KARACABEY´DE HİZMET DOLU 30 AY

BAŞKAN ALİ ÖZKAN YENİ DÖNEM PROJELERİNİ PAYLAŞTI

GÜNDEM 16.11.2016 14:42:09 0
/kanal16haber.com/2016-11/16/152242955b.mp4
KARACABEY´DE HİZMET DOLU 30 AY

 

 

Belediye Başkanı Ali Özkan´ın göreve geldiğinden beri, ilçenin kalkınması adına ülke çapında ses getiren örnek çalışmalara imza atan Karacabey Belediyesi 2016 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilen faaliyetleri, 2017 yılına dair hedefler ve planlanan yeni projeleri düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna aktardı.

Son 6 aydaki tüm belediyecilik faaliyetlerinin detaylı şekilde paylaşıldığı dönem değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Ali Özkan, lafta değil, icraatta örnek alınan belediyeciliği ortaya koymak için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Özkan, ?Her şeyden önce net bir dille ifade etmek istiyorum ki finansmanı ve bütçesi güçlü belediye her zaman vatandaşına daha fazla hizmet sunabilen belediyedir? diyen Başkan Ali Özkan; ?Göreve gelir gelmez, hemen gelir kalemlerimizi arttırmak için mücadeleye başladık. Âtıl durumdaki kiralanabilir alanlarımızı uygun hale getirerek kiraya verdik. Hastanemizin yanındaki eczane alanları ile 4 milyon TL´ye yakın gelir elde ettik. DSİ´nin alanlarını özel bir protokol ile kiraya vererek önemli miktarda gelir elde ettik. Tüm birimleri verimlilik esaslı tıpkı bir özel şirket gibi elden geçirdik ve verimsiz süreçlerimizi, satın alma süreçlerimizi iyileştirerek önemli ölçüde tasarruf elde ettik. Bu tasarruflarımızı Karacabey´e yatırım olarak döndürdük. Makine parkımız sadece bizim dönemimizde 18 yeni araç ile neredeyse tamamen yenilendi. Bütçe disiplinini getirdik. Tüm bu yatırımlara rağmen kasamızda hala ciddi anlamda paramız var? dedi.

30 aydan bu yana gerçekleştirdikleri sportif, sosyal, ekonomik ve kültürel proje atılımlarından söz eden Başkan Ali Özkan; ?Lisanslı sporcu sayısını 20 kat artırarak, ilçede adeta sporcu patlamasının gerçekleştirilmesini sağladık. Karacabey Belediyespor, amatörden süper amatöre, oradan BAL ligine yükseldi. Desteği hiç bırakmadık. Biz ?kentin en büyük birleştirici gücü spordur? dedik. Yaptığımız çok başarılı bir hamle ile takımızı 3. Lige taşıdık.Büyükşehir Belediyesiyle birlikte, Mustafa Fehmi Gerçeker stadını 3. Lige yakışır hale getirdik.3T vizyonumuz çerçevesinde, Tarım-Turizm ve Teknoloji konularındakiönemli projelerin startını, yılbaşı itibariyle veriyoruz.Bunların arasında TEKNOSAB başta olmak üzere; ilçemize Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla başladığımız Yeniköy sahili rehabilitasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Her kırsal mahallemizde mutlaka bir eserimiz olacak hedefi ile imam evleri, düğün salonları, parklar, muhtarlık binaları, yol çalışmalarını yaptık. Leylek Master Planı çerçevesinde turizm konusunda önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Uluabat´ta inşa edilecek turizm tesisleri için dolgu yaparak kazandığımız 83 dönümlük alanı hazır hale getirdik. Turizmin parlayan yıldızı Eskikarağaç köyüne sahil yolu ve sosyal tesis inşa ettik. Leylek köyü algısı için Türkiye´de ve Avrupa´da çalışıyoruz. BUSKİ ile birlikte eski su sistemlerini tamamen yeniliyoruz? ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, Eskikarağaç Leylek Köyü ile ilgili ilk defa kamuoyu ile paylaştığı müjdeli bir haberi de vererek; ?Eskikaraağaç bölgemizde leyleklerin üreme ve beslenme alanlarının iyileştirilmesi ve yerel sığır cinslerimizin korunarak doğal çevreyi iyileştirme konusunda AB´den bir projemiz fon almaya hak kazandı.?Rengârenk Karacabey´ projemizle eski panayırı modernize ederek tekrar hayata geçirdik. Karacabey´in gizli cenneti olan ve keşfedilmeyi bekleyen longoz ormanlarını Türkiye´ye tanıtmak için etkinlikler düzenledik.

Longoz maratonunu 15 Temmuz şehitleri için bu yıl ilk defa gerçekleştirdik. ?Ihlamur Kokulu Günler´ etkinliği ile tam bir doğa harikası olan, dünyanın en büyük ıhlamur ormanlarının tanıtımını yaptık. Yeniköy ve Malkara´da sahil düzenleme projeleri ile yaz dönemi için bölgeyi keyif alınan bir hale getirdik.Karacabey´e 4 yıldızlı bir otel kazandırmak için hazırlıklarımızı tamamladık, ihale aşamasındayız. Yeniköy´de butik otel projemiz hazır? diye konuştu.

?Düzenlediğimiz tarım fuarlarıyla sektöre ivme kazandırdık? diyen Başkan Ali Özkan; ?Tarım fuarımız artık yerel değil ulusal fuarlar arasında yerini aldı. Türkiye´nin ilk tarım AVM´si Karacabey´de yükselecek. Tarım merkezi Karacabey´e yakışacak yeni hal binası için ihale aşamasına geldik. Kent içinde yer işgal eden tarım araçları için tarım park projesini tamamlama noktasına geldik. Trafiği rahatlatmak adına önemli kamu kuruluşlarını kent merkezinden yakın bölgelere taşıyoruz. Domates Çalıştayı ile tarımsal ürünler önceliklerimize yönelik stratejik bir toplantı yaptık. Bunu da ilk defa paylaşıyorum. Şeker pancarı konusunda bu tarz bir çalışmayı yürütüyoruz. Doğal şekerin üretimini teşvik etmek amacı ile pancar üretilen ilçeleri bir araya getiriyoruz. Bu konuda bir eylem planı oluşturacağız. Yaz döneminde ilçemize gelen mevsimlik işçilere ve çocuklarına da yüzme kursları gibi projeler geliştirdik.Dayı Karacabey Derneğimiz vasıtası ile 350 öğrenciye burs verdik? ifadelerini kullandı.

?3d hedefimiz doğrultusunda; doğum, düğün ve defin günlerinde vatandaşlarımızın yanında olduk? diyen Başkan Ali Özkan; ?İşe başlarken zihniyet değişimini gerçekleştirdiğimiz ve ilçede sağladığımız birlik beraberlik ortamı ile hareket ettiğimiz Karacabey´imizin dış algısını da değiştiriyoruz. Şimdi görsel olarak da bir değişikliğe gittik. Karacabey Belediyesi´nin logosu, 3T vizyonunu kapsayan Tarım, Turizm ve Teknoloji ile güncellendi. Artık Karacabey Belediyesi, yeni logosu ve yeni yüzü ile vatandaşlarımızın yanında? açıklamalarında bulundu.

 

 


Gazze'de can kaybı 32 bin 623'e yükseldi

Bursa'da patlama ve yangın sonrası bodrumda ceset bulundu

Bursa'da gençlere müjdeler: Gençlik Merkezleri 50'ye Çıkıyor, YKS Kursları 15'e Ulaşıyor

Nilüfer'e 300 kişilik kız öğrenci yurdu kazandırılıyor

Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Yükleniyor