İLKÖĞRETİM 1. SINIF KAYITLARI BAŞLADI

BAŞTÜRK ``EN İYİ OKUL EVİNE EN YAKIN OKULDUR``

7.07.2008 00:06:40 0
İLKÖĞRETİM 1. SINIF KAYITLARI BAŞLADI

İlköğretim Okulları birinci sınıflarına kayıtların başlaması nedeniyle bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, İlköğretim öğrenci kayıtlarının, daha önceki yıllarda İlçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonunca belirlenen bölgelere göre, muhtarlıktan alınan ikamet veya telefon, elektrik ve su faturalarıyla yapıldığını belirterek, ancak ülkede Ulusal Adres Kayıt Sistemine geçildiği için E-KAYIT sistemiyle bu yıldan itibaren bütün yurtta kayıtların E-OKUL sistemi içerisinde yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Bu sistem içerisinde öğrencinin, öğrenim boyunca aldığı tüm notlar, sınıf geçme, diploma notları, devam ve devamsızlıkları ile SBS notları gözükeceğinden dolayı artık öğrencilerin E-OKUL sistemi içerisinde kayıt olmalarının zorunlu hale geldiğini vurgulayan Mehmet Baştürk, “Bunun için İnegöl’de kayıtlar, İlçe Kayıt Komisyonu tarafından belirlenen bölgeler dahilinde velinin, okul müdürlüğüne sadece öğrencinin nüfus cüzdanıyla müracaat etmesi yeterli olacaktır. Okul idarecileri öğrencinin kimlik numarası ile internet ortamına giriş yapacaklar. Eğer öğrencinin ikametgahı kendi okul bölgesinde gözüküyorsa kaydını yapacaktır. Eğer kendi bölgesinde değilse, hangi okul bölgesinde olduğunu veliye izah edip, oturmakta olduğu evine en yakın olan ilgili okula yönlendirecektir. Okulun kendi bölgesinde oturmayan ve internet ortamında gözükmeyen hiçbir öğrencinin kaydı okul idarelerince yapılmayacaktır. Bu tip hatalı kayıt yapan okul idareleri ile ilgili yasal işlem yapılmaması için, idarecilerimizin konuya hassasiyet göstermelerini, velilerimizin de bu konuda bölgesi dışında bulunan idarecilerimizi sıkıştırmamalarını önemle rica ediyorum” dedi.

 

 

İlköğretim öğrenci kayıtlarının 1-30 Temmuz 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceğine işaret eden Mehmet Baştürk,  öğrenci velilerinin 30 Temmuz 2008 tarihine kadar, sadece öğrencinin kimliği ile birlikte kendi bölgesindeki okul müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Bu tarihten sonra okullardaki sınıf mevcutları da dikkate alınarak, boş kontenjan kalması halinde, Bakanlığın 2007/45 nolu genelgesi doğrultusunda, kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, anasınıfını okuduğu okula devam edebilmesi, çalışan anne ve babanın işyerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma taleplerinin değerlendirileceğini anlatan Baştürk, ayrıca Şehit, Malül, Muharip ve Gazi çocuklarının, talepleri halinde istedikleri okula kayıtlarının yapılacağını belirtti.

8 Eylül 2008 tarihinde okullarda eğitim öğretime başlanacağı için, bu tarih itibariyle öğrencisini kayıt yaptıramayanların, sistem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığınca tespit edileceğinden ve bunların hemen eğitime katılması konusunda gerekli yasal süreç başlatılacağından dolayı bütün velilerin, eğitim çağına giren 2002 doğumlu tüm öğrencileri kayıt yaptırmaları gerektiğine de vurgu yapan Baştürk, “Bakanlığımız tarafından ülke genelinde  başlatılan örnek ve adil kayıt sistemine ilgili herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi, bölge dışından müracaat yapılmaması ve okullarımıza müracaat ederek lüzumsuz yere zaman kaybına yol açılmamasını önemle rica ediroyuz” diye konuştu.

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Meteoroloji uyardı: Çöl tozu geliyor

Bursa'da mahya geleneği yaşatılıyor

Bursa'da Ana Kucakları kartopu gibi büyüyecek

Bursa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için trafik düzenlemesi

Bursa Osmangazi'de kaç kişi oy kullanacak?

Bursa'da Yerel Seçim heyecanı başlıyor! Kaç seçmen oy kullanacak?

Alinur Aktaş mal varlığı tartışmalarına son noktayı koydu

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

Devlet Bahçeli: Belçika'daki saldırılar Türkiye'nin sabrını zorluyor

Cumhuriyet Mahallesi semt pazarı kurulmaya başladı

İnegöl'de Ramazan'da denetimler arttı

Dündar, Çivili köylü vatandaşlarla oruç açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da vatandaşlara seslendi

Karacabey’de anlamlı iftar buluşması

Kredi kartıyla otomatik ödeme yapanlara faiz şoku

Liderlerin oy kullanacağı yerler belli oldu

Dışişleri Bakanlığı: "Avrupa'da PKK'nın Türk toplumuna yönelik saldırıları artıyor"

Çanakkale'de karaya oturan teknedeki 3 kişi kurtarıldı

Büyükşehir'den engelli vatandaşlara ücretsiz ulaşım

Bursa'da emeklilere bayram müjdesi

Bursa'da freni boşalan otobüs kazaya karıştı

Mudanya'ya Kent Tiyatrosu ve Kültür Merkezi müjdesi

Yükleniyor