Hasan Fırat Okul’dan, İzmitli sporseverlere ’milli takım’ çağrısı

Hasan Fırat Okul’dan, İzmitli sporseverlere ’milli takım’ çağrısı

GÜNDEM 2.11.2023 12:24:32 0
Hasan Fırat Okul’dan, İzmitli sporseverlere ’milli takım’ çağrısı
FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda, 9 Kasım Perşembe günü İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda, Slovakya’yla karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda Yardımcı Antrenör Hasan Fırat Okul, tüm sporseverleri milli takımı desteklemek için maça davet etti.
İzmit Belediyespor Başantrenörü ve A Milli Kadın Basketbol Takımı Yardımcı Antrenörü Hasan Fırat Okul, açıklamalarda bulundu. Öncelikle İzmit ekibiyle yarın saat 16.00’da Kocaeli Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Nesibe Aydın ile oynayacakları maçı değerlendiren Okul, “Geçen hafta Bursa ile kötü bir maç oynadık. Çalıştığımız hiçbir şeyi yapamadık. Sahada enerji eksikliği vardı. İstek yoktu. Hücumda dengesizlik vardı. Anlam veremediğimiz bir maç oldu. Bir hafta önce BOTAŞ maçında hem defansta hem hücumda iyi işler yaptık. Herhalde konsantrasyonla ilgili sıkıntılar oldu. Ya da rakibi hafife aldık ki bunun olmaması gerektiğini bütün hafta konuştuk. Antrenmanlarda tempomuz, birbirimizle olan mücadelemiz çok iyiydi. Bunu Bursa maçına yansıtamadık. Sporda oluyor böyle maalesef. Ama buna takılı kalmamak lazım. Cuma günü Nesibe Aydın ile oynuyoruz. Ligde hep ilk 3-4 içinde yer alan güçlü bir rakip. Uzun yabancıları da yeni geldi. Onlar da bizden 1 galibiyet aşağıda. Bu ligde çok zayıf takımlar yok. 4 yabancılı sistemde herkes herkesi yenebilir. Lütfen insanlar puan durumuna bakıp; ‘Bu takım 1 maç kazanmış, 2 maç kazanmış. Rahat yenebiliriz’ diye düşünmesinler. Bu mantık dünyanın hiçbir yerinde kalmadı. Nesibe Aydın güçlü ve kendini ispat etmiş bir rakip, 3 galibiyetleri var. Bizden 1 galibiyet gerideler. Onlar da kötü dönemler geçirdi, yabancıları eksikti. Kazanmak için her şeyi yapacaklar. Onlar için çıkış maçı gibi görünüyor. Biz de evimizde güçlü olduğumuzu, kuvvetli bir şekilde durup sahaya yansıtmamız lazım” dedi.
Takımda eksik olmadığını da belirten Fırat Okul, “Ayşe Cora geçen hafta antrenmanlara başladı, Bursa maçında da oynadı. İstediğimiz performansa henüz gelmedi. O bir ritme gelecek. Ufak tefek eksiklerimiz olsa da bizi etkileyecek bir eksiğimiz yok” diye konuştu.

“Kadın basketbolu sevildiği için milli maç İzmit’te olacak”
A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın, FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda 9 Kasım Perşembe günü İzmit’te oynayacağı Slovakya müsabakası hakkında ise Okul, “Yıllarca milli takımlarda çalıştım. Her kategorisinde görev aldım. O zamanlar ikinci asistandım. Bugün antrenörlük olgunluğumdayken, birinci asistan olarak Ekrem Memnun ile çalışmak gerçekten gurur verici olacak. Farklı bir vizyon. Türkiye’nin en önemli oyuncularıyla bir arada olacağız. Avrupa’nın en iyi oyuncularına karşı mücadele edeceğiz. İzmit Belediyespor çatısı altındayken buna ulaşmak çok gurur verici. 5 yıldır buradayım. Bir şeyleri iyi ve doğru yaptığımızı da insanların görmesini sağlayacak. Bizim de vesilemiz ve kadın basketbolun burada sevilmesi nedeniyle Avrupa şampiyonasının ilk maçı İzmit’te, Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda olacak. Ayın 9’unda tüm basketbol ve spor severleri tribünleri doldurmaya bekliyoruz” cümlelerine yer verdi.

“İzmit halkı salonu dolduracaktır”
Milli basketbolcu Ayşe Cora da, “İstemediğimiz bir oyun sergiledik. Bütün hafta çok iyi çalışmıştık ama maça bunu yansıtamadık. Ama uzun bir maraton bu. Ligin ilk yarısını bile tamamlamadık Önümüzdeki çok maçlar var. İnişler çıkışlar olabilir. Ama bunu olabildiğince en az şekilde inişle yapmamız gerekiyor. Önümüzde Nesibe Aydın maçı var, milli takım maçından önce. Bu maçtan galibiyetle ayrılırsak bizim için play-off adına iyi bir avantaj olacak. Evimizde maç kaybetmek hiç istemiyoruz. Deplasmanlar yeterince zorlu geçiyor, bu yüzden evimizdeki bütün maçları kazanmak istiyoruz. 3 hafta kadar antrenman yapamadım. Onun ritimsizliğini Bursa maçında yaşadım. Çok daha iyi durumdayım. Bütün odağım; ritmimi kazanıp Nesibe Aydın maçında takıma verebileceğimin en iyisini vermek. Milli takımda olmak ise her zaman benim için hayatımdaki en önemli şeylerden biridir. Bu sene tekrar aday kadroya çağrılmak beni çok mutlu etti. İlk maçı İzmit’te oynamak da benim için çok heyecan verici. Eminim ki İzmit halkı salonu dolduracaktır. Bizi yalnız bırakmayacaklardır. Onlara ve bütün Türkiye’ye güzel bir galibiyet armağan etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor