İş Sanat, sezonun önemli konserlerini bayramda izleyicilerle buluşturuyor

İş Sanat, sezonun önemli konserlerini bayramda izleyicilerle buluşturuyor

GÜNDEM 23.06.2023 11:47:55 0
İş Sanat, sezonun önemli konserlerini bayramda izleyicilerle buluşturuyor
İş Sanat, sezonun etkileyici konserlerini bayram ile birleştirip video paylaşım platformu kanalında sevenleriyle buluşturuyor.
Eylül ayında Cuma İş Çıkışı konserleriyle izleyicileriyle bir araya gelen İş Sanat’ın 23. sezonu boyunca sahnelenen tüm konserler izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Her yaştan sanatseverin beğenisine sunduğu etkinliklerine yaz boyu farklı şehirler ve sürpriz programla devam eden İş Sanat, sezonun etkileyici konserlerini bayramın coşkusuyla birleştirip video paylaşım platformu kanalında sevenleriyle buluşturuyor.
Nükhet Duru’dan caz, Kadın Ozanlar’dan türküler
Türk pop müziğine adını altın harflerle yazdıran Nükhet Duru’nun, ülkemizin önemli caz müzisyenleri ile sahne aldığı “Nünü Caz Söylüyor” isimli konseri ve Türk halk müziğinin üç güçlü sesi Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan’ın yer aldığı, nesilden nesile aktarılan türkülerin seslendirildiği “Kadın Ozanlar” başlıklı konserinin bir bölümü, İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında yayınlanacak.
Jaga Jazzist ile elektronik ve caz müziğin ahengi
Dünyada geniş kitlelere ulaşan, progressive müzik denince akıllara ilk gelen gruplardan Jaga Jazzist, elektronik ile caz müziğinin uyumunu dinleyicilerin beğenisine sundu.
Sahne performansı ve enstrümanlarının akıcı diliyle izleyenlerden alkış toplayan Jaga Jazzist’in performansının bir bölümü video paylaşım platformundan ücretsiz izlenebilecek.
Tiflis Senfoni Orkestrası ile Şefika Kutluer buluşması
Besteci ve orkestra şefi Vakhtang Kakhidze yönetimindeki Tiflis Senfoni Orkestrası, ülkemizin önemli temsilcilerinden, flüt sanatçısı Şefika Kutluer’le birlikte Aralık ayında verdikleri konserde dinleyicilerden tam not almıştı. Wolfgang Amadeus Mozart’tan Antonin Dvorak’a uzanan bir repertuvara sahip konserin bir bölümü, kültür merkezinin video paylaşım platformu kanalından izlenebilecek.
Salvatore Adamo’dan şarkılar
"Her Yerde Kar Var", “Karlar Düşer”, “Sen Sevme Beni” şarkılarının orijinallerinin sahibi Salvatore Adamo, uzun bir aradan sonra seyircisiyle bu sezon İş Kuleleri Salonu’nda buluştu.
Fransızca albümleri dünya çapında 100 milyonu aşkın satışa ulaşan, şarkıları 1960’lı yıllarda Türkçe’ye uyarlanarak günümüze kadar ulaşmayı başaran Adamo’nun, şarkılarını Türkçe de söyleyerek sevenlerine sürpriz bir gece yaşattığı bu buluşmanın özel anları, kültür merkezinin video paylaşım platformu kanalında izleyicileriyle buluşuyor.
Grammy ödüllü orkestra şefi Tonu Kaljuste yönetimindeki Tallinn Oda Orkestrası’nın yaşayan önemli çağdaş müzik bestecilerinden Arvo Part’ın eserlerini seslendirdiği konser, video paylaşım platformundan izlenebiliyor.
Ünlü caz kontrbasçı Renaud Garcia-Fons’un geleneksel Türk müziğinin önemli isimleri Serkan Halili ve Derya Türkan ile hazırladığı “Le Souffle de Cordes- Tellerin Nefesi” konserinin bir bölümü, 28 Haziran’dan itibaren video paylaşım platformundan izleyicilerle buluşuyor.
Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleri Sabri Tuluğ Tırpan, Hamdi Akatay, Cenk Erdoğan, Eylem Pelit ve Volkan Öktem’den oluşan cazın ‘rüya takımı’ Almagest Quintet, ünlü trompetçi Nils Petter Molvaer ile bir araya gelerek, İş Sanat’ın sezon programında seyirciye yeni bir müzik deneyimi sundular. Molvaer ve Almagest Quintet’in ilk kez bir araya geldiği bu konser 29 Haziran Perşembe saat 20:30’da, İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında izlenebilecek.
İş Sanat’ın kapanış konserinde bu sezon çellist Mario Brunello ile Venedik Barok Orkestrası bulunuyordu. Barok dönemin güzel eserlerini yine o dönemin enstrümanları ile yorumlayan İtalya’nın ünlü barok topluluğu Venedik Barok Orkestrası ve Mario Brunello’nun yer aldığı kapanış konserinden bir bölüm ise 1 Temmuz’dan itibaren müzikseverlerle video paylaşım platformunda buluşacak.
Cemal Süreya’dan Sabahattin Ali’ye uzanan dinletiler
Edebiyatımızın usta şair ve hikâyecilerinin unutulmaz eserlerinin müzik ile birleştiği dinletiler, Ümit Yaşar Oğuzcan, Cemal Süreya, İlhan Berk, Melih Cevdet Anday şiirlerinin yanı sıra, Tarık Dursun K. ve Sabahattin Ali hikâyeleriyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sabahattin Ali’nin “Bu Dünya Böyledir İşte”, Behçet Necatigil’in “Şimdi Uzak Yakın”, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Önce Aşk Vardı” başlıklı dinletilerinin yanı sıra, geçtiğimiz sezonun beğeni toplayan dinletileri de İş Sanat’ın video paylaşım platformu kanalında izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.
23. sezonda ilk kez sahnelenen, Tarık Dursun K. hikâyelerinden oluşan “Anısı Kalır”, sezonda ilk kez sahnelenen ve İlhan Berk şiirlerinden derlenen “Sen Gel Bizi Yeni Vakitlere Çıkar”, Cemal Süreya’nın sevilen şiirlerinin seslendirildiği “Gurbet Yavrum Garba Düşmektir” dinletisi 30 Haziran’da, Melih Cevdet Anday şiirlerinden oluşan “Ah Yalnızlığın Gömük Kapıları” dinletisi ise 10 Temmuz’da kültür merkezinin video paylaşım platformu kanalında yayında olacak.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor