İNEGÖL MOBİLYASI YILDIZLARI´ ÖDÜLLENDİRİLDİ

İMOS TARAFINDAN BU YIL 3.SÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKTE ÖDÜLLER DAĞITILDI

GÜNDEM 31.05.2017 16:03:44 0
/kanal16haber.com/2017-5/31/164656249b.mp4
İNEGÖL MOBİLYASI YILDIZLARI´ ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

İMOS tarafından sürdürülen İnegöl Mobilyası Yıldızları ödül programının 3´üncüsü önceki akşam Lider Park´ta düzenlenen iftar yemeğinin ardından hayata geçirildi. İlçe protokolü ve işadamlarının yoğun katılım gösterdiği programda en fazla ihracat yapan ve ihracatını en fazla artıran firmalara ödülleri takdim edildi.

İHRACATTA YENİ BÖLGELER HEDEFLEMELİYİZ

Yemeğin ardından geçilen programda bir konuşma yapan İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?İnegöl mobilyanın başkentidir. Bizler de İMOS olarak sektörümüze ve İnegöl´ümüze hizmet ediyoruz. Bu yıl 3´üncüsünü düzenliyoruz. İnegöl´ümüz gerçek anlamda bir mobilya ihracat merkezidir. İnegöl, Türkiye mobilya ihracatının yüzde 16´sını, Türkiye mobilya üretiminin de yüzde 35´ini karşılıyor. İnegöl sanayicimiz hem İnegöl hem de Türkiye mobilya sektörüne ve ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. İhracat üzerinde durduğumuz hassas bir konudur. Ürettiğimiz ürünleri hem iç hem dış piyasada satabilmek bizim için çok önemlidir. İnegöl son yıllarda bu hamlede çok ciddi aşama kaydetti. İhracat anlamında hep pozitif ve artış gösteren bir ivme çiziyoruz. Bazı olumsuzluklara rağmen, krizlere rağmen ilçemiz ve mobilya sektörümüz ihracatını her sene yükselterek devam ediyor. İhracatın yükselmesinde katkısı olan firmalarımız es geçemeyiz. Bu akşam da iftarımızla birlikte ihracatını en çok yükselten ve en çok ihracat yapan firmalarımıza ödüllerini takdim edeceğiz. İnançla ve inatla üretmeye devam ediyoruz. Yapacak başka işimiz yok, başka sektörümüz yok. Üretiyoruz, bir sürü meşakkatlerle üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında pazarlama konusunda ciddi hamle yapmalıyız. İç piyasa hâkimiyetimiz iyi boyutta. İhracatta dar bölgede kapalı kalmış durumdayız. 3-5 senedir ihracat yoğunluğu yaptığımız bölgelerdeki sıkıntılardan dolayı ihracatımızda daralma yaşadık. Dernek yöneticileri olarak bu süreci hızlı şekilde ilerletmeye çalışıyor, yeni pazar ve ülkeler hedefliyoruz. Bunu artırarak devam edeceğiz. Firmalarımızın dış ticaret departmanları dar bölgeden kurtulup yeni ülkeler ve bölgeler hedeflemelidir. Bu ülkelere ulaşmak için tüm yatırımlarımızı gerçekleştirmeliyiz. Bu anlamda yatırımlarını gerçekleştiren, ihracatını sürekli yeni boyutlara taşıyan, ciddi ivme kazanan firmalarımız var. İnegöl´de ihracat yapan firma sayısı olarak 676 rakamına ulaştık. Bu firmalarımız artık ihracat yapma bilgi, birikim ve tecrübesine ulaştı. İnşallah firmalarımız ihracat rakamlarında da artış sağlayacaklardır. Katma değerli üretim yapıp katma değerli ülkelere ulaşmalıyız. Hedeflediğimiz kârı sağlamak durumundayız. Bu ciddi ülkelere ulaşmaktan geçer. Programımıza katılan herkese teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.?

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

?İnegöl´de MODEF Expo düzenleniyor. Bunun yanında İstanbul CNR fuarı var. MOSDER olarak geçen günlerde alınan karar doğrultusunda İstanbul´da 7-12 Kasım arasında fuar düzenlenecek. Kim ne karar alırsa alsın, hangi dernek ya da kuruluş hangi düşünceyle bu kararı almış olursa olsun biz işimize, önümüze bakıyoruz. Yapmış olduğumuz işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İster İnegöl fuarına denk getirerek fuar yapmak istesinler, ister gerçekleştirsinler? Biz hem İMOS hem MODEF olarak görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz, her zaman olduğu gibi Kasım MODEF Expo fuarımıza en iyi şekilde hazırlanıp yurtdışı müşterilerimizi İnegöl´de ağırlayacağız. Kimse moralini bozmasın, görevliler görevlerinin başında. Sorumluluğumuzun farkındayız. Kimse bunu bir problem olarak görmesin. İnegöllü yöneticiler olarak Türkiye´deki en iyi ve en kaliteli fuarı düzenliyoruz, bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz? şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi. İnegöl´de en fazla ihracat yapan ilk 5 sıradaki Çilek Mobilya, İdol Mobilya, Weltew Mobilya, ÇMS Mobilya, Gala Mobilya ile ihracatını en fazla artıran ilk 5´te yer alan İberba Mobilya, Hürarslan Mobilya, Homezza Mobilya, İnmoda Mobilya ile DMS Mobilya firmalarının temsilcilerine ödülleri verildi.


TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Mudanya'ya Kent Tiyatrosu ve Kültür Merkezi müjdesi

Hanlar Bölgesi'nde çalışmalar devam ediyor

İnegöl'de manevi bir akşam

Edirne'de 8 düzensiz göçmen yakalandı

PKK yandaşları Hannover'deki Türk Başkonsolosluğuna saldırdı

Mahzen-21 ve Mahzen-22 operasyonlarıyla organize suçlara darbe vuruldu

Irak'ın kuzeyinde 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Yükleniyor