KABİNEDE MİNİ REVİZYON!

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MÜEZZİNOĞLU OLDU

GÜNDEM 1.09.2016 16:21:04 0
/kanal16haber.com/2016-9/1/163723424b.mp4
KABİNEDE MİNİ REVİZYON!

 

Yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devir teslim töreni ile görevini Efkan Ala´dan teslim aldı.

Bakan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı görevini bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile Efkan Ala´dan devraldı. Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz´un Türk milleti ve Türkiye´den umudu olan tüm milletler için bir milat olduğunu, 15 Temmuz´un müsebbibi FETÖ´den tek bir fert kalmayıncaya kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

Sözlerine ?Bu görevi bana tevdi eden Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum? diyerek başlayan Efkan Ala ise, ?Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileri ile destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız var, gazi olan arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum, yaralılarımıza şifa temenni ediyorum. Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğimiz TBMM´ye ve Meclisimizin milletvekillerine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteği ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi önemlidir. Bu süreç içinde Türkiye´nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanları ile yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı milletimize feraseti ile her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, bu milletin, bu memleketin, ülkenin en kıymetli dayanağı olan ve meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkirim. Sayın Bakanım yeni göreviniz hayırlı olsun. Ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olsun. Ülkemizin, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Milletimiz her türlü iyiliğe, başarıya layık bir millettir? diye konuştu.

?DEMOKRASİSİNİ YÜKSELTEN BİR TÜRKİYE TABLOSU 21 ASRIN ÖZETİDİR?

Türkiye´nin 21. asra iyi başladığını belirten Bakan Soylu da, ?Bütün dünyanın şaşkınlığı içinde hem yol haritasını hem dünya okumasını hem de insanının hayat standartlarını yükseltmek için ortaya koyduğu gayretten bir gün dahi vazgeçmedi? açıklamasında bulundu.

Gelecekte bugünler hatırlandığında Türkiye´nin ortaya koyduğu büyük mücadelenin sadece Anadolu topraklarına değil, tüm dünyaya örnek bir hikaye olacağını söyleyen Soylu, ?Hukukun üstünlüğünden ve işleyen hukuk sisteminden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21. asrın özetidir. Aynı zamanda devamlı demokrasisini yükselten bir Türkiye tablosu 21 asrın özetidir. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet, vatanın bölünmez bütünlüğü ve huzur içinde insanların yaşadığı anlayış Türkiye´nin 21. yüzyıl hikayesinin özetidir. Hukuk, demokrasi ve vatan. Alın terini akıtandan, sabahleyin besmele çekerek kapısını açan esnafına kadar bu topraklarda herkesin hakkı, hukuku, herkesin yarına ait iddiası vardır. Bu iddia huzur, birlik, beraberlik, kardeşlik ve yükselen Türkiye´dir. Biz, nasıl bu ülkenin nöbetini tutarken şehit olanlar gibi bu vatanın nöbetçileriyiz. Bugün buradayız, 24 saat sonra vatanımızın ve milletimizin bize emanet ettiği başka görevdeyiz. Bu emaneti bize veren milletimize mahcup olmamalıyız. Sığındığımız Allah´tır ve aziz milletin merhamet kucağıdır? diye konuştu.

?KARARLILIĞIMIZ NET VE AÇIKTIR?

Türkiye ve bulunduğu coğrafyanın çok büyük bir sınavdan geçtiğinin altını çizen Bakan Soylu, ?Aziz ve asil milletimizin feraseti bu sınavı hem geçmişimizin onuruna yakışan şekilde devam etmesini sağlamak hem de geleceğimize emin ve güvenilir bir toprak parçası bırakmak üzere devam etmektedir. Elbette ki huzurlu şehirleri ile huzurlu vatanı ile ve etrafındaki coğrafyaya rehberlik yapacak anlayışla birlikte 21. yüzyıl yolculuğumuz devam etmektedir. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Bey´in ortaya koyduğu çizgi sadece bu aziz ve asil millete yönelik bir çizgi değildir, şefkat ve merhametle buluşmak isteyen bütün dünyaya yönelik bir çizgidir. Bu Türkiye´nin şuandaki Türkiye´nin en büyük zenginliklerinden birisidir. Bu sınavın içinde terörle mücadele var. 14 yıllık AK Parti iktidarında hedefinden sapmaz bir irade ile bu mücadele devam etmiştir, devam edecektir. Bir taraftan PKK, bir taraftan DAEŞ mücadelesi Türkiye´nin gelişmişlik, demokrasi, özgürlük haritasının en önemli mücadelesi olarak tarihimizde yerini alacaktır. Kıymetli bakanımız nasıl bir mücadele ortaya koymuş, nasıl bir irade ile bugüne kadar taşımışsa vatan nöbetinde aynı irade ve kararlılık hepimizde ve bütün arkadaşlarımızda devam edecektir. 15 Temmuz milletimiz için, Türkiye´den umudu olan tüm milletler için milattır. Demokraside milletleşmenin ne olduğunu, ana unsurlarından birisinin demokrasi olduğunu 15 Temmuz´da bu aziz millet bütün dünyaya göstermiştir. Samimiyeti, ihlası ve vatan duygusunu aziz milletimiz dünyaya göstermiştir. Hepimizin sorumluluğu 14 Temmuz´dan daha fazla. Elbette ki 15 Temmuz´un müsebbibi FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalmayıncaya kadar Türkiye bu beladan, alçaklıktan kurtulacaktır. Kararlılığımız net ve açıktır. Bu İçişleri Bakanlığı´nın kendi tasarrufu değildir, bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kararı, hükümetimizin bir politikası ve milletimizin emridir. Bizin görevimiz bu emri yerine getirmektir. Burada büyük bir birikimi, sorumluluğu ve görev yaptığı dönem içinde hukuk çizgisini, demokrasi ve vatan çizgisini bırakmayan mesai arkadaşımız, birlikte Türkiye´nin girdiği bu büyük sınavda bu yükü omuzladığımız Anadolu´nun güzel evladı Efkan Bey´den bu bayrağı teslim almak bizim içinde büyük bir sorumluluktur. Aziz milletimizin emanetinin bilinci ve sorumluluğu içinde kıymetli bakanımıza görev yaptığı süre içinde ortaya koyduğu kararlı duruş ve ferasetinden dolayı teşekkür ediyorum. Omuz omuza, kol kola milletimizin öncülüğünde bu mücadelemiz devam edecektir? şeklinde konuştu.

 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor