İnegöl'de istihdam seferberliği: Kariyer ve İstihdam Merkezi ile binlerce kişiye iş bulundu

İnegöl Belediyesi'nin Kariyer ve İstihdam Merkezi'nin çalışmaları sayesinde bugüne kadar 201 firmayla iş birliği yapıldı ve 74 toplu personel alım organizasyonu gerçekleştirildi.

BURSA HABER 29.04.2024 14:55:00 0
İnegöl

Toplumun her kesimine fayda sağlayacak adımlar atan İnegöl Belediyesi, özel sektöre yönelik çalışmalarıyla istihdama ve üretime katkı sağlamaya devam ediyor. Kariyer ve İstihdam Merkezi'nin yürüttüğü çalışmalar sayesinde bugüne kadar 201 firmayla iş birliği yapıldı ve 74 toplu personel alım organizasyonu gerçekleştirildi. Bu sayede binlerce kişiye iş bulma imkanı sağlanırken, firmaların da personel ihtiyacı karşılanmış oldu.

İnegöl Belediyesi, sanayisi ile adından söz ettiren bir şehir olarak özel sektöre de önemli katkılar sunuyor. Özellikle istihdam noktasında yapılan organizasyonlarla iş arayanlar ve iş verenleri buluşturan Kariyer ve İstihdam Merkezi, firmalara büyük kolaylık sağlıyor.

"İş Sizi Bekliyor" sloganıyla iş arayanları ve iş verenleri aynı çatı altında bir araya getiren merkez, iş arayanlara geniş bir işveren havuzuna erişim imkanı sunarken, personel arayan firmalar da aradıkları nitelikteki çalışanı kısa sürede bulma imkanı yakalıyor.

Tek tek firma ziyaretleri yapıp merkezi tanıtan İnegöl Belediyesi personelleri, toplu personel alım organizasyonları da düzenliyor. Bu organizasyonlarda belirli sayıda personel alacak firmalar için organizasyon ve yer desteği sağlanıyor. Yapılacak alımlar da Kariyer ve İstihdam Merkezi havuzunda bulunan kişilere bildirilerek başvuru yapmaları sağlanıyor. Toplu alım personel alım organizasyonlarında firmalar başvuranlar arasından aradıkları kriterlerdeki kişilere form doldurarak işe alıyorlar.

Kariyer ve İstihdam Merkezinin çalışmalarına ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, güçlü sanayisiyle İnegöl'ün istihdam konusunda sorun yaşamayan bir şehir olduğunu vurguladı. Başkan Taban, "Ancak amaçlarımız doğru işe doğru kişiyi yönlendirmek" diyerek iş arayan vatandaşlar ve personel arayan firmalar arasında köprü kurma misyonunu yerine getirdiklerini belirtti.

Taban, bugüne kadar binlerce kişiye ve firmaya hizmet verdiklerini ve 2190 kişinin işe yerleştirildiğini de açıkladı. İstihdam sağlama amaçlı görüşülen firma sayısının ise 201'e ulaştığını belirten Taban, "Bu firmalarımızı bizzat ziyaret ederek bilgilendirmeler yapıyoruz. Belirli sayılarda toplu alım yapılacağında arkadaşlarımız organizasyonlarını yapıyor. Bu tür organizasyonlar anlamında da 74 program yapıldı Kariyer ve İstihdam Merkezi ile firmalarımız ortaklığında. Neticede hem vatandaşımıza hem de özel sektörün personel ihtiyacını karşılamasına katkı sağlamış oluyoruz" dedi.


Başakşehir'de metro durağında EYP alarmı!

İnegöl'de Engelliler Haftası'nda spor ve eğlence bir arada

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'dan net mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dimdik, sapasağlam ayaktayız!

İyilik engelleri aşıyor

Bursa’da sanat ve medya camiasının acı kaybı

Yıldırım orman parkları yaza hazır

Gemlik’te polisten kaçan araç, terk edilmiş olarak bulundu

Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi reddedildi

Dolandırıcılar sahte avukatlarla HGS borcu tuzağı kuruyor

Bursa'da apartman yangını: Dumandan etkilenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı

BUÜ’nün kalite yolculuğu devam ediyor

Otomotiv sektör temsilcileri yeni rekorlara ulaşmayı hedefliyor

Ölüm teğet geçti...

Bursa'da çocuk parkı içinde gizlenen tarih: Fransız Mezarlığı

Bursa'da sahte polis dolandırıcılığı son buldu

Bursa’da parklar yaza hazır

Maliye 17 milyarlık sahte fatura operasyonu başlattı

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan sert açıklama: "Suç odaklarına göz açtırmıyoruz"

Bursa'da motosiklet hırsızlarına darbe: 13 çalıntı motosiklet ele geçirildi!

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine indi

Tarihi Mısır Çarşısı'nda yangın!

RAMS Park’ta 15. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi

Yunan unsurları 11’i çocuk 35 kaçak göçmeni ölüme terk etti

Köprü ücretlerine zam geldi! 15 Temmuz ve FSM'den geçiş 24 TL oldu

Bursa'da suç örgütlerine büyük darbe!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kongre sürecini başlatacağız

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı

Et fiyatlarındaki fahiş artışa karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert çıkış

Bursa’da yol verme kavgası

Yükleniyor