HAİN SALDIRININ ZANLILARI HAKİM KARŞISINDA

ULUCAMİ´DEKİ PATLAMANIN DAVASI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

ASAYİŞ 10.08.2016 14:28:06 0
/kanal16haber.com/2016-8/10/151248259b.mp4
HAİN SALDIRININ ZANLILARI HAKİM KARŞISINDA

 

Ulucami patlaması ile ilgili açılan davanın ilk duruşması 2. Ağır ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.Duruşmada tutuklu sanıklar Mithat Tunç, Tuba Kızıl, Emine Kızıl, İsa Casım ve Zekiye Zarka ile olaydan sonra iş yerleri zarar gören 13 iş yeri sahibi hazır bulundu.İddianamede canlı bombanın Suriye´den getirilmesinden Bursa´da bir öğrenci evine yerleştirilmesine patlayıcı maddenin Mardin Kızıltepe de kırsal alandan temininde aktif rol oynadığı iddia edilen tutuklu sanıklardan 26 yaşındaki Emine Kızıl savunmasında şunları söyledi.

 ?Kızıltepe´ye Mart ayı başında gittim 10 gün kadar kaldım. 10 gün boyunca telefonumun kapalı olmasının nedeni telefonumu Irak´tan almıştım tuş takımında problem vardı donuyordu. Bu sebeple amcam tamir etsin diye yengeme bırakıp onun telefonunu aldım. Sultan Afyonda kıyafet satış işi yapıyordu. İlahiyat okuduğu için bu konuda bir yerde çalışmak istiyordu. Bende kendisine sana göre bir iş çıkarsa kimlik bilgilerini sorarlar dedim. Bana telefon numarasını verdi. Kimliğini verdi. Yakın bir yerde kimliğinin renksiz fotokopisini çektirdim. Bu kimlik canlı bomba olan kişinin eline nasıl geçti bilmiyorum. Afyonda suriyelilere vermek için giyilmeyen kıyafetleri topladım. Bu kıyafetleri Suriyelilere yardım ettiğini bildiğim Zehra cemaatine gönderecektim. Bu amaçla İstanbul´a götürdüm. Ümmü Gülsün Bursa´daki yaz okulunda bir süre Zehra cemaatinin evlerinde kalmıştı. Tekrar gideceğini biliyordum ben Afyon´a dönerken kendi valizime kitaplarımı koymak istediğim için katlanabilir bir valiz daha alıp çamaşırların bulunduğu çantaya koydum. Hediyelik jelatinlere sarılı olanlarda ise iç çamaşırları vardı. Ben Ümmü Gülsün´ün yaz okuluna gideceğini düşünerek bu çantayı Bursa´ya götürmesini ve daha sonra cemaate vermesini istemiştim. Çamaşırlar Sultan´a değil cemaate verilecekti.Sultan bana daha önce Afyonda yaşamak istemediğini söylemişti. Sultan´ı Mithat İsimli kişinin yanına gönderecektim daha sonra Hatice isimli cemaat yetkilisiyle görüşecekti. Ayrıca Ümmü Gülsün´e beni Bursa´da arama diye bir şey söylemedim şifrede söylemedim? dedi.

Emine Kızıl,Patlayıcı maddenin sarılı olduğu hediyelik jelatin kağıtlarda kız kardeşi Tuba Kızıl´ın parmak izlerinin bulunduğunun soruldu.

?2013 yılında üniversite bitirdim Afyonda amcamın yanında çalışıyordum ailemin yanında sürekli yaşamıyordum. Jelatinleri ailemin yanından evden almıştım kız kardeşimin parmak izleri bu sebeple çıkmış olabilir. İçinde bir şey yokken aldım. Kendim afyonda sardım. Daha doğrusu iç çamaşırları vardı. Paketleri İstanbul´da yaptım. 150 lirayı Ümmü Gülsün´e borç verdim harcamadığını bana iade etti. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum bu olaya nasıl bulaştırıldım bilmiyorum?


"EMİNE KIZIL´IN BİZİ KANDIRIP KULLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Davada patlayıcı madde yüklü çantayı İstanbul´dan karayoluyla Bursa´ya getirdiği ve daha sonra Görükle´de ki bir öğrenci evine teslim ettiği iddia edilen tutuklu sanıklardan Ümmü Gülsün Meşe(20) ise herhangi bir terör örgütüne üye değilim şu aşamada Emine Kızıl´ın bizi kandırıp kullandığını düşünüyorum dedi.

Tuba ile birlikte cemaat evinden çıkıp başka bir eve yerleştik ve ev arkadaşı olduk o zaman Zehra bizim yanımıza geldi. 2016 şubat ayına kadar ev arkadaşlığı yaptık. KPSS ?ye hazırlanacağım diye Afyon´a amcasının yanına gitmişti. 9 Nisanda arayıp İstanbul´a geleceğim dedi 1 gün sonrada elinde gri bir valizle benim kaldığım eve geldi. Birkaç gün sonrada Sultan İsimli kişinin Bursa´da Zehra cemaatinin evinde kalmak istediğini söyleyip benden yardım istedi. Hatice isimli bayanı aradım ama olumsuz cevap aldım. Bunu Emine ye ilettim. Kesin olur dedim başka tanıdığın var mı dedi. Bunun üzerine liseden arkadaşım olan Mithat Tunç´tan bahsettim ancak Mithat´ın 4 erkekle birlikte kaldığını kıskanç birde kız arkadaşının bulunduğunu söyledim. Kız arkadaşıyla sorun olmaması için bir akraba olarak söyleriz dedim. Bir yıl öncesi yaz okulu için Bursa´ya gelmiştim. Okulda sorun yaşamıştım yeniden Bursa´ya geleceğimi Emine Kızıl biliyordu. Emine bana Bursa´ya gittiğinde Mithat´la görüşürsün dedi. Yanında getirdiği çantanın içerisinde Sultan ismindeki kıza ait eşyalar varmış gitmişken onu da oraya bırakırsın dedi. Valizi de alarak Bursa´ gittim Mithat´ı arayarak evine gittiğimde pardesülü baş örtülü bir bayanın kendisine geleceğini ? olduğunu birkaç gün kendisinde kalacağını söyleyip valizi de teslim ettim. Bu arada Mithat´ın kız arkadaşının yanında konuşamadığım için kendisine daha önce Emine Kızıl´ın bana söylediği şekilde ?Kız eşyaları almaya gelirse sipariş edilen kitaplar geldi? diye mesaj atarsın yoksa kitaplar gelmedi dersin şeklinde yazılı not bıraktım. Sonrada İstanbul´a döndüm. Ben suçsuzum bir an önce bu suçlardan aklanmak ve anne babama yardım etmek istiyorum.

Mağdur esnaflardan bazıları sanıklardan şikayetçi olurken zararları Valilik tarafından ödenen bazı esnaflar ise şikayetçi olmadı.Yargılama eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Zekiye Zarka´nın adli kontrollük şartı ile tahliyesine karar verirken Zarka´nın yurt dışına çıkışını yasakladı.


Orhaneli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutladı

23 Nisan'da Osmangazi'de çocuklar makamı devraldı

Kastamonu'da taksi şoförü silahla vurularak öldürüldü

Bursaspor Divan Kurulu, önemli ziyaretler gerçekleştirdi

Bursa'da kahraman berber müşterisinin hayatını kurtardı

Mudanya’da 23 Nisan bayramı coşkusu

Yıldırım'da hayat çocuklara güzel

Bursa'da otomobil ve otobüs çarpıştı, maddi hasar oluştu

Yerli otomobil Togg Mudanya jandarmaya tahsis edildi

Bursa’da kaçak avlanan balıkçılara operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz

Bursa'da 23 Nisan coşkusu: Vali makamı Buğlem Çevik'e emanet

Bursa'da 23 Nisan Coşkusu: Zeyna Defne Kesmez makamı devraldı

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Uludağ Elektrik’ten çocuklara anlamlı 23 Nisan kutlaması

Beşiktaş’ta restoranda yangın paniği

Balıkesir’de motosiklet çalan hırsızlar kısa sürede yakalandı

Halil Umut Meler, EURO 2024’te görev alacak

İnegöl'de 23 Nisan coşkusu

Anıtkabir'de 23 Nisan coşkusu

Irak ve Suriye'de 19 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Bursa Gemlik'te istinat duvarı çökmesi sonrası soruşturma başladı!

Maliye vergi kaçakçılığının peşinde: Kiralık IBAN sahipleri dikkat!

Meteoroloji uyarıyor: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor

Trafikte kurşun yağdırdı...27 yıl hapis cezası olan şahıs böyle yakalandı

Bursa ve Balıkesir'de Mahzen-31 operasyonu

Bursa'da çocuklar belediye başkanı oldu, kentin geleceğini tartıştı

Yardımsever hırsız kamerada

Zincirleme kaza kamerada

Uludağ’da vatandaş tilkiyi elleriyle besledi

Yükleniyor