KAHRAMAN ŞOFÖR ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARDI

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ HAYRETTİN ŞAHİN, YAPTIĞI MÜDAHALEYLE DİLİ BOĞAZINA KAÇAN ÇOCUĞUNU HAYATINI KURTARDI.

GÜNDEM 3.01.2018 12:30:23 0
/kanal16haber.com/2018-1/3/123311984b.mp4
KAHRAMAN ŞOFÖR ÇOCUĞUN HAYATINI KURTARDI

Yeni yılın ilk saatlerinde Kocaeli´de üzücü bir o kadar da sevindirici bir olay yaşandı. Fatma-Sercan Şiner çifti Büyükşehir Belediyesi Ulaşımpark otobüsünde Umuttepe istikametine giderken bebeklerinin hareket etmediğini fark etti. Bir anda panikleyen çift otobüste yardım çığlıkları attı. Panik halde bebeklerini elinde tutan çiftin feryadını duyan şoför Hayrettin Şahin hemen aracı kenara çekti. Çiftin yanına gelen şoför bebeğin nefes almadığını fark etti. Bebeğe kalp masajı yaparak tekrar nefes almasını sağlayan Kahraman şoför, daha sonra bebeğin dilinin boğazına kaçtığını fark etti.

ŞOFÖRÜN MÜDAHALESİ BEBEĞİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

İlk yardım müdahalesi ile dilini boğazından çıkaran şoför daha sonra bebeği rahat bir yere uzatarak suni teneffüs yapmaya başladı. Uzun süre bebeğin nefes alması için mücadele eden Hayrettin Şahin, bebeğin nefes aldığını ve hareket ettiğini görünce kendisi de rahata bir nefes aldı. Kahraman şoförün bebeğe müdahalesi esnasında baygınlık geçiren çift, bebeklerinin gözlerini açması ile gözyaşlarına tutuldu. Ömer Asaf bebek daha sonra kontrol amaçlı olarak olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü.

?ALDIĞIMIZ EĞİTİMLER İŞE YARADI?

Ambulansla kontrol için hastaneye kaldırılan Ömer Asaf bebek hayati tehlikeyi atlattı. Kahraman şoför Hayrettin Şahin; ?otobüs ile Hereke- Umuttepe arasında seyahat ederken bir çığlık duydum. Aynadan baktım ilk başta kavga var sandım. Sonra aynı çığlığı tekrar duyunca otobüsü müsait bir yere çekip durdurdum. Yerimden kalkıp bebeğin yanına gidene kadar, daha önce aldığım ilk yardım eğitimleri aklıma geldi. Daha önce Büyükşehir Belediyesinin acil durumlar için otobüs şoförlerine verilen itfaiye ve ilk yardım eğitimlerini almıştık. Bebeğin yanına gidince anne babanın çok panik yaptığını gördüm, bebek hareketsizdi. Ben soğukkanlılığımı koruyarak, aldığım ilk yardım eğitimlerini uygulamaya başladım. Bebek nefes almıyordu ona kalp masaj yaptım. Kalp masajından sonra bebek nefes almaya başladı. Bu sırada dilini yutmuştu. Ben parmağımla bebeğin dilini geri çekerek tekrar nefes almasını sağladım. Nefes almaya başlayınca parmağımı ısırdı. O sırada gözlerini açtı bebekle göz göze geldim. Ona ilk yardım yaparak tekrar nefes almasını sağladığım için çok sevindim. Ailesi de bunu görünce çok sevindiler. Böyle güzel bir olaya vesile olduğum için çok sevindim. Allah bebeğe uzun ömürler versin. İnşallah vatanına milletine hayırlı bir evlat olur? ifadelerini kullandı.

BAŞKANDAN ŞOFÖRE ÖDÜL

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, minik bebeğe ilk yardım müdahalesinde bulunarak hayata döndüren şoför Hayrettin Şahin´i makamında konuk etti. Kahraman şoföre yaptığı örnek davranışından dolayı kutlayan Başkan Karaosmanoğlu, ?otobüs şoförlüğü sadece kullandığı otobüsü bir yerden bir yere taşımak değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm personelimizin ilk yardım ve itfaiye eğitimleri almalarını önemsiyoruz. Şoför, taşıdığı tüm yolcuların hayatından sorumludur. Hayrettin arkadaşımız, aldığı eğitimleri uygulayıp bir bebeğin hayatını kurtararak bunu bizlere bir kez daha gösterdi. Biz de arkadaşımızın emeklerini boşa çıkarmıyoruz ve kendisine bir maaş ikramiye veriyoruz? ifadelerini kullandı.

?ONUN SAYESİNDE ÇOCUĞUMUZ HAYATTA ŞU AN?

Ardından Şoför Hayrettin Şahin, minik çocuğu ziyaret etti. Şahin sayesinde çocuklarının hayatta kaldığını ifade ede baba Sercan Şimer, ?Sabah saat 7.30 gibi Üniversite Hastanesi´ne giden otobüste giderken birden çocuk kucağımda baygınlık geçirmeye başladı, ne yapacağımı bilemedim. Hemen Şoför Hayrettin Bey ilk yardımı biliyormuş, eğitimini almış. Onun sayesinde de çocuğumun hayatı kurtulmuş. Benim elim ayağım tutuldu, panik oldum ben o sırada. Zaten ikimiz vardık otobüste. Ben panik oldum. Panik olunca Hayrettin Bey de anladı durumu biz panik olunca. Geldi ve müdahale etmeye başladı. Onun sayesinde çocuğumuz hayatta şu an. Sonra çocuk kendine geldi ve o anda ambulansı aradı ve ambulans geldi götürdü anında. Hayrettin Bey´e teşekkür ederim. Dua ediyorum ben, herkes dua ediyor. Onun sayesinde şu an çocuk hayatta.? Dedi.

?BANA DUA ETSİNLER, BAŞKA DA BİR İSTEĞİM YOK?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nden aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde Ömer Asaf´ı kurtardığını söyleyen şoför Hayrettin Şahin, ?Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park´ın bizim için düzenlemiş olduğu bir eğitim var. Tabii ben de oradan aldığım eğitimlerden faydalanarak olan tecrübemle müdahale ettim Allah´ın yardımıyla ve Allah korudu. İnşallah o da vatanımıza milletimize hayırlı bir evlat olur. Benim sadece duaya ihtiyacım var, bana dua etsinler, başka da bir isteğim yok? şeklinde konuştu.


Uyku apnesi sendromu olanlara ehliyet yasağı

Mart ayında trafikte patlama! Taşıt kayıtlarında yüzde 18,2 artış yaşandı

Trendyol Süper Lig’de 34. hafta yarın başlayacak

Çanakkale Kara Savaşları’nda broşürle propaganda savaşı

İsmail Kartal’ın 10. derbi heyecanı

Bakan Bak: "Herkese, tüm dünyaya ’Çanakkale geçilmez’ efsanesini anlattılar, gösterdiler"

Anzaklar ‘Şafak Ayini’ ile atalarını andı

Bursa Şehir Hastanesi bahçesi boks ringine dönüştü

Bursa'da rögar giderinden ses geldi, vatandaş köpeği kurtardı

Bursa'da Doğancı Barajı'na inşaat atığı döken kişiye 15 bin lira ceza

Bursa’da suç örgütüne yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı

Marketlerde etiket değişimi bitecek! Ambalaj üzerine tavsiye fiyatı geliyor!

Bursa'da ilçe belediye başkanları Vali Demirtaş'ı ziyaret etti

Kurşunlu sahilinde bir ceset bulundu, kayıp mürettebata ait olduğu tahmin ediliyor

Osmangazi’de metruk bina yıkımları hız kazandı

Milli takımın yarısı İnegöl’den

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor farkı

7 terörist MİT ve Hudut Kartalları operasyonuyla yakalandı!

Bursa'da müstakil evde çıkan yangın söndürüldü

Bursaspor Divan Kurulu toplantısı ertelendi

Son dakika! Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz hayatını kaybetti

Bursa’da U-17 maçında kavga! Antrenörün dili boğazına kaçtı

Emniyet şeridi ihlali yapana tam 6 bin 440 TL ceza!

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Bursa'da market çalışanını öldüren şahıs tutuklandı

Bursa'da ayı köye indi! Yiyecek bulamayınca çöplere daldı

Enerji Bakanı Bayraktar'dan yaz saati uygulamasına net mesaj

Kıskaç-13 ile 13 eski askeri öğrenci yakalandı

İçişleri Bakanlığı'ndan Sibergöz-34 operasyonu

Bursa'da çocuklar Nil Karaibrahimgil ile eğlendi

Yükleniyor