Hayvancılığın düğünü başlıyor

Türkiye´nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı ile ulusal süt zirvesi, 5-8 Kasım tarihleri arasında Aydın´ın turizm kenti Kuşadası´nda düzenlenecek.

GÜNDEM 20.10.2015 09:14:16 0
Hayvancılığın düğünü başlıyor

 

Aydın´ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek Türkiye´nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı ile 3. Ulusal Süt Zirvesi, Efes Kongre Merkezi´nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda Aydın ve Kuşadası´nın belediye, turizm, hayvancılık, gıda, tarım, ziraat , meslek odaları, ticaret odası, ticaret borsası ile kaymakamlığın tüm temsilcileri hazır bulundu.
Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Aydın günümüzde hayvancılıkta çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, ? Süt gibi hayvansal ürünleri işleyip piyasaya sunun çok sayıda işletme burada bulunuyor. Verimli tarım arazileri, bölgenin süt ve et üretiminin yüksek oluşu, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı da bu fuar için en iyi yerin Aydın olduğunu gösteriyor. Bizim hedefimiz üreticinin yüzünü güldürmek. Eğer üreticimiz hak ettiğini alabilirse o zaman Aydın da hak ettiğini alır, Kuşadası da. Bunun yolu da profesyonelce düzenlenmiş fuarlarda hem üreticinin hem alıcının buluşmasından geçiyor? dedi.
Fuarın 11 ülkeden gelecek alıcıları buluşturmanın yanında teknolojik gelişmelerin de paylaşılacağı bir ortama ev sahipliği yapacağını söyleyen Ceylan, ?Dünya´nın ve Türkiye´nin dört bir yerinden insanlar turizm için ölü sezon olarak görülen Kasım ayında Kuşadası´na gelecek. Burada 4 gün geçirecekler. Bunun anlamı şudur. Aydın ve Kuşadası fuarına sahip çıktı. El birliği yaptı, elini taşın altına koydu. Ortaya çıkan güçbirliği ile Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı, Aydın´ı hayvancılığın marka kenti haline getirecek. Bu fuar, sektörün düğünü olacak? diye konuştu.

- DÜNYA VİTRİNİNE TAŞIYACAK
Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, fuarın heyecan verici olduğuna dikkat çekerek bunun için Aydın ve Kuşadası´nın tek yürek olduğunu söyledi. Ertürk, ?Sektör son teknolojik gelişmeleri bu fuarda görecek. Hayvancılık ve tarım, Türkiye´nin geleceği. Bu fuar, Türk hayvancığın verimliliğini geliştirmesi için gerekli bilgi ve birikimin sektörle buluşmasını sağlayacak. Dünya vitrininde sergilenmesinde de aracı olacak? diye konuştu.
Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen de fuarı sahiplendiklerini söyledi. Bilgen, ?Üzerinde hasaslıkla durduğumuz Anadolu EXPO Hayvancılık Fuarı, sektöre yön verecek. Yalnızca bununla da sınırlı kalmayıp en güzelini de gösterek. Çünkü fuarda, en verimli besi sığırı yarışması yapacağız? dedi.

- ASLAN PAYI ARTACAK
Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ise, sorunların tartışıldığı, çözümlerinin de gösterildiği bir fuar gerçekleştirileceğini söyledi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın Koordinatörü Erhan Çiftçi ise fuar bünyesinde düzenlenecek 3. Ulusal Süt Zirvesi´ne dikkat çekerek ?Et ve süt işletmelerimiz pastadan aslan payını alıyor. Bu payı daha da artırmak için elimizden geleni yapacağız? diye konuştu.
Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği Başkanı Tacettin Özen geleneksel olarak düzenlenecek bir fuarın temellerinin atıldığını belirtti. Aydın Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Adem Üçgül de fuarın yalnızca hayvancılık sektörünü değil turizm sektörünün de önemli bir halkası olduğuna dikkat çekti. Üçgül, ?Ölü bir sezondaki katılım, konaklaması yemesi içmesi ekonomiye de yansıyacak. İşte böyle fuarlar ile Aydın bir lokomotif olabilir? diye konuştu.

- 11 ÜLKEDEN ALICILAR GELECEK
5-8 Kasım tarihleri arasında 45 bin metrekarelik alanda kurulan Kuşadası Efes Fuar ve Kongre Merkezi´nde düzenlenecek Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı´nda büyük ve küçükbaş hayvanlar sergilenecek. Büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanısıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt teknolojileri, et teknolojileri, biyogaz ve arıtma sistemlerinde son yenilikler görücüye çıkacak. Fuarda üreticiler, yurt içi ve Cezayir, Tacikistan, Azerbaycan, Gürcistan, Tunus, Makedonya, Hindistan, Türkmenistan, Pakistan, Rusya ile Sudan´dan gelecek alıcılarla bir araya gelecek. Sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak.
Üreticinin yüzünü güldürecek fuarın çiftçi ziyaretçileri, özel hediyeleri de kazanma şansı yakalayacak. Yapılacak çekilişle bir çiftçi, son model traktörün sahibi olacak.

- 3. ULUSAL SÜT ZİRVESİ
Fuar ayrıca 3. Ulusal Süt Zirvesi´ne de ev sahipliği yapacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği işbirliğindeki zirvede sektörün sorunları masaya yatırılacak, çözüm önerileri getirilecek. Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği önderliğinde gerçekleştirilecek olan Anadolu Expo 2. En Verimli Besi Sığırı Yarışması´nda bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterecek . 


İki gün arayla kayboldular, çifte kayıpta sıcak gelişme

CHP ve MHP liderlerinin görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı

Osmangazi’de Hıdırellez coşkusu

Başkan Bozbey'den borçlar ve yönetim atamalarıyla ilgili açıklamalar

İnegöl Belediyespor oryantiring U14 Takımı, Türkiye Şampiyonu oldu

Bursa’da cip ile motosiklet çarpıştı: 3 yaralı

Bursa’da dolmuş şoförlerinin kavgası kamerada

Otomobil ile çelenk taşıdı

Yapı Topluluğu “Geleceğin İnşası” programında sektör temsilcilerini ağırladı

15. Uluslararası Folklor Festivali’nde BUÜ rüzgarı

Bursaspor Kulübü, efsane başkan İbrahim Yazıcı'yı rahmetle andı

Yıldırım'da Hıdırellez Şenliği büyük ilgi gördü

Gürsulu gençler için hibe desteği

Haydarpaşa açıklarında karaya oturan gemi havadan görüntülendi

Bursa'da uyuşturucu operasyonu

Bayrampaşa’daki cinayetin görüntüleri ortaya çıktı

Mudanya'da film sahnelerini aratmayan kovalamaca

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den İsrail'e sert tepki: "Türkiye, gerekeni yapacak!"

İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi

İnegöl Hayvan Pazarı Kurban Bayramı'na hazır

Bursa'nın 'kravatlı simitçi'si: Ahmet Berksun'un renkli hikayesi

Yusuf Tekin'den müjdeli haber: 20 bin öğretmen ataması uzlaşıyla onaylandı

Avcılar açıklarında yük gemisinden Hindistanlı hastayı kurtarma operasyonu

Bursa'da emlakçı terörü! Köylünün tarlasına izinsiz yol açıldı

Tekirdağ’da aile katliamı: Eşini ve 5 yaşındaki çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıllık enflasyon yaz aylarından itibaren düşüşe geçecek"

TSK'dan terör örgütlerine sert darbe! 23 terörist etkisiz hale getirildi

Doğancı ve Nilüfer barajları 10 yıl sonra doluluk rekoru kırdı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında neler masaya yatırılacak?

UEFA’dan Halil Umut Meler’e görev

Yükleniyor