GÜRCİSTAN DEVLET BAKANI İNEGÖL`DE

GÜRCİSTAN DEVLET BAKANI MİRZA DAVİTAYA KENT MÜZESİ VE KAFKAS DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ

DÜNYA 18.01.2010 23:31:23 0
GÜRCİSTAN DEVLET BAKANI İNEGÖL`DE

Türkiye’ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaret kapsamında Bursa’ya gelen Gürcistan’ın yeni göreve getirilen devlet bakanı Mirza Davitaya, Gürcistan-Ankara büyükelçisi Tariel Lebanidze ile birlikte dün İnegöl’e gelerek, sırasıyla İnegöl’ün turistik merkezi oylat’ı, inegöl kent müzesi ile Kafkas Folklor Ve Kültür Derneğini ziyaret etti. 

Dün  saat 13.30’da kent müzesini gezen Gürcistan devlet bakanı Mirza Davitaya ve Gürcistan-Ankara büyük elçisi Tariel Lebanidze’yi İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Kafkas Folklor Ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Nuri Tayyar ve kent müzesi koordinasyon kurulu başkanı nedim bayram karşıladı.

İnegöl kent müzesinde, kent müzesi koordinasyon kurulu başkanı nedim bayram’ın gürcüce anlatımı ile sergilenen eserler hakkında bilgiler edinen gürcistan devlet bakanı Mirza Davitaya, müzenin kafkaslardan İnegöl’e göç edenlerin eşyalarının sergilendiği bölümlerine büyük ilgi gösterdi.

Yakın ilgi alakadan ötürü memnuniyetini dile getiren Gürcistan devlet bakanı Mirza Davitaya, “İnegöl’de hemşerilerimi görüyor olmam bana mutluluk verdi. Müzede değişik yerlerden gelen muhacirlerin kültürlerini görme imkanı yakaladım. Diye konuştu.

 

Kent müzesi ziyaretinin ardından İnegöl Kafkas Folklor Ve Kültür Derneğine geçen Gürcistan devlet bakanı mirza davitaya ve Gürcistan-Ankara büyük elçisi tariel lebanidze’yi, dernek merkezinde, kaymakam durmuş gençer, belediye başkanı Alinur Aktaş, başkan yardımcısı yusuf şen, siyasi parti temsilcileri oda ve dernek başkanları ile çok sayıda dernek üyesi karşıladı.

 

Gürcistan Devlet Bakanı Mirza Davitaya’nın bursa ve ilçelerini gezerek, Kafkas derneklerini ziyaret ettiğini belirten Kafkas Folklor Ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Nuri Tayyar, Mirza Davitaya’nın daha sonra Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunacağını aktardı,

 

Geçen ay devlet bakanlığı görevine atandığını ve ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini belirten Gürcistan devlet bakanı Mirza Davitaya ise, “Türkiye’de çok sayıda gürcü hemşerimiz yaşıyor. İnegöl, gerçekleştirdiği festivallerle Gürcistan’da tanınıyor. Zaman geçtikçe de daha iyi tanımaya başlandı. Diye konuştu.

 

Gürcistan Devlet Bakanı Mirza Davitaya’ya yeni görevinde başarılar dileyen Kaymakam Durmuş Gençer, İnegöl’ün birçok yerden göç almış bir şehir olduğunu hatırlatarak, İnegöl’de geleneklerin, göreneklerin yaşatılması için ilçe halkının gereken çabayı gösterdiğini belirtti.

 

İnegöl’de bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Gürcistan-Ankara Büyük Elçisi Tariel Lebanidze ise, “kanımızdan olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının, hemşerilerimizin bu kadar başarılı olmaları bizi de son derece mutlu ediyor. Diye konuştu.

 

 İnegöl ile ilgili Gürcistan devlet bakanına bazı bilgiler veren Alinur Aktaş’da, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, bundan da gurur duyuyoruz. Bütün örf ve adetlerimiz burada yaşanmakta. 91 köyümüzün 17–18 tanesinin gürcü köyü olduğunu biliyoruz. Dedi.


Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Ayvalık açıklarında 42 düzensiz göçmen yakalandı

Süper Lig’de 32. hafta tamamlandı

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Eski futbolcu Joseph Boum hayatını kaybetti

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

Fenerbahçe, final serisinde 2-1 öne geçti

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu hazırlandı

Sağlık çalışanlarına saldıran uzman çavuş açığa alındı

Bursa’da yakalanan uyuşturucu tacirleri tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun bir gündemle toplanıyor

Sultangazi’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Sancaktepe’de eski karısını silahla vuran şahıs intihar etti: 1 ölü, 1 yaralı

Kontrolden çıkan otobüs araziye uçtu, sürücü yaralandı

Kasap dükkanına pompalı tüfekle ateş açtı : 1 yaralı

Gökdelenlerin arasında göz kamaştıran bir camii

Serbest piyasada döviz fiyatları

Bursa’da komşular sokağı ringe çevirdi, yumruklar havada uçuştu

Bu köyden şeker hastalığına iyi gelen su fışkırıyor

Otobanda son sürat giden otomobilin karşısına taksi çıktı

Babasıyla tartıştı, kardeşini rehin aldı

Yükleniyor