GÜNDEM BAŞLIKLARI HABER DETAYINDA

(FOTOĞRAFLI)

GÜNDEM 8.01.2016 12:35:08 0
GÜNDEM BAŞLIKLARI HABER DETAYINDA

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığındaki İnegöl Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 40 gündem ve 6 takrir olmak üzere toplam 46 madde görüşüldü.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına Posof Belediye Başkanı Cahit Ilgar´da misafir olarak katıldı. Meclis toplantısında maddeler görüşülmeden önce bir konuşma yapan Posof Belediye Başkanı Cahit Ilgar, ?Posof ve İnegöl birbirine çok yakın. Ciddi manada sayı teşkil eden vatandaşımız burada ikamet ediyor. Bundan dolayı İnegöl´e yakınlığımız uzun yıllardır sürüyor. İnegöl Belediyemizi 3´üncü kez ziyaret ediyoruz. Başkanımız bizi Meclise davet etti. Posof, Türkiye´nin diğer bir ucunda ama buradaki kardeşlerimizi görmek bizi son derece onurlandırıyor. Seçimlerden sonra kardeş belediyecilik geleneği Türkiye´nin birçok bölgesinde görülürken, bizim içinde kardeş olabileceğimiz belediyelerden biri İnegöl Belediyesi´ydi. Kâğıt üzerinde yapmış olduğumuz kardeşlikten öte bir kardeşlik ruhumuz vardı ve bunu taçlandırdık. Bu süre içerisinde İnegöl Belediyemizin sizlerin onayı ve katkısıyla Posof Belediyesine iki adet iş makinesi hediyesi oldu. Kardeşlik hukukunda maddi alışverişler değil, manevi alışverişler de önemlidir. Geçen yaz Belediye Başkanımız bizleri ziyaret etmişlerdir ve bizleri son derece memnun bıraktılar. Bu gidiş gelişlerin iki ilçe arasındaki samimiyet ve dostluğu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. İnşallah daha başarılı adımlar atarız. İnegöl´de konuşacak çok şeyimiz var. Süreç içerisinde daha çok şeyler konuşacağız. Toplantınız hayırlara vesile olsun. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum? dedi.

Ilgar, konuşmasının ardından Başkan Aktaş ve meclis üyeleri ile selamlaşarak ilçedeki diğer ziyaretleri için meclisten ayrıldı.

Gündemde İmar Komisyonuna havale edilecek olan 17 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü takrir maddesi de oybirliği ile komisyona havale edildi.

YEŞİL ALANLARA İHTİYAÇ VAR
Gündemin 29. maddesinde yer alan Belediye Kültür Sarayı´nın yıkılması konusu konuşuldu.

Söz alan MHP´li Belediye Meclis üyesi Hakan Ergül, ?İlçemizde boş alanların çok az olduğunu biliyoruz. Kişi başına düşen metrekare yeşil alan çok az. Şimdi bize meydan lazım, bina yıkacağız. Güzel bir meydan oluşacak. Buradaki proje hakkında detaylı bilgilendirme istiyoruz? dedi.

KÜLTÜR SARAYI YIKILIYOR
Başkan Alinur Aktaş ise, ?İnegöl´ün hızlı büyümesine paralel olarak merkezin bir noktada yoğunlaşmasından kaynaklanan ciddi bir tıkanıklık var. Kültür Sarayını vakti zamanında yapanlara teşekkür ediyoruz. Bu bir süredir konuştuğumuz bir konuydu ve bir süreç yaşadık. Yer sahiplerine tebligat yaptık ve kiralarını kestik. Burayı boşaltıp, yıkarak Belediye Ek Hizmet Binasına eklenmiş binaları da yıkmak istediğimizi, yer altında bir otopark ve üzerinde meydan yapmak istediğimizi ifade etmiştik. 
İki sene önceden gerekli tebligatlar yapılarak 7-8 ay önceden kendilerinden terk edeceklerine dair noter tasdikli belge alındı. Burada yeni bir bina yapılmayacak. Yapılan görüşmelerde de bunları ifade ettik. Biz sadece çarşıda yayalaştırma yaparak yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Otopark, lavabolar ve meydan olmak kaydıyla bir projelendirme yaptık ve uygulamasına geçmek istiyoruz? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kültür Sarayı Binasının yıkımı oybirliği ile kabul edildi.

?DOSTUM? GÜNDEME GELDİ
Yeniceköy Mahallesi´nde hayata geçirilecek olan DOSTUM projesinin değerlendirilmek üzere komisyona havalesi oybirliği ile kabul edildi.

MECLİSTEN GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNE YER TAHSİSİ
Gündemin 32. maddesinde yer alan, Huzur Mahallesi Mobiliyum mevkiinde 13 bin metrekarelik alan içerisinde İnegöl Belediyesine ait olan bin metrekarelik alanın yeni İnegöl Gümrük Müdürlüğü Binası yapılması şartıyla İnegöl Gümrük Müdürlüğü´ne cüzi bir rakam karşılığında tahsis edilmesi konusu meclis üyelerinin onayına sunuldu. Görüşülen madde oybirliği ile kabul edildi. İnegöl Mal Müdürlüğü´ne ait olan geri kalan 12 bin metrekarelik alanın ise önümüzdeki günlerde Gümrük Müdürlüğüne tahsis edileceği bildirildi.

BURHANİYE KONAĞI İLİM YAYMA´YA TAHSİS EDİLDİ
Burhaniye Mahallesi Gaziler Sokak üzerinde bulunan ve İnegöl Belediyesi tarafından restore edilen mahalle konağının İlim Yayma Cemiyeti tarafından 10 yıllığına işletilmesi maddesi oybirliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ
Denetim Komisyonu üyelerinin seçilmesi konusundaki madde meclis görüşüne sunuldu. Oluşan Denetim Komisyonu´nda; AK Parti´den Berat Ertopuz, Hakkı Baydar, Selahattin Külcü ve Serap Aytemur, MHP´den ise Hasan Fehmi Sarı isimleri yer aldı.

2011 yılında İnegöl girişinde ana arterlerde bulunan binaların cephe düzenlemesi yapılmıştı. Yapılan çalışmanın ardından ücretlendirme konusu görüşüldü. Cephe düzenleme çalışmaları ile ilgili olan takrir maddesi hakkında konuşan Başkan Aktaş, ?Bu işlem 2011´de yapıldı. Tutanakları inceledik. Oran hiç geçmiyor. Eski meclis üyesi arkadaşlarımıza sorduk. Yüzde 50´yi konuştuk diyorlar ama tutanaklara geçmemiş. Dolayısı ile yüzde 50 katılım bedellerinin 2 yıl vade ile 4 taksit şeklinde alınması hususunu oran olarak geçmemiz gerekiyor. Bu nihayetinde daha önce konuşularak kararı alınmış ama sırf yüzdesi yazılmadığı için bugün yeniden gündemimize geldi. Asfalt katılım paylarıyla ilgili neden gecikiyor diye duyuyoruz. Bunları hesaplamayla alakalı 3 tane birim var. İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Mali Hizmetler. Bu noktada bizim bir çırpıda bu işi halletmemiz mümkün değil, hesabı kitabı ancak 1,5-2 senede bitiyor. Bundan sonra asfalt bedelleri ile ilgili ne olacak? Bunlar 2011´e aitti. Şimdi 2012 dağıtılacak. 2013 ve sonrası ise TBMM kararı sonucu Belediyelere bırakıldı. Öncesiyle ilgili bir şey yok ama sonrasıyla ilgili alınan kararla inisiyatif Belediye Meclislerine bırakıldı. 2013 ve sonrası ile ilgili konuyu hep beraber görüşüp karara bağlayacağız? dedi.


Söz alan MHP´li üye İsmail Karaman, ?Ana caddeleri sorumluluk sahibi olan Büyükşehir Belediyesi´nde cephe konusunda yüzde 35´ini vatandaş, yüzde 65´ini Büyükşehir Belediyesi ödüyor. Son aylarda da Büyükşehir´e devrettiğimiz caddelerle ilgili aynı oranlar devam ediyor. Eğer yüzde 50 olursa yeni yapılacak çalışmayla bu çalışma arasında ciddi bir fark olacak. Burada yeni yapılacak çalışmalara uyumlu olması açısından oranların korunmasını teklif ediyorum? şeklinde konuştu.

Ücret tahsilatının yüzde 50 Belediye, yüzde 50 vatandaş şekilde uygulanması 7 ret oyuna karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi.


Yalova’da 2 otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bisikletle Longoz'da kaybolan kişi 4,5 saat sonra bulundu

Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar

İşçi Bayramı’nda çalışırken demirlerin altında kaldılar: 3 yaralı

1 Mayıs Sakarya’da yürüyüş, konser ve tiyatro gösterisi ile kutlandı

Bursaspor’da ilk aday Avukat Levent Dönertaş

1 araba 2 motosiklet çalan hırsızlar yakalandı

Ayvacık açıklarında 20 kaçak göçmen kurtarıldı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu iki farklı yerde yaşandı

Ayvalık açıklarında lastik bot içinde sürüklenen 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yalova’da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Otogazda yarın gece indirime gidiliyor

Dünyanın en önemli savunma sanayi buluşmalarından IDEF, 2025 yılında düzenlenecek

1 Mayıs Bandırma’da kutlandı

Başkan Şehirli 1 Mayıs’ta emekçilerle birlikte yürüdü

Saraçhane'de gerginlik! Yasaklara rağmen toplanan kalabalığa polis müdahalesi

Beşiktaş’ta, Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları devam etti

Ayvalık’ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü coşkusu

Tarladan su motoru çalan hırsızlar yakalandı

İnşaat işçileri ekmek parası için 1 Mayıs’ta taş kırdı

1 Mayıs’ı zirvede kutladılar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay'dan işçilere çarpıcı mesajlar

Yolcu otobüsünün bagajında 50 koli makaron ele geçirildi

Kırklareli’nde 1 Mayıs kutlamaları

1 Mayıs kutlamalarına çizgi film ve sinema kahramanı Zoro kıyafeti ile katıldı

Çanakkale’de 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Yücel Paşmakçı'ya Vefa Konseri

Mudanya'da çürüyen duvar tehlike saçıyor

Bilecik’te 1 Mayıs’ı provoke etmeye çalışan 1 kişi yakalandı

Bursa'da 1 Mayıs coşkusu: Binlerce işçi meydanlarda!

Yükleniyor