HAYDAR CERRAH´A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

MİLLETVEKİLLERİ ?TALİHSİZLİK? OLARAK YORUMLADI

GÜNDEM 23.06.2016 15:57:16 0
/kanal16haber.com/2016-6/23/183845457b.mp4
HAYDAR CERRAH´A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah´ın geçtiğimiz günlerde İnegöl Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Ramazan Sohbetleri´nde yaptığı açıklamaların yankısı halen devam ediyor.Adeta krize neden olan "Ankara´dan ve AK Parti Hükümeti´nin nimetlerinden yeterince yararlanamıyoruz. Bursa´dan gerekli desteği alamıyoruz" diyen Cerrah´a ilk tepki uzun yıllardır arkadaşı olan Belediye Başkanı Alinur Aktaş´tan gelmişti. Başkan Aktaş "Kastı aştı" diyerek, kendi görevlendirdiği Cerrah´a tepki göstermişti.

MİLLETVEKİLLERİ TALİHSİZLİK OLARAK YORUMLADI

Olay açıklamalara Bursa ve İnegöl´den sert tepkiler gelmeye devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekilleri Cerrah´ın açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi.Ak Parti iktidarı döneminde İnegöl´e yapılan dev eğitim, sağlık ve ulaşım yatırımlarına rağmen Cerrah´ın neden böyle bir söz söylediği anlaşılamazken, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´den de konuya ilişkin bir açıklama geldi.

HÜSEYİN ŞAHİN:  HADDİ AŞMIŞTIR.HERKES İŞİNE BAKSIN

"Kendisi Haddi aşmıştır. Herkes işine baksın" diyen Hüseyin Şahin, " İnegöl, Bursa merkezden sonra en çok yatırım alan ilçedir. İlçe halkının refahı, huzuru için bütün kuruluşlarımız azami görev üstlenmiştir. Benim üzüntüm İnegöl´de yapılan yüzlerce hizmetin görmezden gelinmiş olması. Sayın Cerrah´a da İnegöl´de gezmesini yapılanları görmesini eğer gezmiyorsa açıp gazetelerden takip etmesini öneririm. Son 5 yılda 20 okul, 5 köprülü kavşak ve 1 Milyar TL´lik yatırım yapıldı. Adliye Sarayı, Diş Hastanesi, Gençlik ve Spor Merkezi gibi bir çok alanda önemli hizmetler İnegöl´e kazandırıldı. Şunu belirtmek istiyorum konu ile ilgili vekillerimiz İlçe Belediye Başkanımız Sayın Aktaş´a sitemlerini iletmiştir. Bundan sonraki takdir sayın Aktaş´a ait. Gereğini yapacaktır. Siyasi bir konuda gereksiz bir yorum yapılmıştır. Herkes kendi işine baksın" ifadelerini kullandı.

EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ: AÇIKLAMALAR ÜZÜCÜ

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç  de açıklamaların üzücü olduğunu kaydettiği konuşmasında " İnegöl her zaman gereken desteği bulmuştur. Sadece İnegöl değil. Bizim için tüm ilçeler çok kıymetlidir. Kaldı ki İnegöl için sayın vekilimiz Hüseyin Şahin´in yaptığı çalışmalar ortadadır. Biz hükümet olarak veya yerel yönetimler olarak hiç bir ilçeyi bir diğerinden ayırt etmeksizin halkın refahı için çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmalarımız bu yönde sürecektir? dedi.    

KARABURUN: ŞAHİN´İN BURSA VE İLÇELERİ İÇİN YAPTIKLARI ORTADA

Konuya ilişkin bir değerlendirme de AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun´dan geldi.  "Çok talihsiz bir açıklama" olduğunu belirten Karaburun, " Özellikle İnegöl için yoğun bir mesai harcayan değerli vekilimiz Hüseyin Şahin´in emeklerini görmezden gelmek ve yine değerli ilçe Belediye Başkanımız Sayın Aktaş´ın İnegöl için yaptıklarını dikkate almamak büyük bir talihsizlik. Sanıyorum sayın Cerrah bu konuda bir düzeltme yapacaktır" demekle yetindi.  

BİRKAN: YAKIŞIKSIZ VE TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise konuyu "AK Parti´nin Belediyeler bazındaki çalışmaları ortadadır. Kaldı ki Bursa´nın Ankara´da temsil noktasında çok önemli isimleri vardır. Dolayısıyla İnegöl´ün Ankara´dan hizmet alamamak gibi ya da Bursa´dan faydalanamamak gibi bir durumu söz konusu dahi olamaz. Çok yakışıksız ve talihsiz bir açıklama olmuş" cümleleri ile değerlendirdi.

ÇAVUŞOĞLU: YAPILAN HİZMETLER ORTADADIR

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu´da "Yapılan açıklamalar ile ilgili İlçe Belediye Başkanımız Alinur Aktaş gereken cevabı ve açıklamayı yapmıştır. Bu açıklamanın üzerine çokta bir şey söylemeye gerek yok bence. İnegöl için AK Parti iktidarında yapılan hizmetler ortadadır. Bundan sonrası için de bu hizmetler artarak devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

MESTEN: MERKEZDEN SONRA EN ÇOK YATIRIM İNEGÖL´E OLDU

Konuya ilişkin bir değerlendirme de AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten´den geldi. Mesten "Böyle bir açıklamayı hiç bir şekilde doğru bulamam. Bursa´nın ve İnegöl´ün Ankara´da temsil noktasında hiç bir eksiği yoktur. Özellikle İnegöl için bakacak olursak Bursa merkezden sonra en çok yatırımın yapıldığı bir ilçemiz. Bizim zamanımızda İnegöl her anlamda büyük bir gelişme göstermiştir" ifadelerini kullandı.

SEZAİ ÇELİK: ANKARA´DAN KİM ELİ BOŞ DÖNMÜŞ?

Haydar Cerrah´a, İnegöl cephesinden de büyük bir tepki hakim. İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Cerrah´ın açıklamalarına sert tepki gösterenlerden oldu. Çelik, ?Bu açıklamalara katılmak ve anlamak mümkün değil. Her şeyden önce Ankara´da sayın vekilimiz Hüseyin Şahin var. Şahin´in İnegöl üzerindeki emeklerini görmemek olabilir mi? Bugüne kadar İnegöl´den gidip de Ankara´dan istediği desteği almadan geri dönen var mı? Eli boş dönen hiç olmadı. Vekilimiz Hüseyin Şahin ve AK Parti Genel Merkezi´nden özellikle İnegöl için muhteşem bir destek var bunu kimse örseleyemez? dedi.

METİN ANIL: HİÇBİRYERDEN ELİ BOŞ ÇEVRİLMEDİK

İnegöl Ticaret Sanayi odası Başkanı Metin Anıl, yaptığı açıklama ile kriz çıkartan Cerrah´a sert tepki gösterdi. Anıl, ?Biz işin siyasi tarafında değiliz ama İnegöl ne Büyükşehir´den ne de Ankara´dan eli boş dönmüştür. Bugüne kadar gerek Büyükşehir, gerekse Ankara sorunlarımızı hiç yanıtsız bırakmadı. Özellikle sayın vekilimiz Hüseyin Şahin´in İnegöl´den gelen talepleri hiç geri çevirmediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sayın Cerrah´ın bu açıklamalarına katılmak mümkün değildir? dedi.

İLÇE BAŞKANI ADEM DEMİREL NEDEN SESSİZ?

Tüm bunlar yaşanırken, partisine, dolayısı ile kendisine de eleştiri yöneltilen Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel´den henüz bir ses çıkmadı. Telefon ile defalarca aranmasına rağmen cevap vermeyen Demirel´in partisine bunca haksız yere eleştiri yapılırken neden sustuğu tam anlamıyla cevap bekleyen bir soru olarak duruyor.

ALİNUR AKTAŞ CERRAH´I GÖREVDEN ALACAK MI?

Öte yandan konunun muhatabı ve krizin sebebi Haydar Cerrah, sözlerinin ardından bir köşeye çekildi ve o günden bu yana hiç konuşmadı. Cerrah´ın ne söyleyeceği, bir de Belediye başkanı Alinur Aktaş´ın bunca şeyden sonra görevine son verip vermeyeceği merakla bekleniyor. 


Yalova’da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bisikletle Longoz'da kaybolan kişi 4,5 saat sonra bulundu

Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar

İşçi Bayramı’nda çalışırken demirlerin altında kaldılar: 3 yaralı

1 Mayıs Sakarya’da yürüyüş, konser ve tiyatro gösterisi ile kutlandı

Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş

1 araba 2 motosiklet çalan hırsızlar yakalandı

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Ayvalık açıklarında lastik bot içinde sürüklenen 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yalova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek

1 Mayıs Bandırma’da kutlandı

Başkan Şehirli 1 Mayıs’ta emekçilerle birlikte yürüdü

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam etti

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkusu

Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı

İnşaat işçileri ekmek parası için 1 Mayıs’ta taş kırdı

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

Yolcu otobüsünün bagajında 50 koli makaron ele geçirildi

Kırklareli’nde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yükleniyor