Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, gerçekleştirdiği projeleri basın mensuplarına tanıttı

Toplantıda konuşan Başkan Keskin, genç nüfusun Keles’te kalmadığını şehre göç ettiğini vurguladı.

GÜNDEM 26.10.2023 12:50:00 0
Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin,  gerçekleştirdiği projeleri basın mensuplarına tanıttı

HIDIRCAN KAYA

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, yapmış olduğu çalışmaları Bursalı basın mensuplarına tanıttı. Kırsal turizm çalışmalardan hizmet tesisine, parke taşlara kadar her şeyi aktaran Başkan Keskin, tarım ve hayvancılık konusuna da değindi. Kocayayla’da bulunan kamp ve karavan alanlarının rekreasyon çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Keskin, ‘‘Marmara’nın en büyük yaylası olan Kocayaylamızın alt yapısını BUSKİ işbirliği ile yeniledik. Kamp ve karavan alanlarını rekreasyon çalışmalarını tamamladık. Bungalov turizmini Bursa Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ilçemize kazandırdık.Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüterekKocayaylamıza Türk Dünyası Ata Sporlarını kazandırdık ve ilçemizin kuruluşundan bugüne gerçekleştirilen geleneksel kültür şölenlerimiz ile entegre ederek birlikte düzenlemeye başladık. Keles İnşaat Turizm Tarım Tic. San. Ltd. şirketini kurarak kırsal kalkınmada kırsal turizm adına daha hızlı ilerlemeler kaydettik. ATV, bisiklet, at biniciliği, okçuluk ve daha birçok sportif faaliyetlere ev sahipliği yapıyoruz’’ dedi.

‘‘KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK VERİYORUZ’’

Kadın derneklerine ve kooperatiflere önem verdiklerini ve gereken desteği de her zaman sağladıklarını ifade eden Başkan Keskin, ‘‘İlçemize has yetişen ürünlerimizin coğrafi işaret süreçlerinde sonlara yaklaştık. İlçemize has Keles Güveci, Keles Bebeği, Çörekotu, kiraz, peynir daha kurumsal ve daha tanınır olacak. Gelemiç mahallemizi turizme kazandırmak ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlamak için kaya tırmanışı, trekkingen önemlisi ise ülkemizin en önemli ve sayılı rafting parkurlarından biri olacak28 adet içinde parkuru barındıracak rafting merkezlerinden birine ilçemiz ev sahipliği yapacak şekilde çalışmalarda sonlara yaklaştık’’ şeklinde konuştu.

’‘EKONOMİYE CAN KATTIK’’

Tarım ve hayvancılık hakkında ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Keskin, ‘‘Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi noktasında Uludağ İhracatçı Birlikleri ile ortak çalışmayürüterek ihracatın standartlarını halkımıza duyurduk ve bu konuda üreticiler ile eğitimseminerleri düzenleyerek ihracata ilçemizin kapılarını açmış bulunmaktayız.Keles kirazımızın coğrafi işaretini ilçemize kazandırdık. Doğru tarım politikamızı hayata geçirdik ve kulaktan duyma değil ihtiyaca göre üretim ilegerekli arazi tahlillerinide içine katarak çiftçilerimize hagel destekleri ile %70 hibeli fidan ve fidedağıtımları gerçekleştirdik ve bu kurulan Keles Belediyesi Yerel Eylem Grubu derneğimiz ile birlikte bu alanda çalışmalarımız hızla devam edecektir. Hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın kriterleri araştırılıp yapabilirliğine göre veihtiyaç durumuna göre hagelile desteklerde bulunduk. Dünyanın sayılı ülkemizin ise en iyi çörekotuna sahibiz dedik. Bu konuda yerel ve ulusal tanıtımlarda bulunduk. Üreticimizin ürünü değer bulsun diyegerekli ekipman ve bina desteklerinde bulunarak pazar değerini ve pazar payını %600 artırdık. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde arz ve talebin artması sebebi ile yöremize haskendinden tohum niteliği taşıyan çörekotu tohumu dağıttık ve bu çalışmalarımız talebe göredaha da arttırılarak devam edecektir. Aromatik bitkiler noktasında ilçemize has yetişen bitkiler dahil olmak üzere vatandaşlarımızınkendi ürünlerininde yağını çıkarabileceği Belenören mahallemize bitki özü tesisi kurduk. Yaban mersini, ahududu, aronya, trabzon hurması, salep ve birçok ürünü pazar payı ile ilçemize kazandırdık ve gerekli arazi şartlarını taşıyan vatandaşlarımıza %70 hibeli fide dağıtımlarını gerçekleştirdik. Seracılığın geliştirilmesi noktasında gerekli eğitimler düzenledik ve desteklerde bulunduk. Kocakovacık mahallemizde olmaz denilen rakımlarda şuan çilek seraları vatandaşlarımız tarafından kuruldu, bizler de hagel desteğiyle çilek fidesi dağıttık. Bütün bu yapılan çalışmaların sonunda ilçemizin hemen hemen her noktasında ekonomiye can kattık’’ açıklamasında bulundu.


Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta yapılacak

Ünlü sanatçılar Altıeylül ve Balıkesir’in tanıtımı yapıldı

Esenyurt’ta veteriner hekimler unutulmadı

Ayvalık turizm sezonuna hazırlanıyor

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

Beşiktaş Büyükdere Caddesi’nde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kazaya müdahalesi sürüyor.

İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu

Bozüyük Belediye Tiyatrosu 2023-2024 tiyatro sezonunda 11 bini aşkın seyirciye ulaştı

Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor

Türk kadın boksörlere Arnavutluk’tan teklif geldi

Ailenin yaşadığı baraka yanarak kül oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlar Sheila Chelangat kazandı

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İstanbul etabı nötralize edildi

Tekirdağ’da şiddetli yağış sokakları dereye çevirdi

Kadıköy’de sürücü ortalığı birbirine kattı

Dünyada bir ilki gerçekleştirdiler

Elbistan’da tarlada vurularak ölen Bülent öğretmenin ailesi, fail ya da faillerin yakalanamamasından şikayetçi

Kafa kafaya çarpışan motosiklet sürücüsü 11 gün sonra hayatını kaybetti

Kalkınma Yolu Projesi masaya yatırıldı

’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi

Sahillerde yaz hazırlığı

Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı

Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü

Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı

Bandırma’da şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu

Polise silah çeken şüpheli vurularak yakalandı

Hayat kurtaran hastane çalışanları, sesleriyle mest etti

"Orhan Taylan Sokağın Direniş Hafızası" Sergisi Nilüfer’de

Patenli genç canını hiçe saydı

Yükleniyor