık. İnşallah Ağustos 2024'de çalışmaları tamamen bitirmiş olacağız. İmkansız gibi gözüken konuları Bursa'da bir bir hayata geçiriyoruz. Yıllarca konuşulan doğalgazı dağ ilçelerimizle buluşturduk. Biz taş üstüne taş koymanın hesabını yapıyoruz. Bizler yerel yöneticilikte lider ve duayen olmuş bir liderle çalışıyoruz. Onun yol arkadaşları olarak ona yakışır hizmetleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Keles'e yapılan tüm yatırımlar hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Törende,Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin tarafından Bakan Varank'a geleneksel Keles bebeği hediye edildi. 

Törende kürsüye çıkan  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuşmasına Kelesli vatandaşları selamlayarak başladı. .Varank konuşmasında şunları söyledi.”Buranın havası sert.Havası sert olan yerin insanı da mert olur.İşte siz mert kardeşlerimle bugün de hizmet kervanımıza kattığımız eserlerin açılışları vesilesiyle buluştuk.Yerel yönetimlerden merkezi hükumetimizin katkılarıyla yapılmış eserlere kadar bu güzel bu küçük bu şirin ilçeye kazandırdığımız eserler arkamızda duruyor.Sayın Cumhurbaşkanımızın bir siyaset anlayışı var.Hizmet siyaseti.Bu ülkeyi hak ettiği hizmetlerle buluşturmak.Bu aziz milletimizin hak ettiği yatırımları milletimize kazandırmak için 21 yıldır gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. 

Buna şahitsiniz değil mi? Dur durak bilmeden,yorulmak bilmeden milleti için adeta canını ortaya koyuyor. Biz bu hizmet siyasetini gütmek için, milletimize hak ettiği hizmetleri kazandırmak için mücadelemizi sürdürürken bizim karşımıza dikilenleri de biliyorsunuz. Biz sadece mevzuatla uğraşmıyoruz.Biz hangi hizmeti yapmak istediysek sürekli, bizim karşımıza birileri dikildi. Biz bunu yaptırmayız dediler. Biz buna karşıyız dediler. Gelince bunu engelleyeceğiz dediler. Ama biz onlara aldırış etmedik.

Biz yolumuza kararlılıkla devam ettik. Şimdi sizlere sormak istiyorum. Biz bu vizyonsuz muhalefeti, biz bu sadece paçamızdan tutup çekmeyi bilen muhalefeti dinleseydik Türkiye’nin otomobili olur muydu ?Biz otomobili ilan ettik ne dediler ?Bunun fabrikası nerede dediler,fabrikanın temelini attık ne dediler ?siz bu fabrikayı bitiremezsiniz dediler.Fabrikayı açtık.Ne dediler ? Burada üretim bandı yok.dediler.Otomobil piyasaya çıkınca da siz bizi, kandırıyorsunuz ,otomobilleri İtalya’dan getiriyorsunuz dediler.Bunlar o kadar cahil ki ,Gemlik’i İtalya’da zannediyorlar.Ama Gemlik. Bursa’da. Türkiye’nin  otomobilinin fabrikası Bursa’da. 

Bunu kim satın alacak ?  dediler. Ama vatandaşlarımız 60 bin lira kaparo yatırıp, tam 177 bin vatandaşımız bu arabayı almak için sıraya girdi. eski Türkiyeyi tarihin çöplüğüne göndermemiz lazım. Eğer onları tarihin çöplüğüne gönderirsek emin olun çok başka bir Türkiye’yi elde edeceğiz. Bunun yolu nereden geçiyor ? Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermekten geçiyor. Bunun gibi nice eserleri Bursa’ya kazandırmaya devam edeceğiz.” Konuşmaların ardından, eserlerin açılış kurdelesi kesilerek tören sona erdi.


Bursaspor - Vanspor FK maçı seyircisiz oynanacak

20 saniye içinde 2 kez ölümden döndü

İnegöl'de Yeniceköy'e 4 yeni sokak kazandırılıyor

İki lider arasında kritik görüşme: Özgür Özel AK Parti Genel Merkezi'nde

Gençlerden şehitlere vefa

Yalova’da DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı

Bursa AFSİAD’dan özel kullara ’eğitim kampüsü’ önerisi

Geleceğin veteriner hekimlerine uygulamalı eğitim

670 yıllık dede aşı geleneği bu yıl 671. kez yaşatılacak

Üsküdar’da beton pompası apartmanın üzerine devrildi: 2 balkon çöktü

Yalova’da AVM’deki avize alev alev yanarak düştü

Münevver Karabulut’un babası, Cem Garipoğlu’nun otopsi fotoğraflarını yorumladı

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğun düşerek hayatını kaybettiği çukur kapatıldı

Başakşehir’de husumetlisini bıçaklayarak ölümüne neden olan şahıs yakalandı

Sultanbeyli’de boşanma aşamasındaki karısını boğarak öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'da irkçı saldırılar örtbas ediliyor

Yıldırım Belediyesi, Bağlaraltı Pazar Yeri projesini tamamlıyor

İHH Özgürlük Filosu ile Gazze'ye yardım ulaştıracak

Film sahnesi değil tasarlanmış cinayet: Müşteri gibi taksiye binip kafasına sıkmışlar

Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi

İstanbul'da nisan ayında fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu

Küçükçekmece’de kafe yarım saat içinde küle döndü

Emirgan Korusu'nun sevimli sincaplarını her gün kuru yemişle besliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’na 2 yıl 4 aya kadar hapis talebi

Bursa'da PKK/KCK terör örgütüne operasyon: 14 üye yakalandı!

Beşiktaş’ın konuğu Çaykur Rizespor

Bursa'da kiracı çöplük oluşturdu, ev sahibi çileden çıktı

Bursa'da sahne sırası işçilerde

Bursalı dağcılar Uludağ'ın Saklıgöl'ünde buzlu gölette yüzdü

Yükleniyor