KANSERLİ BABA İLAÇLARINI ALAMIYOR

TALİHSİZ ADAM ÇOCUĞUNU BABASIZ BIRAKMAK İSTEMİYOR

GÜNDEM 2.01.2017 11:25:09 0
/kanal16haber.com/2017-1/2/132024649b.mp4
KANSERLİ BABA İLAÇLARINI ALAMIYOR

 

Bursa´da henüz 20 aylık bebeğe sahip genç baba, akciğer kanserini yenebilmesi için gerekli olan ilacı alamıyor. 
Akciğer kanserine yakalandıktan kısa süre sonra kanserin kemiklere ve beyne sıçraması sonucu zor bir hayata başlayan 29 yaşındaki Mustafa Aymergen tedavi için gerekli olan, ABD´de akciğer kanserinde yapılan testlerde yüzde kırk başarı sağlayan Opdivo isimli ilacı almak için yardım istedi.
Bursa´nın merkez Yıldırım ilçesi Yenimahalle´de eşi Nazlı Aymergen ve 20 aylık bebeği Poyraz ile beraber yaşayan Mustafa Aymergen, Haziran ayında göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede akciğer kanserine yakalandığını öğrendiği günden beri zorlu bir tedavi sürecine girdi. Tedavi olabilmek için girdiği kemoterapiyi vücut reddedince kanser kısa sürede kemiklere ve beyne sıçrayarak Mustafa Aymergen´in tüm vücudunu sardı.

Amerika´da araştırmalar yapan bir şirket akciğer kanserini yenebilmek için Optivo adı verilen ilaç geliştirdi. İlaç yapılan testlerde yüzde 40 gibi ciddi bir başarı elde edince Amerikan İlaç ve Gıda Kurumu (FDA) tarafından onaylanarak kısa sürede birçok hastanın ulaşmasına imkan sağladı. Aynı şekilde ilaç kısa sürede Avrupa ülkelerinde de onaylanarak akciğer kanseri hastalara umut olmaya başladı. Fakat Türkiye´de ilaç henüz onaylanmadığı için Sağlık Bakanlığı ve SGK tarafından hastalara temin edilemiyor. 
Akciğer kanseriyle, 20 aylık Poyraz bebekten güç alarak savaşan Aymergen; "6 ay önce akciğer kanseri olduğum ortaya çıktı. Kemoterapiye başladım fakat vücut genç olduğu için tedaviyi reddetti. Hastalığım iyice ilerleyerek beynime ve belime sıçradı. Özel bir hastanede beynimden ameliyat oldum. Akciğer kanseri için tek umut ´Optivo´ diye bir ilaç varmış, bunu doktorum söyledi. Tek umudumuz olan bu ilacı çok pahalı olduğu için alamıyoruz, hasta olduğum için çalışamıyorum aylardır. Sağlık Bakanlığı ilaç henüz ruhsat alamadığı için bize temin edemiyor. Ruhsat alınması belki bir yılı bulur. Benim o kadar vaktim yok, en kısa sürede o ilaca ulaşmam lazım" diye konuştu. 
"Şifa dağıtıyordu, şimdi şifa bekliyor"

5 yıl önce evlendiği eşinin ilaç alamadığı için, 6 ayda gözlerinin önünde erimesine mani olamayan 21 yaşındaki Nazli Aymergen; "Çok güzel giden bir evliliğimiz vardı, 6 ay önce gelen bu hastalıkla beraber tüm güzel şeylerimiz bitti. Eşim eczacıydı, insanlara şifa dağıtıyordu şimdi ise şifa bekliyor. Herşey güzel giderken Haziran ayında göğüs ağrısından dolayı hastaneye gittik sonra orada teşhis konuldu. Ameliyat şansı vardı, doktorlarımız "kemoterapiyle küçültelim" dediler fakat vücudu reddetti. Bir doktorumuz immunoterapi adı verilen tedavi yönteminde kullanılan ´Optivo´ isimli ilacı önerdi. Tedaviyi en az 3 ay görmesi gerekiyor ve ilacın maliyeti en az 90 bin lira, bizim bu parayı karşılamamız mümkün değil. Benim eşim çok güler yüzlü, neşeli birisiydi, bize yardım edilirse tekrar o haline dönebilir. Eşimin beyin kemiğinde, bel kemiğinde, kalça kemiğinde ve lenf bezlerinde de kanser var artık. Bizim için tek umut bu ilaç, şansımız yüzde 1 bile olsa bunu denememiz lazım. Eşimin yaşı daha çok genç" diye konuştu.
20 aylık bebeği Poyraz´ı, bulduğu her fırsatta sevmeye çalışan, kanser hastası Mustafa Aymergen için ilaçsız geçen her gün, ümitler biraz daha azalıyor.


Boşandığı için lokma döktürdü

Kartal’da rezidansta öldürülen kadın, şarkıcı Yalın’ın kuzeni çıktı

Nihal Candan tahliye edildi

Çanakkale’de 8 kaçak göçmen yakalandı

Tarımsal üretimin gücü Bursa Ticaret Borsası ile ortaya çıkıyor

Gemlik Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları ve Özel Kalem Müdürü belli oldu

Gemlik emniyeti suçlulara göz açtırmadı

Nilüfer Belediyesi’nde başkan yardımcıları belli oldu

Hemşirelik adayları beyaz üniformalarını giydi

İş yerini kapattıktan sonra sohbet eden esnafa silahlı saldırı: 2 yaralı

Direksiyon başında nöbet geçirince kaza yaptı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Bursa’da startup yatırımcı ekosistemi bir araya geldi

BUTGEM’de istihdam odaklı “Mesleki Eğitim İşbirliği” protokolü İmzalandı

Bandırma semalarındaki Afrika çöl tozu dron ile görüntülendi

Kadıköy’de taşkınlık çıkaran şahsı yolcular dışarı attı

Başkan Bozbey, MODEF’i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır

Ticaret Bakanlığı'ndan kritik adım!

İnegöl'de Kurban Bayramı kotra ihalesi tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni kamuoyuna sundu

Gazeteciler Vakfı’ndan Vali Demirtaş’a ziyaret

Orhangazi'de çöp konteynerinde ayı etine rastlandı!

İstiklal Caddesi saldırganına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet

Karacabey'de feci kaza: 1 ölü, 2 yaralı

Öğretmene saldıran veli yakalandı, adalete teslim edildi

Hacca gitmek için Fransa'dan bisikletle yola çıkan iki kişi Tekirdağ'a geldi

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Sakarya'da otomobilin çarptığı kadın öldü

Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi yaralandı

Yükleniyor